Звънецът звъни! Пригответе децата за училище!

  • СПИСАНИЕ
  • Звънецът звъни! Пригответе децата за училище!

Звънецът звъни! Пригответе децата за училище!

Ваканцията свърши и отново започва учебната година. Имате ли вкъщи първолаци или вече пораснали ученици? Прочетете статията, за да разберете как да направите връщането в училище по-приятно.

Някои деца се радват да тръгнат на училище, други по-малко. Без значение до каква степен очакват училището, трябва да ги подготвите за него. Прочетете какво не трябва да забравяте!

1. Заемете се с покупките

Излезте да пазарувате заедно с децата си, избирането на ученически пособия може да се окаже забавно преживяване. Така ще заредите децата с положителни емоции относно дните, които ги очакват в училище.

2. Започнете да тренирате ранното ставане 

Два месеца са достатъчно дълъг период за децата да помързелуват. А защо не, нали затова е ваканцията. Към края на август обаче внимавайте децата да си лягат навреме и отново да се учат да стават рано. Постарайте се да ги върнете плавно към училищния режим, за да не бъде 1-ви септември шок за тях!  

3. Пригответе работното място за децата 

Изхвърлете всичко ненужно от бюрото, за да не се разсейват децата. За да бъде по-добре организиран училищният им живот, можете да им поставите дъска, на коята да залепят програмата си и всички важни задачи.

4. Стигнете навреме

Първият ден е наистина много важен. Научете децата си да бъдат точни. И за да не гледат децата постоянно в мобилните си телефони, купете им детски часовник.

5. Стигнете навреме  

Първият ден е наистина много важен. Научете децата си да бъдат точни. И за да не гледат децата постоянно в мобилните си телефони, купете им детски часовник.

Случва ли ви се и на вас, родители да не заведете или заберете децата навреме от училище? Вие също вероятно имате нужда от часовник!