ИДЕИ ЗА ЗДРАВОСЛОВНА ЗАКУСКА В ДАМСКАТА ЧАНТА

 • СПИСАНИЕ
 • ИДЕИ ЗА ЗДРАВОСЛОВНА ЗАКУСКА В ДАМСКАТА ЧАНТА

ИДЕИ ЗА ЗДРАВОСЛОВНА ЗАКУСКА В ДАМСКАТА ЧАНТА

Ако редовно излизате от вкъщи на зазоряване и се прибирате вечер, трябва да свикнете да носите 1, 2 леки закуски в чантата, които ще ви спасят в случай на внезапна атака на глад и за да се радвате на 100% физическа или психическа активност през целия ден. А няма нищо по-лошо от това да утолим глада в първата срещната сладкарница или ресторант за бързо хранене. Само че, какво да вземете със себе си, така че да се чувствате заситени и енергизирани? 

Сутрешните и следобедните закуски са незаменима част от правилната диета .Ако редовно храните тялото си на малки порции, около 5 пъти на ден, то няма да изпитва необходимост да съхранява мазнини, като резервно гориво в случай, че някога престане да получава храна. 

С КАКВО ОЩЕ СА ПОЛЕЗНИТЕ ЛЕКИТЕ ЗАКУСКИ МЕЖДУ ОСНОВНИТЕ ХРАНЕНИЯ?

 • Балансира нивото на кръвната захар, което ще осигури прилив на нова енергия.
 • Самото дъвчене ще ви събуди малко и ще свършите много повече работа.
 • Ще ускорите метаболизма си и ако трябва да отслабвате, това ще стане много по-бързо и по-здравословно.
 • Ако преди обед сте закусили, за обяд ще ви стигне по-малка порция да се нахраните и рискът от преяждане е значително намален. Което отново има благоприятен ефект върху изхвърлянето на излишните килограми.

Казвате че нямате нужда от лека закуска, защото можете да издържите до обяд? Грешка! Не е нужно да "издържите" и след това да изгълтате обяда си за 20 минути. В такива моменти тялото ви ще съхранява много мазнини, така че да има достатъчно енергия, докато чака следващата "гладна стачка". И когато не се движите достатъчно, тези мазнини не се изгарят и така пълнеете.

НАЙ-НАПРЕД НАУЧЕТЕ ТЯЛОТО СИ

Може би вече отдавна не закусвате и мислите, че тялото ви харесва това. Но това е погрешно, то просто е свикнало. Ще видите, че ако сте последователни, за кратко време ще свикне отново и ще ви предупреждава, когато е време за ядене. Без да се налага да гледате часовника си постоянно.

Само че какво да хапвате, когато през повечето време сте в движение или сте в пряк контакт с клиенти и наистина имате само няколко минути да "допълните запасите"? Възможностите са много. И не само, че са здравословни, но и вкусни:

 • Нарязани плодове в кутия

Когато някой прекъсне закуската ви, можете просто да сложите парчето плод обратно в кутията и след това да продължите (което например с цяла ябълка е по-трудно). Така си решавате проблема и с огризките…

 • протеиново, сурово или овесено блокче

Просто се уверете, че не съдържа прекалено много изкуствени и неизкуствени подсладители. Фокусирайте се върху тези, които имат по-висок процент протеини и фибри.

 • протеинови напитки

Богати на протеини (толкова много наведнъж ще получите от малко храни), и благодарение на течната им форма се абсорбират по-бързо. Едновременно ще утолите жаждата и ще задоволите вашия апетит за сладко. И тъй като сега се произвеждат и по-малки шейкъри (до 300 мл), може да се поберат във всяка стандартна дамска чанта.

 • подквасени млечни продукти

В идеалния случай неподсладени и до 3% мазнини. Те съдържат огромно богатство: пробиотици (поддържащи баланса на чревната микрофлора), калций и протеини. И ще ви засити за няколко часа.

 • ядки

Те съдържат много полезни мазнини, протеини, минерали и витамини. Доставят енергия и допринасят за доброто настроение. Но бъдете внимателни, имат относително висока калоричност, така че при тях със сигурност не важи "колкото повече, толкова по-добре" Ако не искате да напълнеете, в идеалния случай консумирайте поне една шепа дневно (около 30 гр.).

 • сушени плодове

Съдържат много витамини и минерали, но най-добре е да са домашно приготвени. В индустриално изсушените има сулфати и допълнително добавена захар.

 • сухар с качествена шунка, сирене и зеленчуци

Сухарите тип Knäckebrot са много дълготрайни, подходящи за целодневни разходки, съдържат много фибри и имат нисък гликемичен индекс. Съчетани със шунка, сирене и няколко парченца зеленчуци, ще ви накарат да се почувствате страхотно за няколко часа.

 • сушено месо (Jerky)

Съдържа голям брой качествени животински протеини и само минимум въглехидрати и мазнини. Днес ще го намерите във всеки голям супермаркет и в много варианти - говеждо месо, дивеч, пуйка или риба.

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ

Носете в чантата си винаги малка бутилка с чиста вода. Редовното хранене е важно за правилното функциониране на тялото, но приемането достатъчно течности е още по-важно.