Синята чанта е подходяща за всичко

Синята чанта е подходяща за всичко

Чантата е един от най-важните елементи в дамския гардероб, затова трябва да използвате максимално вашето модно усещане при своя избор, а не да вземете първата, която ви попадне в ръцете. Отдавна вече не съществува правилото, че чантата трябва да съответства на цвета и материала на обувките. Напротив, съвременната мода признава твърденията "прекаленото не е добре" и "оригиналността не признава граници". Затова, ако мечтаете дълго време за дамска чанта, различна от черна или кафява, която обаче ще можете да носите почти всеки ден, изберете синя! 

Ние абсолютно разбираме, че когато избирате нова чанта, най-вече се влияете от две основни изисквания - практичност и универсалност. Като се има предвид средната цена на дамската чанта (не броим некачествените имитации), тя не е тази част от гардероба, която повечето жени могат да си позволят да подменят прекалено често, затова при нейния избор трябва да се положат повече усилия. 

Безспорно най-често повечето от вас, посягат към черна, кафява или сива чанта. С оглед на тази по-голяма инвестиция логично е да търсите аксесоар, който да съответства на повечето дрехи и обувки. Но признайте, че това е малко скучно! Така или иначе никога няма да се съчетае с всичко, само излишно ограничавате въображението си.

С какво да я съчетаете?

Всяка жена ориентирана към съвременната мода знае, че чантата не е нужно да съответства на обувките. Това неотдавнашно правило изискваше добре заредени банкови сметки, но въпреки това беше доста дразнещо - при някой подобно съчетаване може и да се е получавало, но в много случаи това е знак за пълна липса на креативност. 

Освободете въображението си и започнете да играете с цветове! Най-важното е, да сте цялостно съчетана - какво с какво и до каква степен това е за вас.

Ако не сте сигурни в модния си вкус, не забравяйте простото правило: цветът на обувките или чантата трябва да се повтори във вашето облекло поне веднъж. Нищо сложно и в същото време (за разлика от остарялото комбиниране на обувки с чанта) много по-евтино.

Синьото е на мода

Такава синя чанта представлява вашата идеална първа стъпка в нов, по-цветен свят. Ако я изберете в един от по-тъмните нюанси (нефтено, морско синьо или кралско синьо), няма да привличате излишни погледи и в същото време ще бъдете напълно извън сивата посредственост. 

Ще видите, че новата синя кожена чанта ще стане любимото ви украшение за работа, пазаруване и пътуване. Достатъчно е да облечете любимите си дънки (дори и с дупка на коляното) и към тях бяла, синя, сива, черна, но спокойно може червена риза, блуза или пуловер и voilà! Звездният облик е постигнат.

Какъв размер, как и къде можем да я носим?

Що се отнася до размера и формата на чантата, съществуват обаче определени правила. Вярваме обаче, че отдавна сте наясно с тях. Ако не, нека ги изясним веднъж завинаги. 

Добрата новина е, че сегашната мода желае практичност много повече, отколкото е било в миналото. Носят се както големи, така и наистина огромни чанти! Понякога дори ни се струва, че колкото по-дребничка е жената, толкова по-голяма е чантата. Забелязали ли сте? 

Но да се върнем на въпроса. Големите чанти са подходящи за всекидневно носене - за училище, за работа, за спортен или лежерен стил. Облекчение е, че това са най-често срещаните ситуации. Тук има само едно правило: забравете за тъканите торби "hobo bags" или плажни чанти, градската чанта трябва да има твърда форма. Красноречив пример за това е синята чанта през рамо Brastini La Valentina, която ще освежи вашия костюм, рокля, джинси или пуловер. 

Ако се обличате спортно, избягвайте класическата кожена чанта през рамо. В комбинация с кецове и суитчър ще действа като "юмрук в окото". Най-доброто в случая е, да си вземете удобна градска дамска раница. Те са в крак със съвременните модни тенденции, особено за тяхната практичност и привлекатеност, така че определено имате избор. Въпреки това, ако носенето на раница от детска възраст е създало у вас неприятни чувства, които дори и най-красивата дамска раница не може да изтрие, има подходяща опция за вас - чанта crossbody (с дълга дръжка или за кръста).

На официални социални събития обаче, всички макси чанти, crossbody чанти (дори ако е синя) и всякакви торби или спортни раници са напълно неподходящи. За такива случаи, вземете стилна чанта тип плик, с която след това ще заслепите и на партито. Дрес кода не бихте нарушили и с чанта в ръка с възможност за закачане на китката.

Не забравяйте, че изборът на дамска чанта не зависи само от нейния цвят, но и от стил, форма и материал. Винаги трябва да съответства на вашия гардероб.

Желаем ви много радост в откриването на прекрасния свят на цветовете, в който синьото (във всичките си уникални нюанси) със сигурност не трябва да липсва.