Какво са нишови парфюми?

Какво са нишови парфюми?

Думата "niche" е от френски произход и в превод означава "ниша". Какво обаче да си представим под нишови парфюми? Изключителен лукс, нов хит, интересна изненада или нещо напълно обикновено и излишно преувеличавано? Прочете си за тях в нашата статия.

Нишовите парфюми са изключителни със своя сложен процес на производство, който води началото си от стара парфюмерийна традиция. Прозиводството на един единствен парфюм може да продължи десетки години. Не е масово производство. Този тип парфюми много често се създават в по-малки парфюмерийни къщи, които съществуват от векове и тайната им се предава от генерация на генерация. Звучи като тайно общество на парфюмеристи. И не сме далеч от истината. Тайната на нишовите парфюми е добре пазена.

Между класическия и нишовия парфюм има значителна разлика (не само в цената). Всеки дамски парфюм от този вид ще Ви изглежда като създаден специално за Вас.

Издържа по-дълго от останалите парфюми, а ароматът му е примамлив и интензивен. Прозивежда се от изключително качествени и редки съставки от различни краища на света. Нерядко се случва да се срещнете и с неочаквани съставки като барут или абсент. Скъпи, луксозни, креативни, изключително качествени, обичани сред световните знаменитости и грижовно прибрани в стъклени флакончета, които веднага ще привлекат вниманието Ви. Няма да преувеличим, ако наречем тези парфюми истински шедьовър. 

Може би никога няма да откриете тяхната тайна, но ще останете подвластни на магията им. Добрата новина е, че можете частично да проникнете в този свят, да станете част от елита. Мечтаете за парфюм, който е оригинален и носи със себе си своя собствена история?

Обърнете се към брандове като Amouage, Escentric Molecules, Parfums de Marly, Acqua di Parma или Serge Lutens. Например любимата марка Amouage произвежда най-необикновените и изтънчени аромати.

Няма да ги откриете в класическите парфюмерии, но в някои онлайн магазини, да. Вече можете да го откриете и при нас. Нашият онлайн магазин може да Ви предложи веднага няколко възможности. Ако още знаете какво да си пожелаете за рождения ден, луксозен парфюм в изящен флакон би могъл лесно да се превърне във Вашата 

Вземете истинско бижу и станете легенда.