Често задавани въпроси

Какво трябва да знаете:

Прочетете най-често задаваните въпроси и отговори за всеки тип продукт:

Часовници
Чанти


ЧАСОВНИЦИ

Защо металната верижка замърсява ръката:

Това се случва при клиенти, които носят почти постоянно часовниците си. Това не е алергична или химична реакция. Отлагането на мръсотия се дължи на праха, който е в цепнатините между елементите на верижката и в контакт с потта оставя черен отпечатък върху ръката. Препоръчва се гривната да се измие с чист технически бензин и да се почистят междинните елементи с четка.

Позлатени часовници (с покритие) - гаранция, качество, дълготрайност?

Колкото по-малко носите часовника, толкова по-дълго ще издържи цвета. За съжаление реалността е такава, че при носене позлатеното покритие пада и няма друг вариант. Всички позлатени покрития, включително и "розовото злато" не се покриват от никаква гаранция - с други думи, отнася се за всички часовници с повърхностна обработка. Всички позлатени и други цветови покрития при обичайно използване се износват. Има няколко фактора, влияещи върху покритието: пот, използване на козметични продукти, околната среда и преди всичко как се третира часовникът.

Не работи соларното зареждане на часовника ми - какво не е наред?

Първата и най-приемлива опция може да бъде лошо заредена батерия/слънчева клетка. Избягвайте да носите часовника скрит под ръкава. Осигурете достатъчно дневна светлина, за да заредите батерията ефективно. Ако батерията е изтощена, е необходима професионална интервенция в сервиз.

Оригиналната батерия издържа по-дълго от всяка следваща. Защо?

Всеки първо мисли, че става въпрос за качеството на батерията - но това не е така. Работата на часовника и животът на батерията зависят от самия часовник и от неговия механизъм. Много влиятелен фактор е поддържането на негова чистота и уплътнението на часовника. Ако механизмът е затлачен, в часовника се появява триене и батерията се разрежда по-бързо. Може да е необходимо да се смаже зъбното колело.
Голямо влияние върху намаляване живота на батерията имат температурните промени и използването на функциите на часовника. 

Пластмасовият корпус се счупи и каишката се отдели, как да реша този проблем?

Най-често срещаният дефект е счупването на така наречената "основна" част, т.е. когато парче пластмаса се отчупи в една от издатините на корпуса, която държи каишката през оста. Причината за тази повреда не е прилагане на прекомерна сила. Пластмасата има две много лоши свойства - втвърдяване и крехкост. Достатъчно е само едно нежелано закачане или леко натоварване и пластмасата може да се спука и свързващата част да падне. Корекция може да се извърши чрез залепване на пукнатините, но това не е 100% ремонт. Крайната възможност е корпусът да се замени с нов.

Замъгляване на стъклото от вътрешната страна при водоустойчив часовник.

Всички водоустойчиви часовници се овлажняват при леко завъртане на коронката или леко натискане на бутоните. В часовника попада малко вода или просто влага и когато температурата се промени, водата кондензира (дори и след дълъг период от време) и в резултат на това стъклото се замъглява. Като първа стъпка препоръчваме да издърпате коронката в крайно положение и да оставите часовника да изсъхне, докато замъгляването изчезне. Най-добрият вариант е да ни изпратите часовника за изсушаване и почистване на стъклото. Ремонтът не е скъп и ще сте сигурни, че поради влага и вода във вашия часовник няма да има повреда в механизма.

Най-често този проблем се среща при часовници с водоустойчивост от 30 до 50 метра и то при смяна на батерията. Питате се защо? Тези часовници имат много по-тънко уплътнение от часовниците с по-висока водоустойчивост. Тези гумени уплътнения не са предназначени за голямо налягане и температурни амплитуди. За разлика от часовниците с водоустойчивост до 100, 200 метра, по-бързо се износват и губят оригиналното си уплътнение. В тези случаи е необходимо при смяна на батерията да се смени уплътнението под капака и коронката.

Кожената каишка има много кратък живот, наистина ли е от естествена кожа?

Може да звучи странно, но животът на каишката зависи от това, как тя се третира и колко често се носи. Кожата, както всеки друг материал, има своите предимства и недостатъци. И тук стигаме до същността на проблема - важно е да се използват наистина внимателно и трябва да се избягва контакт с по-висока влага и вода. Учудвате ли се, че има кожена каишка на водоустойчив часовник до 10 ATM? Когато купувате часовник е необходимо да се вземе под внимание, с каква цел искате да го използвате. Ако търсите функционален моден аксесоар препоръчваме да изберете друг материал. 

Гумената/силиконовата каишка или корпусът се оцветиха, защо и как да го премахна?

За часовници, при които се използва гореспоменатият материал или каучук не е необичайно. Всичко зависи отново от свойствата на материала - гумата е пореста и затова при използване на парфюми, кремове и други козметични продукти, се получава оцветяване в точките на контакт. Голямо влияние върху промяната на цвета на тези часовници има и потта на тялото. Има няколко начина за отстраняване на мръсотията, но това са по-сложни процеси, при които крайният резултат и външен вид никога не са гарантирани.

Как да се удължи животът на корпуса или гумената каишка?

Часовниците с пластмасова или гумена каишка трябва да се свалят през нощта, защото тези материали са особено чувствителни към пот особено през горещите месеци. За редовна профилактика може да се използва силиконово масло, с което да напръскате каишката от всички страни или с кърпа да я натриете. Важно е да оставите маслото да изсъхне напълно преди да използвате часовника. По този начин можете да удължите живота на корпуса и каишката с до една година.


ЧАНТИ

Как мога да защитя чантата си от Еко кожа и да удължа живота й?

С течение на времето кожата по естествен път изсъхва и се напуква. Винаги старателно импрегнирайте новата чанта със специален препарат за кожа, предназначен за директно използване върху кожата. Можете да използвате спрейове или кремове. 
Импрегнацията предпазва чантата от мръсотия, мазнини и влага и трябва да се повтаря на редовни интервали. Ако носите чантата си всеки ден, използвайте препарат за импрегнацията веднъж на всеки 1-2 месеца.

Как мога да почистя кожената чанта?

Много внимавайте при почистването. С каквото и да е замърсена чантата, трябва да се почисти възможно най-бързо. Малки замърсявания отстранете с влажна кърпа - почистете мястото внимателно и подсушете добре. По-големи замърсявания трябва да елиминирате със специални средства - препоръчваме например специални почистващи пяни, които внимателно отстраняват петна, пръстови отпечатъци и други замърсявания от кожата. Специалните почистващи гуми могат внимателно да премахнат дори стари и дълготрайни замърсявания. Най-доброто решение разбира се е, да се предотврати появата на мръсотия върху чантата.
Ако искате да запазите чантата си красива и лъскава, силно се препоръчва да използвате препарат, който съдържа карнаубски восък. Този восък има силна способност да се задържа към повърхността, но в никакъв случай не създава мазен филм и не замърсява повърхността на вашата чанта. Благодарение на него, фините повърхностни драскотини се покриват и чантата добива оригиналния си блясък и връща богатите си цветове.

Никога не използвайте обикновен сапун или веро, за да отстраните мръсотията, можете да повредите вашата чанта.

Как да изсушите влажна чанта?

Кожени чанти са податливи на по-високи температури. Не оставяйте чантата да съхне близо до нагревател или огън. Чантата ще бъде най-добре изсушена на простор, окачена на закачалка. 

Мога ли да излагам чантата на продължителна слънчева светлина?

Не излагайте чантата на продължителна директна слънчева светлина - за ежедневно носене слънчева светлина не е от значение.

Как да се грижа за чанта от Еко кожа?

Не използвайте боя за обувки върху кожена чанта. Тя има различни свойства от специалните препарати за кожена галантерия и може да повреди чантата ви.

Какъв е капацитетът на чантата?

Не пренасяйте в чантата си твърде голяма тежест, за да се предотврати деформацият и прокъсване на кожата. Модните чанти имат максимална товароносимост от 1 - 1.5 кг.

Как да защитим циповете на чантата?

Периодично ги мажете с пчелен восък или почиствайте със специални ватни пръчици, предназначени за почистване на замърсени бижута.

Чантата пристигна поради опаковането и транспортирането леко смачкана, какво да правя?

В случай на някаква форма на деформация, вдлъбнатини или огъване при транспортиране, просто напълнете чантата, за предпочитане с кърпи и я оставете за една нощ. Чантите от Еко кожа са гъвкави като чантите от естествена кожа.

Някои чанти се доставят в частично сгънато състояние. Следователно е необходимо да се използва горната процедура, за да се получи правилната форма на чантата.
 

 

Търсене
Търся
Търся
up