Как да се погрижим за косата си бързо и лесно?

  • СПИСАНИЕ
  • Как да се погрижим за косата си бързо и лесно?

Как да се погрижим за косата си бързо и лесно?

Познавате това чувство, събуждате се рано, поглеждате се в огледалото и не сте особено очаровани от косата си. Къде са изчезнали вчерашните къдрици или стилната прическа? След малко трябва да тичате за работа и със сигурност не можете да прекарате час в банята, за да се занимавате с косата си. Ами сега? Укротяването на къдриците не трябва задължително да е дълго и неприятно. Прочетете статията и се сбогувайте завинаги с непокорната коса.

Дълга или къса косата има нужда от грижи. Естествеността е хубаво нещо, плитките и коковете се връщат на мода и въпреки това невинаги е добре да имате прическа тип врабче гнездо. Как да постигнете перфектния външен вид без да стоите часове пред огледалото. Представяме Ви идеи в настоящата статия.

Здравата коса е най-важното 

Най-важното нещо, което трябва да Ви интересува относно косата Ви, е нейното здраве. Сухата, изпокъсана и третирана коса никога няма да изглежда добре. Същото се отнася и за непрестанното боядисване и обезцветяване. Основата на красивата коса е подхранването. И не само външното под формата на правилно избрани продукти, но и вътрешното под формата на здравословна храна. Здравата коса се нуждае пред всичко от достатъчно протеини и витамини, които ще намерите напр. в орехите, семената, яйцата или зехтина. Така че без извинения се ориентирайте към някой биомагазин. Който иска качествена коса, трябва да се храни с качествена храна.

Отделете достатъчно време да изберете и добър шампоан. Всеки тип коса се нуждае от различни грижи. Къдравата коса изисква шампоани, богати на масло и кератин. който изглажда. Меките и прави коси се нуждаят от шампоан, придаващ обем. И това са елементи, които ще Ви спестят много време в грижата Ви за косата. 

Не забравяйте за вечерната грижа

Казва се, че утрото е по-мъдро от вечерта, но това не се отнася за косата. За да не губите време сутрин, погрижете се за косата си вечер. Косата трябва да се разчесва всяка вечер, за да не се заплита през нощта. Можете да изпробвате някои от гребените на Tangle Teezer, които са особено нежни към косата.

Ако притежавате дълга коса, сплетете я в плитка. При нощното въртене косата лесно се къса и замотава. Добре е да помислите и за калъфките. Сатенът е подходящ материал, върху който косата се плъзга. А кое е най-голямото прегрешение за косата Ви? Да си легнете с мокра коса. Винаги е по-добре да поизсушите косата си със сешоар. Влажната коса е крехка и лесно се чупи.

Използвайте продукти за стилизиране

Събудили сте се сутринта и косата Ви стърчи на всички страни. Ако имате правилните продукти, ще я укротите. Използвайте например стилизиращ спрей за непокорни коси Tigi Bed Head After Party. После е достатъчно да я фиксирате с лак и готово. Можете и да използвате преса за коса, но предпазете косата си преди това с термоспрей.

За притежателките на къси и среднодълги коси перфектно ще послужи моделираща паста или крем, които ще фиксират кичурите там, където е необходимо, без да ги омазнявате. Случвало ли Ви се е след събуждане да загубите обема на косата си? Върху слепените коси добре действа пудра за коса, коята ще им придаде обем и форма. Заложете на продуктите от L'Oréal Professionnel или Matrix.Matrix.

Плетете плитките

Не искате да третирате косата си с множество продукти, преса или сешоар? Съществуват и други решения как да укротите къдриците си. Просто я сплетете. Всеки може да се справи с обикновена плитка. По-трудни са холандските и френските плитки. Добре е да фиксирате плитките с лак.

Последно спасение с името сух шампоан

Няма по-неприятно нещо от мазната коса. Мазните корени или бретон ще изглеждат винаги неугледно. За щастие вече се продават сухи шампоани, с помощта на които може да се спасите във всяка ситуация. Ще го оцените навсякъде, където няма топъл душ.