Какъв парфюм да вземете на почивка?

Какъв парфюм да вземете на почивка?

Всички знаем, че - независимо дали ходим на винено парти, театър или фирмено парти с приятели, ние искаме да се чувстваме най-добре. Комфортно. Искаме да угодим не само на себе си, но и на другите. Доброто усещане включва подходящ парфюм, който ни пасва. Харесва се на нас, и на партньора ни. Но какво ще кажете за парфюм по време на почивка? Внимание, не говорим за две седмици в къща в гората, летен лагер или в селска вила. Кой парфюм е подходящ за Хърватска, Италия или Гърция например?

Какво е парфюм?

Самият парфюм е смес от етерични масла и други ароматни вещества. В по-тесния смисъл това е ароматен препарат с висока концентрация на аромат. Използва се за маскиране на миризмата. Обикновено се смята, че по-малко понякога е повече. Може би всеки има онзи нещастен опит с хора, които са преувеличили с „парфюма“. Парфюмите като такива се разделят според интензивността на аромата. Всички сме срещали термини като парфюмна вода, тоалетна вода или одеколон. Парфюмите се разделят допълнително според аромата - най-известните са флорални, цитрусови, дървесни или ориенталски. Основното правило е да се прилага само един парфюм, комбинацията от множество парфюми не се препоръчва поради дисхармония.

Всеки е различен

Това важи и за годността на избрания парфюм. Някои хора харесват тежкия ориенталски аромат, някои харесват добрата миризма на кожата, докато други залагат повече към цитрусовия, свеж аромат. Отминаха времената когато на почивка ходиха неприятно миришещи хора, днес вече е ново време искаме да се насладим с всичко с подходящия комфорт. Включва и подходящо подбран парфюм. Искаме да се чувстваме добре (и ухаещи)!

Вече обсъдихме състава на парфюма. Така че същността на въпроса е, че ако нанесем парфюма върху кръвоносните съдове (зад ушите, на шията, между гърдите), в топъл климат парфюмът се изпарява по-бързо. Същото се отнася и за нанасянето на парфюм върху дрехите. Затова е добре да имате качествен, по-скъп парфюм, който ще трае дълго.

Лично аз избирам лек, цитрусов аромат за топлите дни.

Съображение!

Също така е добре да знаем малко за дестинацията, към която отиваме. Как ще ухае парфюмът в Хърватска например? В Египет? в Израел? Има ли неписани правила за някои аромати? Или дори табу? Пътувам ли с кола, самолет? Добре е да имате предвид основното правило - парфюмът не трябва да притеснява никого!

Малко проучване няма да навреди

Ако не сте сигурни кой парфюм да изберете, попитайте приятелите си - какъв парфюм са опитвали, който е проверен. Можете също така да отидете в парфюмерията и да попитате кои парфюми се продават най-добре преди празниците.

Личният опит обаче е безценен. Харесва ви аромата на избрания парфюм във вашата "домашна среда"? Пробвали ли сте го при различни температури? Вашият парфюм ухае ли по-добре на тялото или на дрехите? Какво мисли партньора ви за него? Чувствайте се свободни да записвате и оценявате всичко! И не се страхувайте да експериментирате!

Най-скъпото не означава най-доброто

Срещали ли сте мнението, че колкото по-скъп е парфюмът, толкова по-добре. Разбира се, цената казва много, но това не означава, че в крайна сметка не хвърляте много пари на вятъра за грешния парфюм. И ако не сте сигурни, в добрата парфюмерия ще да ви дадат квалифициран съвет.

Заключение

  1. изберете парфюм, който особено харесвате!
  2. опитайте го при различни условия у дома!
  3. какви са условията в дестинация за почивка?
  4. миризмата ми не трябва да притеснява останалите!
  5. ако не знам, ще попитам експерт!