Как да изберете подарък за сватбарите?

  • СПИСАНИЕ
  • Как да изберете подарък за сватбарите?

Как да изберете подарък за сватбарите?

Искате да подарите на кумовете и родителите си някакъв хубав подарък? Този мил жест започва да се превръща в нова традиция. Не е задължително, но никак не е лошо да благодарите на родителите си за грижите им и времето, което са Ви посветили. Какво би ги зарадвало?

Подаръци за кумовете и шаферките

Някои хора изобщо не се занимават с тези неща, все пак сватбеният ден е за младоженците, не за кумовете. От друга страна някои кумове са толкова любезни, че си заслужават подаръка. Не е ли жалко да не им покажете какво означават за Вас? Не е нужно да е нещо голямо. И нещо малко може да зарадва другия.

Някои невести подаряват на кумата си рокля, други избират нещо малко и симпатично. Какво се подарява най-често?

В различни онлайн магазини със сватбена тематика и магазини със забавни предмети ще намерите например отварачка с надпис "Най-добър кум" за господата и сватбено огледалце за дамите. Подарява се и вино или плакет с благодарствен надпис.

Какво още може да подарите? Напримем семпло бижу за спомен - гривни за кумовете и шаферките, сребърна висулка за кумата, свеж парфюм, малък комплект с козметика за коса, комплект за баня, шоколад, лъжичка с името, шампанско или чашки с надпис...

Да благодарим на родителите

Подарете на родителите си нещо символично, за спомен от Вашия ден. Често се подаряват плакети или предмети с благодарствен надпис и луксозно сватбено вино. Можете например да подарите часовник с посвещение. Със сигурност е добре да подарите нещо, което ще им остане за спомен. Ръчните часовници са идеални за това. Можете да гравирате върху тях датата на сватбата, имената си и разбира се сърдечна благодарност. 

По какъв начин ще благодарите зависи от Вас. Понякога се пише само "Благодарим за всичко" или "Благодаря, че сте възпитали мъжа на мечтите ми". Имате време да измислите и нещо забавно или метафорично. Преди обаче да се впуснете в това помислете за часовника и големината на корпуса му, където ще се помести посвещението.

Миниподаръци за сватбарите

За миниподаръци се приемат най-вече шоколади или сватбени сладкиши. Имената на гостите могат също да бъдат шоколадови. Понякога се приготвят и малки чашчици с алкохол, минишампанско или вино. Важното е да се придържате към единен стил.

Ако залагате на рустикалния стил, можете да приготвите сватбен мед или меденки с канела в керамични чинийки.

За сватби в бохо стил е добре да заложите на естествените материали - свещи, ароматизрани кърпички, дървени орнаменти.

И разбира се, можете да добавите смешно посвещение и благодарности за участието. Тези четири думи "благодаря Ви за участието" вероятно са достатъчни при сбогувате, но благодарност в малко по-различна форма за привличане на внимание към сватбарите, ще донесе много усмивки на лицата на всички. Именно за това става дума - за усмивки, радост и благосъстояние в такъв важен ден.

Затова се насладете на сватбения си ден с хората, които наистина обичате и които ще се радват да участват в това събитие. Само тогава сватба Ви ще бъде магическа!