Често задавани въпроси

Какво трябва да знаете:

Прочетете най-често задаваните въпроси и отговори за всеки тип продукт:

Часовници

Парфюми


ЧАСОВНИЦИ

Защо металната верижка замърсява ръката:

Това се случва при клиенти, които носят почти постоянно часовниците си. Това не е алергична или химична реакция. Отлагането на мръсотия се дължи на праха, който е в цепнатините между елементите на верижката и в контакт с потта оставя черен отпечатък върху ръката. Препоръчва се гривната да се измие с чист технически бензин и да се почистят междинните елементи с четка.

Позлатени часовници (с покритие) - гаранция, качество, дълготрайност?

Колкото по-малко носите часовника, толкова по-дълго ще издържи цвета. За съжаление реалността е такава, че при носене позлатеното покритие пада и няма друг вариант. Всички позлатени покрития, включително и "розовото злато" не се покриват от никаква гаранция - с други думи, отнася се за всички часовници с повърхностна обработка. Всички позлатени и други цветови покрития при обичайно използване се износват. Има няколко фактора, влияещи върху покритието: пот, използване на козметични продукти, околната среда и преди всичко как се третира часовникът.

Не работи соларното зареждане на часовника ми - какво не е наред?

Първата и най-приемлива опция може да бъде лошо заредена батерия/слънчева клетка. Избягвайте да носите часовника скрит под ръкава. Осигурете достатъчно дневна светлина, за да заредите батерията ефективно. Ако батерията е изтощена, е необходима професионална интервенция в сервиз.

Оригиналната батерия издържа по-дълго от всяка следваща. Защо?

Всеки първо мисли, че става въпрос за качеството на батерията - но това не е така. Работата на часовника и животът на батерията зависят от самия часовник и от неговия механизъм. Много влиятелен фактор е поддържането на негова чистота и уплътнението на часовника. Ако механизмът е затлачен, в часовника се появява триене и батерията се разрежда по-бързо. Може да е необходимо да се смаже зъбното колело.
Голямо влияние върху намаляване живота на батерията имат температурните промени и използването на функциите на часовника. 

Пластмасовият корпус се счупи и каишката се отдели, как да реша този проблем?

Най-често срещаният дефект е счупването на така наречената "основна" част, т.е. когато парче пластмаса се отчупи в една от издатините на корпуса, която държи каишката през оста. Причината за тази повреда не е прилагане на прекомерна сила. Пластмасата има две много лоши свойства - втвърдяване и крехкост. Достатъчно е само едно нежелано закачане или леко натоварване и пластмасата може да се спука и свързващата част да падне. Корекция може да се извърши чрез залепване на пукнатините, но това не е 100% ремонт. Крайната възможност е корпусът да се замени с нов.

Замъгляване на стъклото от вътрешната страна при водоустойчив часовник.

Всички водоустойчиви часовници се овлажняват при леко завъртане на коронката или леко натискане на бутоните. В часовника попада малко вода или просто влага и когато температурата се промени, водата кондензира (дори и след дълъг период от време) и в резултат на това стъклото се замъглява. Като първа стъпка препоръчваме да издърпате коронката в крайно положение и да оставите часовника да изсъхне, докато замъгляването изчезне. Най-добрият вариант е да ни изпратите часовника за изсушаване и почистване на стъклото. Ремонтът не е скъп и ще сте сигурни, че поради влага и вода във вашия часовник няма да има повреда в механизма.

Най-често този проблем се среща при часовници с водоустойчивост от 30 до 50 метра и то при смяна на батерията. Питате се защо? Тези часовници имат много по-тънко уплътнение от часовниците с по-висока водоустойчивост. Тези гумени уплътнения не са предназначени за голямо налягане и температурни амплитуди. За разлика от часовниците с водоустойчивост до 100, 200 метра, по-бързо се износват и губят оригиналното си уплътнение. В тези случаи е необходимо при смяна на батерията да се смени уплътнението под капака и коронката.

Кожената каишка има много кратък живот, наистина ли е от естествена кожа?

Може да звучи странно, но животът на каишката зависи от това, как тя се третира и колко често се носи. Кожата, както всеки друг материал, има своите предимства и недостатъци. И тук стигаме до същността на проблема - важно е да се използват наистина внимателно и трябва да се избягва контакт с по-висока влага и вода. Учудвате ли се, че има кожена каишка на водоустойчив часовник до 10 ATM? Когато купувате часовник е необходимо да се вземе под внимание, с каква цел искате да го използвате. Ако търсите функционален моден аксесоар препоръчваме да изберете друг материал. 

Гумената/силиконовата каишка или корпусът се оцветиха, защо и как да го премахна?

За часовници, при които се използва гореспоменатият материал или каучук не е необичайно. Всичко зависи отново от свойствата на материала - гумата е пореста и затова при използване на парфюми, кремове и други козметични продукти, се получава оцветяване в точките на контакт. Голямо влияние върху промяната на цвета на тези часовници има и потта на тялото. Има няколко начина за отстраняване на мръсотията, но това са по-сложни процеси, при които крайният резултат и външен вид никога не са гарантирани.

Как да се удължи животът на корпуса или гумената каишка?

Часовниците с пластмасова или гумена каишка трябва да се свалят през нощта, защото тези материали са особено чувствителни към пот особено през горещите месеци. За редовна профилактика може да се използва силиконово масло, с което да напръскате каишката от всички страни или с кърпа да я натриете. Важно е да оставите маслото да изсъхне напълно преди да използвате часовника. По този начин можете да удължите живота на корпуса и каишката с до една година.


Парфюми

Какво е парфюм, тоалетна вода и одеколон?

  • Парфюм (екстракт) - съдържа 15 до 30% от ароматния парфюмен състав в концентриран алкохол.
  • Парфюмна вода (Eau de Parfum, EdP) - съдържа 8 до 15% от ароматния парфюмен състав в около 85-90% алкохол.
  • Тоалетна вода (Eau de Toilette, EdT) - съдържа 4 до 8% от ароматния парфюмен състав в около 80% алкохол.
  • Одеколонът (Eau de Cologne, EdC) - съдържа 3 до 5% от ароматния парфюмен състав в около 70% алкохол

Как да изберем правилния парфюм или подобен продукт?

Преди всичко според вашия собствен вкус. Никога не избираме аромат въз основа на „проба“, нанесена от парфюм или подобен продукт върху памучен тампон или капачка за пръскане, който след това е оставен отворен във въздуха за дълго време. Такава "проба" на миризма не съответства на миризмата на продукта в затворена опаковка.

Вярно ли е, че един и същ парфюм има няколко разновидни аромати при различните потребители?

Да, това е вярно. Всеки човек има свой специфичен аромат. Зависи от свойствата на кожата му, начина, по който се храни и начина му на живот. Парфюмът, който мирише много приятно на един потребител, може да изглежда малко по-различно на кожата на друг потребител.

Променя ли се миризмата на парфюм, ако например потребителят яде пикантна храна?

Ароматът на парфюма не се променя, но ароматът на кожата се променя, което излъчва аромата на метаболитната трансформация на погълнатата храна. Тази промяна е причината, поради която в комплекса с аромата на парфюма общото впечатление се различава от аромата на самия парфюм.

Може ли парфюмът да повлияе на настроението?

Да, много. Ароматът има незабавен ефект върху душевното равновесие. Приятният аромат може да подобри настроението ви много бързо, но и напротив, проникващ, много интензивен аромат ви кара да се притеснявате и може да причини някои проблеми.

Има ли еротични парфюми?

По принцип не, поне не в смисъла на незабавно действащ афродизиак. Приятният аромат, използван от обекта, който ви интересува, въздейства дразнещо. Обаче колкото по-свеж или плодов е ароматът, толкова по-малки са така наречените дразнещи ефекти.

Има ли правила за използване на парфюм?

Да. Парфюмът никога не трябва да „дразни“ околната среда. Принципът, че по-малкото е винаги повече, се прилага тук повече, отколкото където и да било другаде. През деня е желателно да използвате по-лека тоалетна или одеколон. Самият парфюм трябва да се използва само за специални и празнични поводи. Препоръчително е да избирате аромата и по отношение на сезона. За топлите летни дни се създават свежи цветни или цитрусови аромати и техните многобройни модификации. През студените сезони се използват по-тежки балсамови и ориенталски аромати. Това, разбира се, не трябва да е железното правило. Изборът на ароматен гардероб на всяка жена и мъж се управлява от личния им вкус и начин на живот.

Защо да не използвате повече от един аромат едновременно?

Всеки парфюм е едно хармонично цяло. Ако едновременно се използва различен и различно интензивно ароматизиран препарат, често възниква дисхармония, която може да създаде неприятно впечатление в комплекса му.

Как и къде трябва да се „носи“ парфюмът?

Въпросът е преди всичко за концентрацията. Когато помислите за известната капка, приложена зад ушната мида, това обикновено означава парфюм. По принцип парфюмът се нанася на местата, където има най-много кръвни капиляри под кожата, т.е. на лакътната ямка, но също така и на долната част на крака - на местата, където кожата е най-топла и където ароматът на парфюма се развива напълно. Парфюмът се нанася и върху косата, точно над скалпа. Парфюмът се откроява изключително добре върху дрехи от естествени материали и върху кожи, но не се препоръчва да го прилагате, например, върху бели и леки компоненти на дрехите, особено не върху естествена коприна.

Колко време парфюмът е използваем и как да разберем че всичко сега с него е напълно наред?

Ако бутилката парфюм не е изложена на дневна светлина и температури по-високи от около 20 ° C, ароматът ще продължи няколко години. Новите парфюми обикновено имат пиктограми, които разкриват колко дълго парфюмът не променя свойствата си след отваряне. Този период варира в зависимост от аромата и варира от 12 до 36 месеца. Парфюмът в оригиналната неотворена бутилка ще продължи няколко години. Парфюмът, чийто цвят се променя, обикновено в по-тъмен нюанс и около който се утаява смолист пръстен, обикновено е стар. Киселината и смолистата миризма също сигнализира, че парфюмът или подобен продукт е с изтекъл срок на годност.

Какво е тестер?

Тестерът се съхранява в сиво-бяла или кафява кутия, без допълнителна прозрачна опаковка. Някои тестери нямат капачка за бутилка. Оригиналният парфюм се съхранява в търговска, цветна опаковка, която обикновено е снабдена с прозрачно фолио. Голямото предимство на тестера е, че цената винаги е по-ниска от цената на същия, често продаван парфюм. Тестерът е особено подходящ за клиенти, които купуват аромати за собствена употреба, които не се интересуват от кутия, а от по-добра цена. Бутилката и съдържанието на тестера са идентични с оригинала.

Търся
Търся
up