Нишови парфюми – защо да ги подаряваме на Коледа?

  • СПИСАНИЕ
  • Нишови парфюми – защо да ги подаряваме на Коледа?
9. 12. 2019

Нишови парфюми – защо да ги подаряваме на Коледа?

Няма парфюм като друг парфюм. Специален сегмент от парфюмите с етикет ниш (чете се "ниш") може да каже това. Под това име се крият оригинални парфюми, които не можете да намерите никъде другаде и за които е трудно да се измисли алтернатива. Защо да ги подаряваме за Коледа?

Коледа е добра възможност да подарим на близките си ценни подаръци. Нишевите парфюми определено са ценни - парфюмите с това обозначение не могат да намерят навсякъде. Какво е толкова специално в тях?

Оригиналните съставки не са за отказване

Уникалността им се състои главно в използваните съставки. Докато сандалово дърво, лимон, канела, ванилия, роза или жасмин могат да се намерят във всеки втори парфюм, при нишовата парфюмерия нещата седят по различен начин. При нишовите парфюми също могат да се намерят цветя или традиционни съставки, но повечето от тях не са просто някакви съставки. Лаосовата дървесина, жасминови листа откъснати в полунощ, сребърният тамян, барутът, парагвайският petitgrain или дървото Guaiac са съставки, които не са лесни за намиране дори на днешния глобализиран пазар.

Тайно производство и малки количества

Как точно са направени нишовите парфюми, се пази от индивидуална парфюмерия като око в главата. Прецизните стъпки на производство, обикновено се предават от поколение на поколение. Нищо чудно – в уникалността се крие истинския чар на нишовите парфюми. Със сигурност не бихте искали някой да направи евтино копие. Оригиналният нишов парфюм е само един. Въпреки че с нишови парфюми се занимават и големите парфюмерийни къщи, също така намираме голям брой по-малки и независими производители на парфюми. Когато имате оригинален аромат, нямате нужда от повече.

С не лесната достъпност на съставки и следователно тяхната голяма рядкост, нишовите парфюми не могат да се произвеждат в големи количества. Това е една от причините цената им да е много по-висока, отколкото при обикновените парфюми. Просто плащате за уникалност. По-високата цена обаче ще бъде компенсирана от страхотен аромат, който вероятно няма да намерите никъде другаде. Това е истинското очарование на нишовите парфюми. 

Как да изберем подходящия нишов парфюм за под елхата?

Нишовите парфюми са оригинални, така че трябва да съответстват на личността на бъдещия им носител. Изберете нишов парфюм, така че получателят на такъв коледен подарък да получи истинска и неподправена радост.

Acqua di Parma е добре позната парфюмерийна къща, която произвежда нишови парфюми. Тя произвежда парфюми както за мъже, така и за жени и не можете да объркате аромата им с никой друг. Парфюмите Amourage се предлагат и за нежни, и за по-груби мъже. Дори и с марката Creed няма да сбъркате - техните аромати ще зарадват и най-чувствителния нос сред господата и дамите. Не е нужно дори да се ограничавате с избора на парфюм по пол – унисекс нишовите парфюми, също са много очарователни и преди всичко максимално универсални.

Вече сте избрали? Не се колебайте толкова дълго - Коледа чука на вратата и нишовият парфюм е чудесен подарък, който всеки мъж или жена ще оцени. Благодарение на своята оригиналност и рядкост, нишовите парфюми са идеални за близък човек.

Етикети

Препоръчани статии