Коледа по време на коронавируса. Как да ѝ се насладим максимално?

  • СПИСАНИЕ
  • Коледа по време на коронавируса. Как да ѝ се насладим максимално?

Коледа по време на коронавируса. Как да ѝ се насладим максимално?

Много добре знаем, че тазгодишните празници ще бъдат различни. Точно както трябваше да се справим с Великден в карантина през април, така трябва и да се подготвим за факта, че Коледа, за съжаление, ще бъде частично белязана от короната. Но не бъдете разочаровани. Заради Covid-19 определено не трябва да се сбогуваме с празниците. Въпреки това всички можем да се насладим на вълшебното време.

Регламент тук, регламент там

С постепенно увеличаващите се забрани и разпоредби е лесно да се поддадете на лошото настроение. Несигурността относно развитието на болестта и постоянната промяна в мерките за безопасност, могат много бързо Ви да разстрои. Особено ако тези разпоредби се отнасят директно за вашия бизнес. На никого не му е приятно, някои са съгласни с ограничението, други бунтуват. Короната по някакъв начин раздели обществото ни.

Свикнахме с факта, че днес можем да правим всичко и че свободата е нашето основно право. Е, явно сме се объркали. Никой не обича да го ограничават и е много добре, че можем да се борим за това и да не приемаме сляпо всичко, което ни заповядат отгоре. Но ще трябва да изтърпим някак си. Ние не можем да влияем на нещата, които често ни се случват. Ние обаче можем да изберем отношението, с което ще подходим към тях. Само тогава ще можем да се насладим на тези трудни дни. Всяка епидемия и война в крайна сметка отминават. И по-лошите времена ще ни научат да оценяваме добрите, които определено ни очакват. Това важи и за тазгодишните коледни празници.

Отидете на коледно пазаруване онлайн. На време!

Можем да говорим за късмета който имаме, че нашата „напреднала“ цивилизация ни позволява да решаваме много неща онлайн. Разбираме, че вероятно сте малко раздразнени, гледайки непрекъснато компютъра си, тъй като работата, преподаването и забавлението са се преместили на екрана. И все пак, благодарение на Интернет не трябва да ограничаваме толкова много живота си. Това включва и пазаруването. Вероятно тази година няма да изживеем приключението под формата на тълпа в търговски центрове, дърпане на гигантски покупки и непрекъснато слушане на коледни песни, които не можем да измъкнем от главите си - но можем да си купим всичко вкъщи в домашни чехли и на топло.

Коледното пазаруване онлайн е удобно, бързо и без стрес. Можем лесно да избираме и разглеждаме купища стоки, да сравняваме цените в различни магазини и да четем рецензии на избрани продукти. Но всичко това само ако започнем с тях навреме. Признаваме си, че отлагаме нещата за последния момент. Струва ни се, че имаме още много време да избираме коледни подаръци. Така смята половината от народа, но истината е, че през ноември и декември капацитетът за поръчки на електронните магазини започва да се пропуква по шевовете. Да не говорим, че превозвачите не притежават вълшебните шейни на Дядо Коледа, така че просто няма шанс да изпълнят всички поръчки до Коледа.

За да избегнете излишния стрес и да купите внимателно подаръците, които ще направят близките ви наистина щастливи, започнете да избирате сега. Ако успеете всичко на време след това може да се насладите на спокоен предколеден период.

С какъв подарък да зарадваме близките си?

Ако сте объркани какво да поставите на най-близките си хора под елхата, имаме няколко съвета за вас, с които определено ще пожънете успех.

Може би най-популярните коледни подаръци са парфюмите. Но избирайте внимателно. Не на всеки ще му харесат на ориенталски и тежки аромати. Когато купувате аромати за жени, няма да сгрешите ако изберете аромат с флорална или цитрусова основа, които са сред най-продаваните. Господата са склонни да предпочитат тоалетна вода в дървесни или свежи цитрусови тонове. Отзивите за парфюми в интернета където ще намерите истински мнения на клиентите, също могат да ви помогнат много. Ако се осмелите, можете да изберете някое от новите предложения на пазара. В момента най-популярните аромати са парфюми от Hugo Boss, Dolce & Gabbana, Versace или Calvin Klein.

Ако имате по-голям бюджет, можете да заложите на качествен часовник. Днешното предложение на пазара ще задоволи както любителите на спорта, които ще се радват на моделите Casio, Lacoste или Festina, така и елегантните хора, на чиито китки ще се поберат кожени каишки и по-сложни циферблати от марки като Timex, Hugo Boss или Gant. Модели от Tommy Hilfiger или Guess ще изглеждат добре на елегантни дами.

Ако не сте сигурни, че може да изберете подходящ ръчен часовник или бижу, може да посегнете към качествената козметика. Дори да не е един от най-личните подаръци, можете да сте сигурни, че няма да остане някъде захвърлена в шкафа. Качествените шампоани и маски за коса от доказани марки ще зарадват всеки, който обича да се грижи за себе си. С кожата или декоративната козметика е по-сложно, но дори там можете да изберете правилно, ако помислите за покупката си достатъчно добре.

Как да се насладим на Коледа по време коронавируса?

Въпреки че Коледа означава срещи, пазаруване и събиране вкъщи с роднини и близки приятели, тази година вероятно ще е различно. Много е вероятно популярните коледни пазари, концерти и други специални представления да бъдат отменени. И така нямаме друг избор, освен да се съсредоточим върху това, което ни остава. Какво например?

Вкусна храна

Ако не друго, поне да се зарадваме с уханието на вкусно ядене. Не че би било нещо необичайно, нали. Коледна печена пуйка, вкусни бисквитки, коледна пита, салата от кисело зеле, ядки или екзотични плодове. Можем да приготвим и да се насладим на всичко това тази година до скъсване. Обикновено се очаква да консумираме коледното меню с гостите, но тази година вероятно няма да има много от тях.

Домашен уют

Вместо да бягаме на гости, които по-голямата част от нас смятат за необходимо зло, най-накрая можем да се отдадем на празниците в уюта на собствения си дом. Щом правителството така нареди какво ни остава на правим. И така е време най-накрая да обуем топли дебели чорапи, да се свием в одеялото, да си направим хубав чай и да прочетем книгата, която сме отложили от отдавна, защото нямаше време за това. И накрая, имаме време да гледаме отново любимите си коледни приказки и филми. Дори и да ги знаем наизуст. Така че може би тази Коледа най-накрая няма да бъде свързана със суетата.

Спорт и излети на природа

Ако не обичате да се търкаляте у дома, можете да излезете сред природата. Тя никога няма затворено. И ако имаме късмет тази година, планините ще бъдат покрити със сняг и можем да се насладим на зимни спортове. Можем да забравим за ски центровете, но какво ще кажете за опит за ски бягане? Можете също така да карате шейни, бобслей или да се насладите на дълги зимни разходки. Всичко това ще се отрази добре не само на имунитета и фитнеса ви, но и на психичното здраве, което се нуждае от свеж въздух и слънце.

Време с най-близките ни

Вероятно тази година няма да се провеждат големи събирания на компании. Благодарение на това обаче имате време за душени, дълги разговори с близките си. Помните ли последния път, когато разговаряхте наистина дълго време? Можете да се отдадате на носталгията и да си спомните отминалите щастливи дни или да направите планове за новата година и времето, когато епидемията най-накрая ще приключи. Къде първо ще отидете на почивка? Можете бе ще се запишете за нов курс? Какви са вашите очаквания и мечти за бъдещето?

Избягвайте стреса

Няма смисъл да се разстройваме и да наблягаме толкова на ситуация, която не можем да контролираме. Остава само да приемете нещата такива, каквито са, и използвайте този странен период, за да се отпуснете, да презаредите мислите си и дори да подредите собствените си желания и цели. Животът, който сте водили досега, наистина ли е вашата мечта? Може би сега е време да спрете и да преосмислите всичко. И след това се впуснете в изпълнението на мечтите си с нова енергия.

Нека повярваме, че следващата година отново ще имаме Весела Коледа, пълна със срещи със семейството и приятелите, коледни пазари и греяно вино. Поне тези моменти и събития ще оценяваме още повече.