Направете Свети Валентин най-красивият ден в годината

  • СПИСАНИЕ
  • Направете Свети Валентин най-красивият ден в годината

Направете Свети Валентин най-красивият ден в годината

Февруари бавно наближава и заедно с него идва и малко противоречив празник. Някои го мразят, други го обичат. Просто не можете да стоите някъде по средата. Да, това е Свети Валентин, който се пада в неделя, 14 февруари тази година. Това е един от основните празници на любовта и влюбените, по време на който партньорите приготвят различни изненади, наслаждавайки се един на друг с букети, сладкиши или други романтични подаръци и ритуали.

Свещеник, който сключвал бракове против волята на императора

На първо място е необходимо да се опровергае аргументът, че Свети Валентин е американски празник и следователно нямаме нищо общо с него в нашия регион. Според легендата корените на този празник се намират в древен Рим, който няма нищо общо с Новия свят. Истината обаче е, че днес се празнува предимно в англосаксонските и американските страни, откъдето обичаите постепенно се разпространяват по нашите земи.

Съществуват две легенди свързани със произхода на Свети Валентин. Първата е свързана с факта, че празникът се заражда с честването на древно римските Луперкалии. По това време са били използвани така наречените „урни на любовта“. Вечерта преди празника, на листчета се изписвали имена на момичета и се пускали в кутия. Момчетата на следващия ден изваждали листче и момичето чие име е било написано ставало тяхна любима.

По-известна обаче е легендата, която разказва за свещеника Валентин. Въпреки забраната на римския император, той тайно е сключвал брак между млади двойки, за което е бил екзекутиран на 14 февруари. Римският владетел Клавдий II забранил на своите войници брак и годеж. Той се е страхувал, че тогава те няма да искат да отидат на битка и по-скоро ще останат вкъщи със семейството си. И така може би мъченическата смърт на Свети Валентин стои зад най-известния празник на влюбените.

Трябва да се отбележи обаче, че историците не знаят точно дали Свети Валентин наистина е съществувал. Дори не се знае кога е роден и кога е починал. И двете истории са просто легенди. Това, което със сигурност знаем е, че денят на влюбените Свети Валентин се празнува в Англия от 17 век, откъдето се е разпространил по света.

Как да отпразнуваме Свети Валентин?

Каквато и да е историята, все по-често срещаме да се празнува този празник у нас. Наистина можем да кажем, че критиците, са прави, че това е празник също на потребителство и много търговци са в очакване на големи продажби в средата на февруари. По-трудна роля за този празник се пада на мъжете, от които се очаква да подготвят изненада за скъпата си съпруга или приятелка или поне да ги зарадват с цвята или шоколад. Разбира се, жените също обичат да обръщат внимание на своите любими половинки, и като представителки на нежния пол нямат такъв проблем да показват чувствата си. Освен това, въображението и креативността им често нямат граници, така че подаръците често са индивидуални и внимателно избрани с любов.

Господа, ако искате да зарадвате своята скъпа партньорка тази година, имаме няколко съвета за вас как да отпразнувате Свети Валентин! С какви подаръци за деня на влюбените да зарадвате любимата си?

Цветя

Въпреки че този съвет не е много оригинален, залагате, че няма да загуби ефекта си. Накратко, цветята ще зарадва всяка жена. И ако познавате любимите й, тя определено ще бъде трогната. Ако пък не знаете какви цветя да изберете, не се притеснявайте да попитате персонала. Флористите са добре подготвени за Свети Валентин и с удоволствие ще ви помогнат да изберете подходящия букет.

Съвет: Ако искате да вървите в крак с времето и е против вашето разбиране да купувате цветя, които след седмица ще изхвърлите от вазата, купете на жена си цвете в саксия. В момента тенденцията за отглеждане на стайни растения нараства, особено в поколението на новата генерация. С красива китайска роза, драцена или палмово дърво, вашата любима ще ви смачка от любов още на прага.

Нещо вкусничко

Ако не се радвате много на цветята а и освен това някои мъже се чувстват неудобно да се разхождат из града с букет в ръка, може да изненадате приятелката си с нещо вкусно. Не е задължително да е класически шоколад или кутия шоколадови бонбони. Чувствайте се свободни в избора си и заложете на нещо, което наистина ще ѝ хареса. Независимо дали става въпрос за вкусен деликатес, изискани кашкавали или микс от луксозни салами. Няма ограничения за въображението ви и колкото повече продуктът е индивидуален, толкова по-добре за вас.

Романтична вечеря/пикник

Разбира се, романтичната вечеря е класическо решение. Най-вероятно обаче тази година ще трябва да я пренесем от ресторанта вкъщи. Ако не искате да готвите, което между другото жените ще оценят изключително много, може да поръчате вечеря от популярен ресторант. Вкъщи може да нагласите специално сервиране и да добавите свещи, което ще направи обстановката още по-романтична.

Ако романтичните вечери наистина не ви изгождат, вземете любимата си на пикник. Дори и да е студено, достатъчно е само две одеяла, облечете се подходящо и сте готови. Ще бъде идеално, ако знаете хубав покрит кът за сядане. Но ако не вали, не се колебайте да изберете пейка или хубаво място в парка, до езерото или в гората. Не забравяйте да донесете нещо за загряване - кафе, чай, по-смелите могат да изберат алкохол (но е необходимо да следвате мерките на правителството, не бихме искали да ви насърчаваме да нарушавате антиепидемичните разпоредби).

Бижу или парфюм

Друг начин да накарате половинката ви да се усмихне е да ѝ подарите нещо по-трайно. Парфюмите и бижутата са популярен подарък за Свети Валентин. Избирайте обаче внимателно. За парфюм е идеално първо да направите малко проучване и да разберете какъв аромат предпочита вашата любима. Също така не съветваме да експериментирате прекалено много с бижутата. Със сигурност познавате добре партньорката си, така че знаете дали тя харесва блестящи и декорирани варианти или по-скоро предпочита по-семпли и минималистични бижута. Обикновено, няма да сбъркате с Пандора. Ако обаче приятелката ви или съпругата ви са по-спортен тип, по-добре е да потърсете нещо друго.

Бъдете оригинални

Ако предишните съвети са предсказуеми и скучни, имаме в резерва още три оригинални предложения за вас.

Излет според нейните предпочитания

Съпругата ви обича предизвикателствата и приключенията? А вие не я разбирате и не разделяте това с нея? Тогава е лесно. Преодолейте себе си и я заведете на пътуване според неин вкус. Независимо дали тя обича планинското катерене, наблюдението на водолюбивите птици или търсенето на съкровища в изорано поле с металотърсач, отидете на пътешествие с нея и ѝ обърнете внимание. Това е най-голямото доказателство за любов, което можете да ѝ дадете.

Фотоалбум или чаша с любовни признания

По-романтичните мъже могат да се опитат да зарадват половинката си с оригинален фотоалбум със споделени снимки, който винаги ще напомня за красивите моменти. Ако се осмелите, можете да създадете така наречената любовна чаша. Поставете листенца в чист буркан или кутия и напишете хубави съобщения върху тях. Това може да бъде декларация за любов, напомняне за забавни моменти във връзката ви или неща, които обичате в партньора си. След това тя може да извлече и прочете отделните съобщения през следващата година. Това е по-оригинална и добре обмислена форма на пожелание за Свети Валентин, което със сигурност ще зарадва нежния пол.

Печат на тениска, чаша или калъфка за възглавница

Днес не е никакъв проблем да се направят оригинални печати върху облекло или да проектират на ваши собствени идеи. Опитайте се да измислите нещо подходящо, което характеризира вашата скъпа половинка. Всеки път, когато облече тенискатa или пие кафе от дарената от вас чашка ще си спомня за вас.

Когато никой от вас не иска да празнува

Дори сред жените има такива, на които Свети Валентин не им е по вкуса. Повечето аргументи по тази тема в крайна сметка казват, че трябва да изразяваме любовта си всеки ден, така че защо Денят на влюбените трябва да бъде нещо специално? И нека бъдем честни, има нещо вярно в това. Затова, ако имате такъв партньор вкъщи, не се опитвайте да го тласкате към любовни излияния и жалки жестове. Уверете се обаче, че наистина намирате време за себе си и за връзката си в ежедневната суматоха. Господа, понякога подарете цвята, дори и да изглежда ненужно. Дами, понякога го оставяйте да гледа футбол, без да говори, или просто му гответе храната, която харесва, въпреки че не ви мирише добре. И всичко ще бъде както трябва :-)