Как да се грижим за ноктите си

Знаете ли, че ръцете и ноктите са една от първите части на тялото, към които поглеждаме при среща с друг човек? Ето защо е много важно да обърнете внимание на тяхната визия и да ги поддържате коригирани. В днешната статия Ви предлагаме много съвети за това как да имате красиви и здрави нокти, които ще бъдат предмет на вашата гордост.

Ноктите са нашата визитна картичка. Когато са нелекувани и мръсни, това разкрива много за нас на другия човек. Ноктите, нахапани или с олющен лак, няма да създадат добро впечатление. Помислете за това следващия път, когато отидете на среща или интервю за работа, и се погрижете за ноктите си! Освен това нокти също показват здравето на човека. Ако са пожълтели, чупливи или има гъбички по ноктите, трябва да помислите дали в тялото ви липсват важни витамини или други здравословни проблеми.

И как да се грижим за ноктите си, за да не се налага да се срамуваме от тях и ръцете ни да са красиви? Спазвайте поне някои от тези важни правила и скоро ще се радвате да се похвалите с ноктите си.

Здравословното хранене е ключът към успеха!

Грижата за ноктите започва много преди да вземете пилата за нокти. Проблемите с кожата, косата или ноктите често водят началото си от храната, които редовно консумираме. С правилния избор на храната можем да подпомогнем за здрави и красиви нокти.

Не забравяйте да включите в диетата си яйца, които са източник на протеини - и следователно основното хранително вещество за ноктите. Именно протеините изграждат нокътната плочка (твърдата част на нокътя). Също така не забравяйте зеленчуците. За правилната обработка на протеина ви е необходима аминокиселината цистеин, която се съдържа в броколите. Пара ядките или сьомгата ще ви помогнат с порция цинк. Ноктите също обичат желязото и фолиевата киселина, намиращи се в спанака.

Витамините ще помогнат

Ако смятате, че здравословното хранене не е достатъчно или понякога имате проблеми да се придържате към него, помолете витамини за помощ. Витамин А, В12, С, D, Е, калций, фолиева киселина и цинк са важни за ноктите. Можете да ги пиете поотделно или да закупите комплекс от витамини и минерали в едно.

Въпреки че в обществото преобладава мнение, че е по-добре да си набавяте витамини директно от храненето, със сигурност няма да сгрешите, ако поддържате ноктите си и по този начин.

Не забравяйте, че както кожата, така и ноктите трябва да се хидратират. Често през деня напрягаме ръцете си, което се отразява на кутикулата и на самия нокът. Хидратацията на нокътното легло е важна за поддържането на здрави нокти. Обикновеният медицински вазелин ще се справи отлично тук, но можете да използвате и различни масла за нокти. Много добър ефект има масажирането в областта на ноктите със зехтин или рициново масло. Колко често? В идеалния случай всеки ден.

Гумени ръкавици - най-добър приятел

Ако нямате достатъчно късмет да имате собствена домакиня или изключително трудолюбив партньор, вероятно няма как да избегнете домакинската работа. При всяка от работите когато накисваме ръцете си във вода с препарат, наранява ръцете и ноктите. Затова наистина не забравяйте да носите ръкавици. Независимо дали ще миете чинии, прозорци, подове или дори ще почиствате диван.

Подарете на ноктите си масаж

Чудесен начин да поддържате ноктите си във форма е масажът на ноктите. Можете да масажирате ноктите си, когато имате свободно време, например пред телевизора или в очакване на автобуса. В идеалния случай добавете масло към масажа, което ще ускори растежа на ноктите и освен това ще предотврати изсушаване и порязвания на кожата.

Поне веднъж на 14 дни давайте на ноктите си подхранваща вана. Добавете лимонов сок и няколко капки масло към топла вода. Можете лесно да използвате зехтин, който всеки има в кухнята днес. Благодарение на това ноктите ви ще получат добра порция подхранване, а освен това тази баня ще помогне за омекотяване на кожичките.

Добър съвет: Никога не режете кутикулата! Можете да нараните нокътното легло, а също така ще премахнете защитната бариера,което може да предизвика възпаление на ноктите.

Полирайте правилно ноктите

Пилата за нокти е част от всеки комплект за маникюр. Но ако я използвате зле, можете да нараните много ноктите си. Винаги пилете в една посока и никога не използвайте пила за нокти, върху омекотени нокти след баня, тъй като това ще ги накара да се изтъркат.

Помогнете си с лак

Ако се грижите за ноктите си, естественият вид ще е на лице. Независимо от това, поне понякога всички искаме да излезем от релсите. Така че развихрете въображението си и се отървете с различните лаковете. Днешните лакове отдавна не вредят на ноктите. Можете да ги поддържате, например, със слой специален лак против крехкост.

Във връзка с боядисването на нокти имаме няколко удобни трика за вас:

Лакирайте нокътя така, че от всяка страна да остане милиметрова лента без лак. Това ще удължи ноктите.

Вашият лак за нокти не задържа? Обезмаслете ноктите преди да ги лакирате. Не е задължително да използвате лакочистител, по-здравословен и питателен начин е обикновен лимонов сок, който капвате в купа с вода.

Избягвайте средствата за премахване на лак, съдържащи ацетон и формалдехид. Тези вещества изсушават ноктите и подпомагат износването им. Вместо това изберете от по- деликатните средства за премахване на лак, предлагани на пазара.

Ако ноктите ви не растат дори след тези съвети и копнеете за красиви нокти, можете да използвате услугите, предлагани от моделирането на ноктите. Дори гел ноктите могат да бъдат красиви, ако опитен работник по ноктите работи върху тях. И ако не искате да отидете в салона, можете да си купите домашен комплект за гел нокти и да създадете красиви нокти в уюта на вашия дом.

След като имате красиви ръце и красиви нокти, можете да бъдете възнаградени с нов дамски часовник, който ще върви чудесно с поддържаните ви ръце. Изберете например от нашия електронен магазин.