Как да измерим правилно мерките си

Как да измерим правилно мерките си

На кого ли не му е познато. Панталони 38 размер в единия магазин седят хубаво прилепнали по тялото, веднага в следващия магазин едва можете да ги закопчаете и накрая забелязвате че се побирате добре в 42 размер. Можете също така да се отдадете на рокля с размер М в Германия, но в Италия или Франция трябва да посегнете към модела с един или два размери по-големи.

Различните континенти, различните държави и различни търговски вериги имат своята номерация, стандартизирани таблици с размери и измервателни системи. В тестовите кабини е възможно да усетите тези различия на собственото си тяло, но какво да очаквате в ерата на онлайн пазаруването? За да улучите веднага от първия път идеално седнала дреха и да не се налага да се занимавате с връщането или размяната на стока по-късно, ние ви предлагаме ръководство за измерване на пропорциите на тялото.


Помощни средства за измерване

Първо намерете подходящо средство за измерване. В идеалния случай това е хартиена или пластмасова шивашка мярка, но също може да изпозвате плътен шнур или панделка за подарък, които също ще послужат за целта. Важно е средството да не е еластично и да не изкривява размерите. След това събраната мярка с панделка може да бъде измерена с обща рулетка, която се надяваме, че ще бъде намерена във вашия дом. Също така ще ви потрябва молив, хартия за записване на измерени данни и огледало.

Обиколка на талията

За най-точни резултати препоръчваме измерване само по бельо. Талията трябва да се измерва върху гола кожа. Ще я намерите точно над пъпа, в линията, създадена от завоя на торса. Обикновено това е най-тясната точка между долния ръб на гръдната кост и началото на тазобедрената кост. Увийте шивашката лента по периметъра на тази линия и се уверете, че не затягате стомаха си - в противен случай дрехите ви ще бъдат прекалено стегнати. Не затягайте мярката, оставете я да прилепне свободно към тялото.

Измерване на ханша

Продължаваме по същия начин, когато измерваме обиколката на бюста. Уверяваме се, че стоим прави и измерваме най-широката точка на гърдите, обикновено нивото на зърната. Поставете началото на шивашката мярка в подмишницата и я увийте около гърдите. При измерване жените слагат сутиена само в случай, че мярката им трябва за да си купят сутиен, горнище на бански костюм или блуза с открит гръб, под който сутиен не се носи. Ако става въпрос за сутиени, то в този случай ще ни трябва още една мярка и тя е под гърдите. Тя се измерва в долната част, там където се закопчава сутиена. Това измерение е и размерът, а именно това число преди буквата, което показва размера на чашката.

Измерване на дължината на панталони

Намирането на перфектния размер на идеално прилепналите дънки е дълъг процес, тъй като се определя до 8 измерения: талия, предно седалище, задно седалище, обиколка на бедрото, колене и подгъв на краката в глезените, вътрешна дължина на краката и външна дължина на краката. За да закупите общодостъпно готово облекло, е достатъчно да знаете размерите само на 2 от тях. Дължината на външния шев на панталона, който се измерва от талията до глезените, и дължината на вътрешния шев до глезените. Най-надеждният метод за намиране на перфектните размери на панталоните е да вземете мярките на най-удобните панталони в гардероба си, които ви стоят идеално и отговарят на вашите представи за идеални дънки.