Как да остаряваме с грация?

4. 11. 2019

Как да остаряваме с грация?

Не е нужно да ходите на хирург, за да изглеждате добре в по-напреднала възраст. Започнете да се грижите за себе си е ще видите бързо резултатите! Имаме няколко идеи.

Не можем да спрем времето, а неговите белези неумолимо се вписват по лицата на всички от нас.  Медиите ни заливат с информация как можем да се противопoставим на времето: изглаждане на кожата, ботокс и плaстични операции, които обаче се обръщат срещу своя собственик и вместо красиво лице се  превръща във восъчна фигура. Никой не иска да остарява, но повярвайте, може и с грация. Погледнете Джулия Робъртс, Мерил Стрийп или Шарън Стоун. Така изглеждат дами, които знаят как да се справят с годините без пластични операции. В какво се крие успехът им? Отчасти в гените, но и с правилна грижа. Вдъхновете се от идеи, които ще запазят хубостта на лицето Ви и без помощта на хирург. 

UV филтър

Всички обичаме слънцето, но върху незащитената кожа може да има неблагоприятни следи.  Идея №1 тук е ясна. Не излизайте без крем с UV филтър. Трябва да предпазвате кожата си от слънцето през всеки сезон. Бъдете особено внимателни през лятото. Наистина си заслужава да си купите качествен слънцезащитен крем.

Движение

Редовното движение под формата на спорт или класическа тренировка във фитнес, би трябвало да бъде неизменна част от Вашия живот. Ясно е, че е проблем да намерим нужното време, но резултат от движението винаги има. Физическата активност е благотворна не само за кожата, но стяга и мускулите. Стегнато тяло и хирдатитирана кожа спокойно могат да свалят 10 години от реалната Ви възраст.

Питеен режим

Не подценявайте силата на питейния режим. Дори най-скъпата козметика не може да замени липсващите течности в тялото. Изпийте поне 2 литра  чиста вода за деня. Идеално е, ако намалите кафето и алкохолът, които обезводняват и причиняват преждевременно стареене на кожата.

Качествена храна

Не подценявайте силата на питейния режим. Дори най-скъпата козметика не може да замени липсващите течности в тялото. Изпийте поне 2 литра  чиста вода за деня. Идеално е, ако намалите кафето и алкохолът, които обезводняват и причиняват преждевременно стареене на кожата.


Добре подбрана козметика

Общоприето е вярването, че колкото по-скъпи продукти използвате, толкова по-добри резултати ще имате. Според най-различни тестове не е истина, че в скъпите шишенца се крие чудо, което ще Ви гарантира гладка кожа. И евтината козметика дава добри резултати. Важното е да я използвате редовно. Например Кайли Миноуг твърди за себе си, че през целия си живот използва евтин крем марка Pond’s, който й препоръчала майка й. И наистина не изглежда на 51.

Не се насочвайте обаче само върху кожата на лицето. Вниманието Ви си заслужава кожата на цялото тяло. Използвайте лосиони за тяло, можете да ги откриете и с примеси на Вашия любим парфюм. Не забравяйте и за косата си. Остаряването се проявява и върху нея. Подхранвайте я повече. Допълвайте грижата за косата си с хидратиращи маски и масл.

Перфектно почистване на грима

Основа за красивата кожа във всяка възраст е перфектното почистване на грима. Порите се запълват с нечистотии през целия ден, като добавим остатък от грима и нещастните пъпки, бръчките са налице. Кожата Ви се нуждае от почивка през нощта, погрижете се за нея. 

Естествени продукти - идеи от хладилника

Опитайте понякога вместо в козметичното шкафче да погледнете в хладилника. В интернет можете да намерите много рецепти за домашни маски, които наистина работят. За застаряваща кожа, която трябва да се подхранва, потърсете зехтин, авокадо, яйца, кайсии, мед или банани. И гореспоменатите известни красавици не се страхуват да изпробват домашните маски!

Важно в процеса на стареенето е да не се заблуждаваме от грешната представа, че само младата жена е красива. Тази „истина“, която ни се внушава от медиите и всевъзможни модни списания, за щастие вече не се приема от обществото. Нормално е да имам бръчки. Не се опитвайте да изглеждате млади с младежки аутфит – прекалено къси поли, скъсани дънки или силен грим.

Важното е да бъдете весела и себе си. Когато се усмихнете и приемете живота с лекота, позитивната енергия, която се излъчва от Вас, ще засенчи всички бръчки и прошарени коси.