Най-добрите сватбени рокли за майки: какви да изберем?

  • СПИСАНИЕ
  • Най-добрите сватбени рокли за майки: какви да изберем?

Най-добрите сватбени рокли за майки: какви да изберем?

Каква рокля да изберем на мама за сватба? C какви рокли са днес, ще бъдат ли удобни и в същото време достатъчно представителни? Ще говорим за това в тази статия. Ще ви посъветваме как да изберете.

Сватбата символизира важно събитие не само за бъдещите младоженци, но и за близкото семейство. Родителите често са голяма мишена на внимание, поради което майките се опитват да се обличат така, че да изглеждат красиви и да привличат вниманието на сватба. В края на краищата те чакат да се срещнат с другата половина от новото семейство, затова искат да имат подходяща рокля, в която да се чувстват добре през целия ден. За роклите на двете майки обаче важат определени правила, които те трябва да спазват при избора си. Кои са те?

Адаптирайте се към сватбените цветове

Докато роклята на булката в повечето случаи ще бъде снежнобяла, останалите дами, присъстващи на сватбата, могат да бъдат вдъхновени от сватбените цветове. Бъдещите младоженци могат или да ги посочат директно в поканата, или да ги съобщят лично на всички. На сватбата тогава изглеждат много хубаво, когато отделните гости са в хармония. Например, ако един от сватбените цветове е червен, майката на булката и младоженеца могат да изберат подходяща бордова рокля.

Избягвайте бяло и черно

Има обаче два цвята, които просто не принадлежат на сватба. Това са бело и черно. Само булката трябва да е в бяло в деня на сватбата и ако друга от поканените дами носи този цвят, това се счита за огромна грешка.

Сватбата трябва да е весело събитие и затова черното не принадлежи към нея. Особено за майките на булката и младоженеца, такъв цвят би изглеждал много неподходящ. Имайте предвид, че се обличате за сватба, а не за погребение.

Заложете на материал, който не се мачка

Що се отнася до материала, в случая на сватбени рокли за майки, си струва да посегнете към приятен материал, който не се мачка. Докато булката може да се преоблече през деня и вечерта, майките остават в същата роклята цял ден. Следователно трябва да им стои добре, да не им стиска никъде и да е наистина удобна.

Каква дължина на роклята да изберем?

Сватбата символизира официално събитие и дължината на роклята трябва да съответства на това. За майките идеални са рокли с дължина малко над коленете. Те обаче могат дори да посегнат към дълги официални рокли, ако се чувстват комфортно в тях.

Алтернативата символизира приличен дамски костюм, състоящ се от пола, блуза и добре прилепнало сако. Към този вариант обикновено посягат елегантните дами в напреднала възраст или също са подходящи за баби.

Църковно сватбено облекло vs. на открито

Ако церемонията се провежда в църква, правилата за дрес код са малко по-строги. В този случай роклята трябва да стига до коленете, а жените да имат покрити рамене. Това обаче не означава, че трябва напълно да се откажете от рокли с тънки презрамки. Всичко, което трябва да направите, е да поставите сако, болеро или шал през раменете си по време на церемонията. Така или иначе в църквата често е хладно, а с този аксесоар ще изглеждате и елегантно.

Ако церемонията се провежда навън, правилата са много по-разхлабени. Ако не сте сигурни, винаги можете да се консултирате с булката относно пригодността на определена рокля

Готови или дрехи по поръчка?

Разбира се, вашият бюджет е много важен за този въпрос. Роклите от готова конфекция ще бъдат много по-евтини. Ако обаче решите да направите изработена по поръчка рокля, можете да получите идеално седнала рокля, която да използвате за още много други празнични събития (например за други сватби, дипломи, кръщенета и други). Третият вариант е да използвате услугите за отдаване под наем на рокли.

Не забравяйте обувки, аксесоари, парфюм и грим

Всеки тоалет заслужава перфектно съчетани аксесоари, които ще го изведат на съвсем различно ниво. Затова определено не забравяйте за обувките - класическите дамски обувки с ток ще бъдат идеални, но в случай на по-разслабена сватба можете да посегнете и към летни сандали. Съчетайте дамската чанта с цялостната визия, като същевременно изберете по-малък, елегантен клъч плик.

Грим и прическа за майката на булката и младоженеца много често се осигуряват от същия гримьор, който се грижи за булката. Ако сте се договорили така, не е нужно да се притеснявате за тази задача и ще бъдете сигурни, че ще имате професионален грим. Но не забравяйте подходящите дамски парфюми и бижута - като обици, дамски часовници, колиета или гривни.