Как да изберем правилния нюанс червило?

  • СПИСАНИЕ
  • Как да изберем правилния нюанс червило?

Как да изберем правилния нюанс червило?

Представете си как се лутате по пътеките на магазините и разглеждате различни цветове и видове червила. Така че бихте искали най-после да намерите такъв, който да ви пасва идеално. Дали да е изразително, с което няма да бъдете незабелязана, или по-нежно, което перфектно ще подчертае вашата женска красота. Но производителите предлагат толкова много различни нюанси, консистенции и композиции, че закупуването на червило от весело разсейване се превръща в взискателна мисия.

Но не се притеснявайте, има решение, което да улесни избора на подходящо червило. Всъщност трябва да знаете няколко основни правила, които ще ви обясним в днешната статия. В крайна сметка сами ще се убедите, че изборът на правилното червило всъщност е доста лесен.


Определете правилно подтона на кожата си

Най-важното нещо, което трябва да направите, е правилно да идентифицирате подтона на кожата си. Това освен всичко друго ще улесни не само избора на червило, но и правилния нюанс на грима или фон дьо тена. Повечето хора попадат в една от двете основни категории - топла или студена. Тези със студен нюанс имат по-светла кожа, тези с топли нюанси са склонни да имат златист или маслинен тон на кожата. Ако имате проблеми с определянето на типа си, възможно е да принадлежите към група с неутрален подтон.

Когато успеете да определите своя подтон, ще ви бъде много по-лесно да намерите червило, което да ви пасва идеално. Честно казано, много нюанси ще изглеждат добре - затова можете да си купите червила с подобни нюанси за вашата козметична чанта. И тогава ще се появи това червило,за което ще знаете, че това е то, правилното за вас.

Как да определите тон на кожата на лицето?

Независимо дали сте изключително бледа или имате много тъмна кожа, нейните нюанси винаги ще попаднат в три основни категории:

  • Студен - тонове на синкаво, червено или розово
  • Топъл - тонове злато, праскова, оранжево или жълто
  • Неутрален - смес от двете

Какво ако имате проблеми с определянето на вашия подтон? В този случай различни трикове, които ще ви помогнат:

Студен подтон

Имате този подтон, ако кожата ви е леко розова или синкава. Когато се слънчеви бани на слънце, обикновено се изгаряте, преди да можете да получите хубав загар. Вашите вени на китката изглеждат сини и обикновено прилягат на сребърни, а не на златни бижута.

Най-добрите червила за този тип кожа са тези със сини, сиви или лилави нюанси. Но внимавайте, нямаме предвид, че трябва да гримирате устните си в синьо или лилаво, въпреки че определено би изглеждало стилно, например на метал концерт. Но ако искате червено червило, разгледайте нюанси със синьо-червен оттенък - като черешово червено, отколкото тези, които играят в оранжев цвят. Можете да опитате всички нюанси на тъмни плодове, като боровинки, малини, къпини или нюанси на тъмни сливи.

Съвет: червило Makeup Revolution Renaissance Lipstick Cliche, червило Shiseido Lacquerink Lipshine 308 Patent Plum

Неутрален подтон

Смес от розови и жълти нюанси се смесва върху кожата ви. Подхождат ви както златни, така и сребърни бижута. Благодарение на това можете да си позволите всякакви различни нюанси червила. Ако имате светла кожа, не се страхувайте да изберете розови червила. Собствениците на средно тъмна кожа могат да опитат лилави нюанси, а на по-тъмна кожа ще има перфектни нюанси в цветовете на плодовете - къпини и касис.

Съвет: червило Maybelline SuperStay Matte Ink Liquid Lipstick - 20 Pioneer, червило Armani (Giorgio Armani) Lip Maestro Liquid Lipstick 500

Топъл подтон

Кожата ви принадлежи към тази група, ако имате жълт, златен или маслинен оттенък на кожата си. Ще ви разкажат за това и вените ви на китката, които са по-зеленикави, отколкото сини. Почернявате лесно и рядко се изгаряте. Златните бижута ви прилягат повече от среброто.

Най-добрите червила за топли нюанси са червилата в топли нюанси. Това означава, че трябва да посегнете към тухлено червено, коралово червено, теракота кафяво или дори смело огнено червено или оранжево. Ако ви харесва, можете да опитате и червила в цвят мед или злато, които са много забележими и необичайни.

Съвет: червило Shiseido VisionAiry Gel Lipstick 218 Volcanic, червило Shiseido Modern Matte Powder Lipstick 528 Torch Song

Разказахме основните правила, които могат да ви помогнат по пътя към най-добрия нюанс на червилото. Но какво, ако искате да изберете червило в нюд нюанс или в силно изразителен нюанс? Как да процедирам в този случай? Имаме няколко съвета за вас.

Как да изберем нюд червило

Нюдовите нюанси на червилата са много популярни и може да се очаква, че те няма лесно да изчезнат от светлината на прожекторите. Тъй като така нареченият нюд грим е подходящ за всеки повод, той изглежда много естествено и привлекателно. Освен това е задължително, ако искате да подчертаете очите си. В света на грима, ако не искате да изглеждате като рисувана кукла, винаги ще избирате устни или очи, на които ще нанесете отличителен грим. Никога и двете.

Намирането на подходящ нюанс нюд червило може да бъде доста трудно, защото неговият тон или красиво ще съживи естествения ви цвят на устните, или, напротив, ще изглежда много зле. В този случай няма нищо между тях. Не е нужно да криете цвета на кожата си под името на нюд устни. По-скоро става въпрос за намиране на червило, което да съответства на цвета на устните ви. Основната идея и същност на тези червила е да подчертаете нюанса си с тон, който изглежда естествено.

Следвайте тези съвети при избора на нюд червило:

Добра отправна точка за вашия нюд нюанс е да намерите тон, който съвпада или е с тон по-тъмен от цвета на вътрешната страна на устните ви.

Интересна алтернатива на нюд червила са тонизираните балсами и гланцовете за устни, които придават на устните ви малко цвят, който разкрива естествения ви нюанс.

Как да изберем ярко червило

Ако, от друга страна, искате устните ви да привличат внимание, опитайте с червило, което ще ги озари. Ярките цветове като розово, оранжево и червено ще озарят красиво лицето ви и ще променят образа ви.

Ако сте нов в тази област и сте на път да купите ярко червило, можете да следвате тези съвети:

Когато изберете гланц за устни или гланцово червило, ще изглеждате много свежо и младо. Сатенено или кремаво червило създава на дамата класическото впечатление за ниво. Ако изберете матово червило, ще създадете впечатление за силна личност и експерт по модните тенденции. В момента матовите устни са много модерни.

Що се отнася до цвета, изберете според вашите предпочитания. По-студените тонове създават по-ясно и по-изразено впечатление, докато топлите тонове са по-естествени и по-меки.

Не забравяйте, че колкото по-естествен и по-малко екстравагантен е цветът на червилото, толкова по-универсален и гъвкав ще бъде резултатът при използването му.

Общи правила и съвети за носене на червило

Не забравяйте, че винаги е важно да имате здрави и меки устни. Дори най-доброто червило ще изглежда зле на сухи и люспести устни.

Използвайте контурен молив, ако искате. Благодарение на него ще създадете формата на устните си според вашите предпочитания и това може да бъде много полезно. Цветът му обаче трябва да е в същия или с нюанс по-светъл от червилото ви. Въпреки че различни модни тенденции от миналото се връщат на видно място, тъмно рамкираната уста за щастие остава заровена дълбоко в историята на 90-те години.

Винаги мислете за състоянието на кожата си. Жените с красива кожа или поне добър фон дьо тен могат да си позволят ярко червило. Ако имате проблемна кожа, ярко изразените цветове ще откроят още повече този проблем.

Уверете се, че червилото не се е отпечатало по зъбите ви. Със сигурност не искате този гаф.