Как да изберем правилния дамски парфюм?

  • СПИСАНИЕ
  • Как да изберем правилния дамски парфюм?

Как да изберем правилния дамски парфюм?

В аромата трябва да се влюбите още при първoто пробване, ако ли не, той просто не е правилният за вас и трябва да продължите да търсите. Освен това е важно да разберете как се развива ароматът върху кожата ви. Известно е, че един и същ аромат ухае различно на всеки от нас. И така, как да изберете дамски парфюм точно за вас?

Избирайте парфюми според няколко лични критерия - кои аромати предпочитате, какви цветове харесвате, колко интензивен аромат искате и дори според зодията. Това също може да играе важна роля при избора на правилния парфюм. Разбира се, в следващата фаза идва подборът на аромати според конкретна марка.

Кой аромат е подходящ за вас?

Дамските парфюми се отличават с четири вида аромати. Съществуват флорални аромати, които обикновено избират романтично настроените жени. След това има плодови аромати, които ще се харесат особено на жените, които обичат по-сладки и летни аромати. Ориенталските парфюми са по-тежки, така че те се избират особено от зрели жени с усещане за мистериозни аромати. Основната съставка на дървесните аромати е кедърът. Той играе ключова роля в парфюмите, ароматът му е безпогрешен и след като се поддадете на неговия опияняващ аромат, никога няма да искате нищо друго. Понякога сандаловото дърво също се смесва с дървесни аромати. Това също има свой специфичен аромат, който се търси особено от уверените жени.

Опознайте се с помощта на любимия си цвят

Ако все още не знаете кой аромат е за вас има лесен начин да го определите, трябва само да помислите кой цвят или цветове са ви любими. Колебате се? Погледнете в гардероба и със сигурност с един поглед ще разберете кой цвят доминира там. Ако бялото преобладава, тогава потърсете свежи цитрусови и прасковени тонове. Няма да сгрешите дори с флорален аромат, доминиран от рози, лилии или жасмин. Ако вашият любим цвят е черен, тогава ориенталската ванилия, един от дървесните аромати или флоралните аромати с преобладаване на пачули, пипер, зюмбюл или гардения е идеалният избор за вас. Обичате най-вече червеното?

Всеки цветен аромат ще бъде правилният избор за вас. Същото е и с ориенталските и дървесни аромати. Преобладаващият зелен цвят във вашия гардероб означава, че предпочитате флорални аромати, съдържащи есенцията на теменужки, жасмин, лотос или портокалов цвят. За жените, които предпочитат син цвят, са идеални флорални и плодови аромати, които ще им дадат усещане за свежест и лекота. Чудесен парфюм ще бъде този, който ще мирише на цитрусови плодове, ябълки, момина сълза, жасмин или магнолия.

Дамски аромат според зодията

Има четири вида зодии. Земните зодии са бик, дева и козирог. Затова те също предпочитат дървесни аромати. Овенът, лъвовете, стрелците принадлежат към така наречените огнени зодии и затова се радват особено на много силни аромати. Раците, скорпионите и рибите са водни зодии и затова предпочитат романтични флорални аромати. Близнаци, везни и водолей са въздушни знаци и те предпочитат много нетипични аромати, смеси от нежни и пикантни аромати.

Изберете според сезона

Ако не сте свикнали да използвате само един парфюм през цялата година, тогава изберете в зависимост от това дали е зимен, пролетен, летен или есенен. По-тежките и по-пикантните аромати са характерни за зимата. Ванилията или екзотичните плодове обаче също са чудесен избор.

Парфюмите, чиято основна съставка е кедър и сандалово дърво, са идеални за зимните месеци. Пролетта най-често се свързва с леки и свежи плодови и флорални аромати. Докато лятото директно насърчава парфюмите, напомнящи на екзотиката и морето. За есента пък дървесните аромати са особено подходящи.

Колко интензивен аромат искате?

Има четири вида аромати. Парфюм, парфюмна вода, тоалетна вода и одеколон. Парфюмът е най-интензивен, тъй като съдържа 15-40% от ароматните есенции. Парфюмираната вода съдържа около 12 - 15%, тоалетната вода 6-12% и одеколонът до 5%. Ако искате ароматът да издържи цял ден, идеалното решение е парфюмирана или тоалетна вода. В случай на парфюм, ароматът може дори да бъде толкова интензивен, че всички около вас да го усетят. Следователно с него трябва да се работи много внимателно.

Парфюми от конкретни марки

Много е хубаво и много ще ви помогне ако имате своя любима марка. Но кои са сред най-популярните в света? Никога няма да сгрешите с марката Guess например. Guess парфюмите, както и тоалетната вода, издържат цял ден и предлагат неизчерпаема гама от аромати от най-леките цветни и плодови до, например, много чувствени до еротични парфюми. Един от най-популярните днес е Guess Seductive Noir, в който доминира бергамот, божур и градински чай. Той е особено подходящ за празнични поводи или вечерни светски събития. И определено е добре за среща с мъжа, когото искате да очаровате.

DKNY парфюмите също са много популярни сред жените по целия свят. И не само защото можете лесно да ги разпознаете сред хиляди други по характерната им опаковка. Бутилката наподобява ябълка във всички възможни цветове. DKNY Be Delicious парфюмите очевидно са най-популярни. Те са свежи плодови и флорални аромати, които ще се влюбят в жени от всички възрасти.

Третите по популярност са парфюмите Versace. Марката е основана през 1978г. от Джани Версаче, много ексцентричен италиански моден дизайнер. И така, разбира се, парфюмите му също са ексцентрични. Парфюмираните води на Versace са склонни да бъдат много нежни, интензивни и с ориенталски нотки. Те са особено подходящи за жени, които не обичат да се крият в обикновени аромати и предпочитат да експериментират малко. Освен това няма да сгрешите с ориенталските им аромати и то по всяко време на годината.