Най-добрите идеи за планина

Най-добрите идеи за планина

Може би целогодишно карате ски или покорявате планински върхове на сноуборд, никаква рязка промяна не би Ви спряла и отдавна имате любими места, където обичате да се връщате. А може би зимните спортове не Ви привличат много и предпочитате планината през лятото. Но защо тази година да не опитате нещо ново?

Никога не е късно за ски. Можете да се научите да карате ски и като възрастни, въпреки че не притежавате професионална спортна екипировка или часовник за екстремни условия.

Ако подобна мисъл предизвиква противоречиви усещания, можете освен скипистите да изпробвате и нещо друго.

Писта за шейни!

Върнете се поне за малко в детството и не се колебайте да се спуснете с шейни. Вечерно или дневно каране на ски? И двете са възможни!

Осветени писти предлагат повечето от зимните ни курорти.

Ако искате обаче да се спуснете с шейна в чужбина, не пропускате най-дългата писта за шейни в света, която се намира в австрийския курорт Wildkogel-Arena Neukirchen & Bramberg, където ще се насладите на 14 км дълго спускане.

Интересна писта за шейни можете да откриете и в Норвегия. Писта Korketrekkeren близо до Осло е дълга 2 км. Използва се от деца и възрастни. Самото спускане е безплатно, можете да си вземете шейна под наем или да използвате своя. А ако искате да се върнете и отново да се спуснете? Достатъчно е да вземете метрото и за 15 минути сте на спирка Frognerseteren. Спускането надолу с шейна трае около 10 минути и наистина е страхотно преживяване.

Ски бягане в Норвегия

В Норвегия можете да се насладите и на други зимни радости. Посетете страната на фиордите, тайнствените викинги и северните богове. Опитайте сирене с вкус на карамел и се оставете на магията на зимните спортове и природата. Тук ще се срещнете не само с девствена природа, интересни архитектурни творения, но преди всичко божествено спокойствие.

Преход

Не пропускайте планински преход със снегоходки и инструктор! Предлагат се не само в Австрия или Словакия например, но и в България.

Не е необходимо да си купувате снегоходки, можете и да си вземете под наем в различните курорти. Имат и още едно предимство - не е нужно да сте професионалист и да учите сложни техники.

Необходим аксесоар: часовници за всяка ситуация

Който и вариант да изберете, със сигурност ще са Ви от полза някои модерни изобретения като напр. устойчиви часовници, които издържат на всякакви условия или яке за ски с GPS. 

Спортни часовници от японската фирма Casio, могат да се похвалят с изключителна устойчивост, особено тези от колекция Casio G-Shock. Създадени са за планински туризъм, защото нито студът, нито удари биха ги увредили. От дамската колекция внимание заслужават часовници Casio Baby-G, вдъхновени от мъжката колекция. По-малки са, но също така са подходящи спортни дами.

Уелнес в планината

Заслужена почивка в топъл планински хотел - какво повече да искаш? Спортът и почивката са свързани - повечето планински хотели предлагат уелнес служби.

Изживейте едно истинско приключение, но не забравяйте да си починете!