Добре дошла, есен!

Добре дошла, есен!

На 23-ти септември идва астрономическата есен и официално свършва лятото. Може би не е нужно да приемаме нещата така трагично. Има хиляди начини да се насладите на този сезон. В статията ще ви предложим някои от тях.

Времето лети, а ние сме безсилни пред него. Трябва да се примирим със сивото небе и изчезващите слънчеви лъчи. На 23-ти септември идва астрономическата есен и официално свършва лятото. Може би не е нужно да приемаме нещата така трагично. Има хиляди начини да се насладите на този сезон. В статията ще ви предложим някои от тях.

Пробвайте някои от идеите ни:

  • Бъдете креативни 

Тъмните есенни дни са най-добри за креативността. Слънцето го няма и затова не ни се излиза навън. Ако дълго време в главата ви са се въртели различни проекти, сега е правилният момент! Обмисляли сте да напишете книга? Давайте смело! Имате и идеи за промени в дома? Не чакайте. Творческите дейности ще ви избавят от тъжните мисли, предизвикани от есента.

  • Насладете се на есенната природа  

Есента е изключителна с цветовете си. Никой друг сезон не може да ни поднесе такава палитра от топли нюанси, които успокояват. Време е за пускане на хвърчила, за събиране на кестени и игра с изсъхнали листа. Да бъдем като децата! Нека си поиграем с природата.

  • Изчистете дома и главата си

Изчистете ненужните неща, приберете летните дрехи и извадете есенните. Ще видите, че междувременно ще изчистите и мислите си. Почистете и шкафовере в кухнята, за които не е оставало време през лятото. 

  • Излезте и пазарувайте 

Есента е инспирация за модата. По-хладното време изисква комбиниране на различни дрехи и дава възможност за креативност. Не подминавайте и секъндхендите и там се крият добри неща за гардероба ви. Със спестените пари можете да си купите марков часовник или бижута.

  • Релаксирайте

Не забравяйте за себе си. Поглезете се, идете на масаж. Подарете си лукс. Изпробвайте нов парфюм или козметика. Така ще се заредите с положителни емоции и доброто настроение няма да ви напуска.

  • Отлетете на топло

Ако нито една от идеите не може да прогони тъжното настроение, пригответе си бански и отидете до някоя слънчева страна. Мароко например? Приключенията все пак са целогодишни!

Виждате ли, че няма нищо трагично в есента. Приемете факта, че не можем да си поръчаме сезоните, а трябва да им се наслаждаваме в цялото им