Как да нанасяме фон дьо тена

Как да нанасяме фон дьо тена

Правилният фон дьо тен може буквално да очарова. Ако изберете подходящ продукт и го нанесете правилно, той прекрасно ще балансира тонуса на кожата и лицето ви ще изглежда като от списание. Една от най-важните стъпки е нанасянето, което трябва да направите правилно. Ако не се справите, вместо перфектен фон дьо тен ще получите неуспешен грим като на клоун, което определено не искате. Най-голямата грешка, която можете да направите, е да нанесете грим равномерно върху цялото си лице. С тази стъпка просто постигате ефект на маска, с който ще изглеждате изключително неестествено. И така, как правилно да нанасяме фон дьо тена? Има няколко начини и днес ще ви разкажем за тях.

4 стъпки към перфектния фон дьо тен

За да изглежда лицето ви красиво и естествено, трябва да изпълните тези стъпки

Чиста и хидратирана кожа

Преди да нанесете фон дьо тена, има едно нещо, което никога не трябва да забравяте. Това е хидратацията. Трябва да хидратирате лицето си редовно, не само по време на гримирането. Цялостната хидратация на кожата гарантира по-лесно нанасяне. Фон дьо тенът няма да се натрупва на сухи места, които могат да се появят на кожата. В допълнение, редовното хидратиране ще избави кожата ви от сухи места, които иначе биха се откроили.

Ако в козметичната си чантичка имате праймер - основа, използвайте я преди да нанесете самия фон дьо тен. Основата ще се погрижи фон дьо тенът да има по-голяма издържливост и да не се утаява в малки бръчици и широки пори. Най-лесното му приложение – с пръсти.

Използвайте коректор

Коректорът се използва за прикриване на тъмни кръгове под очите, различни червени петна, акне или белези. Нанесете малко количество коректор по зоните, на които има нужда, и го разнесете, като леко потупате, докато мястото изглежда естествено. Никога не нанасяйте коректора като крем.

Съвет: Някои хора избират да използват коректор само след нанасяне на фон дьо тен. Това е изгодно, ако трябва да прикриете голямо несъвършенство. Уверете се обаче, че мястото изглежда естествено и че не създавате видими и отличителни петна по лицето си. Можете да използвате пръстите си или малка, тясна четка за нанасяне.

Нанасяне на фон дьо тен

Можете да нанесете фон дьо тена от дланта, горната част на ръката си или от самата опаковка. Нанесете малко количество на места, които трябва да бъдат унифицирани. Определено не препоръчваме да го прилагате върху цялото лице, което би изглеждало неестествено. Нанесете го върху брадичката, около носа и устата, под очите и на челото. Нанесете го в малко количество върху тези проблемни зони и се опитайте като че ли да го издърпате навън от центъра на лицето. По този начин ще постигнете красиво обединение и няма да имате например видими преходи в областта на косата, които биха разкрили фон дьо тена.

Окончателен завършек

След като нанесете фон дьо тена, трябва да прецизирате детайлите. В този епат лицето ви ще изглежда твърде унифицирано и със сигурност неестествено. Сега е време да нанесете озаряващите средства, контурни моливи или руж. Всичко това, за да придадете на лицето естествен вид. Можете да нанесете хайлайтъра под очите върху скулите, носа, брадичката или горната устна, а ружът ще придаде естествен тон на лицето ви. Не трябва да забравяте пудрата, която фиксира целия грим.

Какви четки за грим да използваме?

Понякога е сложно да се знаят всички различни козметични помощни средства. Носим ви поне кратка информация за най-използваните.

stetce-make-upПлоска четка за грим

Подходяща е за течен и кремообразен фон дьо тен и коректори. Благодарение на по-широката си форма, тя може да нанесе по-дебел слой, а краищата ѝ нанасят фон дьо тена добре около носа или веждите. Въпреки това може да направи петна или да подчертае сухите места по кожата, така че винаги се опитвайте да поддържате кожата си добре хидратирана и в баланс.

Четка с дълги влакна

С този тип можете да прилагате фон дьо тен с всякаква консистенция. Подходяща е за всеки тип кожа и с нея можете да създадете нежно до силно покритие. В идеалния случай я насочете около лицето с кръгови движения, които ще разпръснат фон дьо тена красиво и ще го направят естествен. С нея се работи лесно и тя се почиства добре.

Beauty blender

Има формата на специална гъба с форма на конус. Предлага се в различни размери. Използването ѝ е широко - от прилагането на класически фон дьо тен и коректори, кремообразни ружове, сенки за очи до червила. Изберете гъба blender, изработена от качествен материал и подходящ размер според вашите нужди и продуктите, които ползвате. Преди нанасяне е идеално леко да я навлажните, за да постигнете естествен вид. Работата с нея не е сложна, но тя изисква малко повече практика. Нанасяйте фон дьо тен с нея, като „потупвате“, няма нужда да прекалявате с кръговите движения и разнасянето. Винаги трябва да измивате гъбата след употреба.

Овална четка

Овалната четка е нещо ново на пазара. Тя е гъсто обсипана с фини четина, дръжката е гъвкава. Вместо за твърда форма на фон дьо тен, тя е подходяща за течни и кремообразни фон дьо тени. Предимството ѝ е ниската консумация на продукта, тъй като тя не поема толкова, колкото гъбата. Продава се в множество размери, така че можете да изберете точно според вашите предпочитания.

Пръсти

ZНе бива да забравяме и този метод, който дори се използва от професионални гримьори. Само течен или кремообразен фон дьо тен може да се нанася с ръце. Трябва обаче да внимавате да не създавате петна по лицето. Понякога е трудно да се нанесе равномерно фон дьо тен с пръсти.

Предложения и съвети

Матиращи листенца

Ако имате мазна или комбинирана кожа, не забравяйте да носите със себе си матиращи листенца. Може да ги намерите във всеки магазин за козметика днес. Те могат да попият излишния себум, без да размажат грима ви. Те са по-добро решение от пудрата, която матира мазнината, но след повече приложения се получава ефект на маска. Освен това подобно приложение може да причини запушване на порите.

По-малкото е повече

Дори и с фон дьо тен, естественият вид винаги изглежда по-добре от преувеличеното контуриране. Въпреки че можете да намерите инструкции от различни модни блогъри, които използват x продукти, наистина нямате нужда от тях в ежедневието. Друго е ако става въпрос за вечерен грим, но заложете на сдържаност през деня.

Грижете се за вашите помощни средства за грим

Винаги почиствайте четките и гъбите редовно, за да предотвратите замърсяване по кожата. Това е много важна стъпка за предотвратяване на акне и обриви. Инвестирайте в качествени аксесоари, които ще подобрят прилагането на грима и ще ви издържат дълги години.