Коментар за Yves Saint Laurent – La Nuit de L’Homme Le Parfum

  • СПИСАНИЕ
  • Коментар за Yves Saint Laurent – La Nuit de L’Homme Le Parfum

Коментар за Yves Saint Laurent – La Nuit de L’Homme Le Parfum

За този мъжки парфюм отдавна се чува само с похвала от мъже и жени. Затова решихме да го изпробваме на собствената си кожа, за да разберем дали репутация му на "божествен аромат" е вярна ... Прочетете, какъв е резултатът!

Още от бутилката La Nuit de L’Homme Le Parfum на пръв поглед разбирате, че пред Вас не стои обикновена цитрусова тоалетна вода, а силен аромат за зрели мъже. В случая черният цвят не символизира страх, тъга или нелоялна търговия... В света на модата демонстрира елегантност, стил и физическа и умствена сила на потребителя.

Съставът на парфюма е много подобен на предишната си версия, La Nuit de L’Homme, само че този път ароматите на редки подправки и дърво се проявяват в различен ред. La Nuit de L’Homme Le Parfum се отличава най-вече със своята интензивност и трайно ухание. Както подсказва и името му, говорим за парфюмна вода, докато гореспоменатият предшественик е само тоалетна вода (т.е. с по-ниско съдържание на ароматни есенции). Благодарение на това, го чувствате на кожата си много по-силно и по-дълго.

Какъв е съставът му?

Още в началото омайва с игрив аромата на сочен бергамот,  чиято киселинност след това се допълва деликатно от сладък анасон.. В сърцето на аромата се крият лабданум (рядка смола от Крит), лавандула и смес от екзотични плодове. 

Изглежда, че нищо по-добро не може да се прибави, но основата съдържа и много прекрасни съставки, които като естествен диамант са създадени от самата природа.

Екзотично пачули добавя енергия, сладка ванилия като афродизиак и изключителен стимулатор за нервната система е ветивер, известен със своя неповторим аромат на дърво.

За кого е подходящ?

Парфюмите за мъже (като цяло) нямат толкова разнообразен състав, колкото дамските, по няколко причини. Първо, мъжът взима парфюм, по-специално, за да подчертае своята "мъжка сила", като в същото време положително да впечатли избраната жена. Ето защо, плодовите или цветни аромати не се използват твърде често. На второ място, всеки мъж има естествен и относително силен мирис, който трябва да се сработи с оригиналните смеси на парфюма, така че да се съчетаят с неговата личност.

La Nuit de L'Homme Le Parfum отговаря на тези две потребности. Заради преобладаващата си композиция от подправки се нарежда между ориенталските парфюми, но в никакъв случай не става въпрос за някой тежък одеколон, от който ще получите главоболие след известно време. Цитрусово-плодовата съставка допълнително усложнява избора на всяка жена, за кого е подходящ този парфюм- съпруг, баща, брат…

Този уникален мъжки аромат от любимата световна марка "Ив Сен Лоран" е чудесно допълнение към костюм на вечерно събитие, но също подхожда на младежи облечени в тениска и спортни обувки. Подправките, които се съдържат в него, ще придадат на своя собственик доза харизма и достойнство, докато цитрусите ще му помогнат да се отпусне и да не взима нещата твърде сериозно.

Какво впечатление остави у нас?

Ние сме развълнувани! Въпреки, че хиляди парфюми са минали през нашите ръце, малко от тях успяват да ни впечатлят толкова силно, колкото La Nuit de L'Homme Le Parfum. Дори мислим, че има нещо повече в него от любимата ни тоалетна вода на Hugo Boss, която отдавна разбива всички класации за продажби.

Все едно избирате между купа с ягоди и купа ягоди със сметана - дори ако смятате, че само ягодите ще задоволят вашите вкусове, ще изпитате истински екстаз с малко сметана.