НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙТЕ БАЛСАМА!

НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙТЕ БАЛСАМА!

Въпреки, че живеем в 21-ви век, все още сред нас има жени, които след измиване на косата с шампоан, не използват балсам. Упорито вярват, че просто не се нуждаят от него...И вие ли сте една от тях? Тогава прочети по-долу и може би ще си промениш мнението.

НЕРАЗДЕЛНАТА ДВОЙКА: ШАМПОАН И БАЛСАМ

Не напразно всяка реклама презентира шампоаните заедно с балсам - приятели завинаги... В този случай това не е просто маркетингов трик, а основна комбинация, която не бива да пренебрегвате.

Балсамът има благоприятен ефект върху косата. Най-често се използва веднага след всяко измиване с шампоан. За добър резултат просто трябва да го оставите да подейства за 2-3 минути.

Много жени все още мислят, че само шампоан е достатъчен за тях. Това е голяма грешка! Докато шампоанът буквално отваря повърхността на всеки косъм, за да го обезмасли в дълбочина, балсамът го затваря, за да задържи хранителните вещества в нея... Знаете колко суха е кожата ви, когато след душ не намажете тялото си с тоалетно мляко. По същия начин, след всяко измиване косата ви и се нуждае от хидратация.

Балсамът осигурява незабавно спасение за сухата и лишена от блясък коса, но ако косата ви е силно изтощена изберете маска.

Колкото по-увредена е вашата коса, толкова повече балсам ще е ви необходим. Като прежаднял пътник в пустинята, когато изведнъж намери кладенец с вода. Когато започнете редовно да използвате балсам, постепенно ще ви е необходимо все по-малко количество и ще спестите други продукти за коса, като например спрей за по-лесно разресване.

БЛАГОДАРЕНИЕ НА БАЛСАМА, ВАШАТА КОСА ЩЕ БЪДЕ:

  • Здрава – красиво хидратирана и ненаелектризирана. Фокусирайте се върху препаратите с кератин, витамини или пантенол.
  • Незаплетена. Много по-лесно ще се реши и ще издържи по-дълго.
  • По-силно ароматизирана.
  • Мека.
  • Силна. Няма да се чупи и пада толкова много. Фокусирайте се върху продукти, съдържащи колаген, аминокиселини и протеини (насърчават растежа на косата).
  • Лъскава, но не мазна. Ще изглежда "жива".
  • Еластична. Ще можете по-добре да оформяте прически. Освен това, здравата коса (със затворени пори) консумира много по-малко стилизиращи продукти, благодарение на това ще се омазнява по-бавно и ще спестите.

ПОЛЕЗНО: 

Нанасяйте балсам само до долната половина на косата, никога в корена. Косата до близо до главата е нова, млада и здрава, така че не се нуждае от балсам.

Видът на косата се променя с възрастта. Ако вашият балсам спира да работи, опитайте друг или поне друга марка (може би косата ви е свикнала).

Има продукти за коса без изплакване. Просто ги нанесете на влажна коса и разрешете. Балсам трябва да се използва през лятото и зимата. През цялата година ние сме изправени пред източници на увреждане: слънце, хлор, сешоар, преса, студ…

Съществуват теории, че балсамът трябва да се използва преди шампоана. Много експерти са убедени, че когато нанасяме балсама след шампоана, така никога няма да го измием от косата ни напълно, поради тази причина косата губи обема си. Нищо не пречи да опитате.

Съществуват много видове балсами и маски за коса. Изберете такъв, който е подходящ за вашия тип коса. За фини и слаби коси ползвайте балсам за обем, суха коса- с по-високо съдържание на масла.

Препаратите 2v1 не са добри. Вие никога не знаете какво количество е шампоана и какво балсама. И дори и да знаехте, вероятно няма да отговаря на вашите нужди. Например, дългата и повредена коса се нуждае от много повече балсам, докато при мазна коса той трябва да се използва внимателно. Такива продукти просто няма да ви свършат работа.

Мократа коса е много по-уязвима, отколкото сухата. Балсамът покрива всеки косъм със защитен слой, който предпазва от увреждане на косата, докато я сушите.

Напоследък са много популярни балсамите за кучета. Тъй като можем да срешем козината на нашите четирикраки любимци, без това е свръхчовешка задача!