Как да опаковате подаръци креативно?

  • СПИСАНИЕ
  • Как да опаковате подаръци креативно?

Как да опаковате подаръци креативно?

Готови ли сте вече за Коледа? Намерихте ли всичко, което искахте, а може би и нещо допълнително? Но тук забавата не спира.

Избрали сте луксозен часовник, модерна кожена чанта, козметика за коса или съблазнителен парфюм? Чудесно! Но идеалният подарък не трябва да бъде началото и краят на цялата изненада.

Идеи не само за Коледа...

Опитайте нещо необичайно, създайте своя собствена опаковка за подарък! Звучи твърде сложно? Не се притеснявайте, не е нужно да сте шампиони по рисуване, подрязване, печатане или лепене. Стартирайте просто: засега просто се нуждаете от обикновена опаковъчна хартия. Тя може да бъде цветна или не, ще оставим решението на вас.

Изрежете шаблони с коледни мотиви и ги залепете върху обикновена хартия с различен цвят. Каквото и да изберете-снежинки, елхички или звездички, ще са ви необходими само остра ножица, опаковъчна или канцеларска хартия и най вече търпеливост. След това само ще кроите и изрязвате. Ако искате да създадете добре оформена снежинка, трябва да обърнете специално внимание на сгъването на хартията. Истинската има само шест върха, а не осем. 
Но как да се направи с орнамент, който искате да бъде издълбан директно в опаковъчната хартия? Първо, за да постигнете правилна форма, трябва да създадете шаблон, след това да го скицирате и да го изрежете - в идеалния случай с удобен нож за хартия. 

Стикери

Друга възможност е да налепите опаковъчната хартия с избрания модел. Изрязани или по друг начин създадени, закупени или предварително подготвени, вие избягвате необходимостта от изрязване на сложни шаблони директно в хартията, с която ще опаковате подаръка. След това внимавайте много с количеството на лепилото…

Печат или рисунка

Със сигурност си спомняте детството си, когато сте били в детската градина или може би в първи клас на началното училище, когато сте имали възможност да правите печати от картоф. Сега ще можете да се върнете в детството си за малко. За тази цел не е нужно да е точно картоф, можете да ползвате коркова тапа от вино, пипер, ябълка, лимон, цвете, парче дърво или може би целина. Импровизираният печат например, натъркайте с темперни боички и напечатайте хартията по ваше усмотрение.

Ако имате някои умения за рисуване, можете да създадете свой собствен модел, карикатури на отделни членове на семейството или забавни коледни теми.

Интересен начин за украса на оригинални подаръци може да бъде отпечатването на снимки, директно на принтера. Това е много удобно, защото може да се случи да нямате време за изпълнение на идеята си. Календари или чаши със собствени снимки, модели за тениски или особено преди Коледа се отпечатват и стихотворения или басни. 

Декоративни аксесоари

Опитайте с хубава хартиена украса с етикет или, ако предпочитате естествена декорация, използвайте клонки, шишарки и други украси. Всичко, което трябва да направите, е да ги аранжирате и да ги оформите като подарък. След това можете да добавите още блясък, цветна панделка, сушени плодове или дори канела. Резултатът си струва. И нямате нужда от нищо повече от лепило, няколко детайла и малко фантазия. 

Ако сте любители на сламени и бродирани декорации, можете да използвате свежия им чар, за да направите колоритна дъга и да съчетаете подаръка с орнаментите на коледното дърво. Или по същия начин използвайте собственоръчно изработени коледни сладки, като етикети.

Два подаръка в едно! Това е добре. Радостта ще се удвои два пъти. Само малко вдъхновение и дори може да измислите още различни и оригинални начини да направите вашите подаръци по-изящни.

Най-големият подарък е вашето усилие. Когато покажете на друг човек, че ви е грижа за неговия подарък, той незабавно ще бъде обхванат от истинската атмосфера на Коледа и ще оцени това, което сте направили за него. Не е необходимо да се измисля свръх сложен, нито да бъде прекалено скъп и безличен подарък. Понякога по-малкото означава повече.