Спрете да отлагате

Спрете да отлагате

Разбира се, понякога се налага да се борите и с това - пред Вас се натрупват куп различни задачи и отговорности, но ги отлагате докато може. Смятате ли, че се въртите в порочен кръг? В нашата статия ще научите, как да сложите край на това веднъж завинаги! 

Просто следвайте няколко прости стъпки и ще успеете!

Планирайте работния си ден

Създайте описание на вашия работен ден. Какво искате и какво трябва да направите? Направете си дългосрочен план, който ще следвате. Оформете го според своите нужди. Кога ще свършите най-много работа? Всеки има моменти, когато работи най-добре. Някой сутрин, а друг следобед. Точно в тези моменти свършете най-трудните задачи. И разбира се, не забравяйте да правите редовни кратки почивки - дори, ако работите зад компютър. Мозъкът е с ограничен капацитет и трябва също да си почива от време на време. 

Заредете батериите си

Ако работите в седнало положение, в хола на дивана не е най-подходящият вид почивка за Вас. Точно обратното. Излезте навън на велосипед, джогинг или екскурзия. Осигурете си спортно облекло и спортен часовник, които ще направят усилията Ви по-приятни

Популярни модели дамски спортни часовници са Casio Sports и Casio Youth, а господата определено ще оценят мъжките спортни часовници от колекциите Casio G-Shock или Festina The Originals.

Научете се да отпускате напълно тялото и ума си. Откъснете се от ежедневните грижи - спортът е идеален за това. Следващият път, когато се чувствате нещастни, опитайте се да изхвърлите проблемите от главата си за известно време и отидете дори само на разходка.

А когато излезете, не забравяйте приятния свеж парфюм.

Определете приоритетите си - какво е най-важно за Вас?

По-сложните задачи изпълнявайте по-рано - ще им трябва повече време. Започнете с трудните задачи, защото в последната минута може да бъде доста стресиращо.

Забравете нереалистичните цели

Задайте цели, които наистина можете да постигнете. Ако обстоятелствата не са идеални, се опитайте да се адаптирате! Но дори и големите цели започват с малки стъпки. Повярвайте, че можете да го направите, но не надценявайте силите си

Научете се да се концентрирате върху едно нещо

Когато започнете с нещо, извлечете максимална полза от него. Поне за времето, което отделяте за тази задача. Вие ще постигнете много по-добри резултати, отколкото когато бъдете претоварени от неща, които трябва да свършите бързо. Разбира се, всеки има различна система. Ако Ви е удобно да работите по няколко проекта едновременно, изяснете си какво трябва да направите първо и започнете с него. 

Бъдете смели

Не променяйте мнението си няколко пъти. Помислете първо, след това вземете решение и застанете твърдо зад него. И ако не сте сигурни, направете списък "за и против". 

Следете времето

И нямаме предвид само обща представа за времето (разбира се, тук ще помогне ръчен часовник), а по-скоро общ преглед. Особено в областта, в която се намирате. Винаги има нещо, което може да бъде подобрено. Работете върху себе си. Самоусъвършенстването е надежден начин за постигане на повече самочувствие и съответно по-голям успех. 

Бъдете мотивирани

Не губете времето си, направете нещо, което има смисъл за Вас. Завършете нещата, които ненужно ви отнемат от енергията. Наистина ли трябва да седите ден или два пред компютъра, когато не работите или не търсите вдъхновение? Постигате ли това, което искате? Или изведнъж откривате, че сте прекарали последните 4 часа втренчено в екрана, без никакъв резултат? 

Когато разглеждате социалните мрежи, отпускате ли се или по-скоро обратното? Вашето време е ценно и незаменимо, използвайте го за нещо, което ще ви е от полза. Ако не търсите някоя конкретна цел във Facebook или разговаряте с приятели, а просто сърфирате, спрете за момент и помислете за това. Колко часа изгубихте в коментиране на снимки, и наистина ли ви интересуваха? И как по-добре бихте използвали това време? 

Не скучайте! 

Колко време прекарвате в магазина? Какво ще кажете за по-ефективното му изразходване? Вместо да ходите от магазин на магазин и безрезултатно да разглеждате бутици с дрехи, парфюми и аксесоари, опитайте късмета си в електронния магазин. Със сигурност ще спечелите няколко допълнителни часа. 

Управлявайте емоциите си

Звучи като невъзможна задача. Но не е така. Независимо дали ви харесва или не, човекът не е само интелектуално, но и емоционално същество. Понякога всички се чувстваме емоционално, но това не трябва да ни пречи. 

Когато се научите да контролирате емоциите си, ще бъдете много по-силни и по-устойчиви. Не позволявайте на всяко малко нещо или неуспех да ви провалят, всичко е просто преживяване. Запазете своята перспектива. Това не означава, че трябва да потискате емоциите, няма да доведе до нищо добро, но се опитайте да намалите тяхната интензивност. Когато се ядосате, поемете дълбоко въздух и дишайте, дайте си малко време и след това отново разгледайте ситуацията. 

Спете повече

Редовният сън е от съществено значение за здравето. Лягайте навреме и не прекалявайте с нощната работа. Средната продължителност на съня е от 7 до 8 часа на денонощие. Някой се нуждае от по-малко, някой се нуждае от повече. А някой може спокойно да проспи половината си живот… 

Обаче, ако спите по-дълго от 12 часа, може да не се чувствате твърде отпочинали. Така че, ако знаете, че можете да проспите деня си, настройте будилника си

 

Търся
Търся
up