14 идеи за есенен уикенд за двама. Прогонете скуката!

  • СПИСАНИЕ
  • 14 идеи за есенен уикенд за двама. Прогонете скуката!

14 идеи за есенен уикенд за двама. Прогонете скуката!

Лятото свърши и вие обмисляте как да си прекарате страхотно със своя любим? Прочетете нашите идеи и стереотипът и скуката ще са далеч от връзката ви. И през есента има много интересни неща за правене от романтични до забавни :)

През лятото е лесно - можеш да правиш всичко, да плуваш, да ходиш на фестивали, на палатки с приятели, но дойде ли есента, започваме да се затваряме вкъщи. Това понякога не действа добре на връзката ви с любимия човек.

Може би и на вас нищо не ви хрумва за хладните уикенди. Вдъхновете се от нашите идеи и се възползвайте от всеки есенен ден!

Идеи за романтичен уикенд:

1) Спортувайте 

По-хладното време е създадено за практикуване на най-различни спортове. Есента също има в резервите си безборй слънчеви дни. Можете да карате колело, ролерив или да бягате заедно с половинката си в парка. Ако времето не е благоприятно, можете да пробвате плуване, фитнес или катерене по стена. Важното е да участвате и двамата и да подобрявате заедно спорните си постижения!

За да измервате лесно спортните си постижения, сдобийте се със спортен часовник, на който няма да му липсва секундомер, педометър или алтиметър. За любителите на плуването ще се подходящи водоустойчивите часовници.

2) Открийте новите заведения в града 

Ако не ви се занимава със спорт, можете да се разходите и да проверите дали не са открили някой нов бар. Светът около нас се променя и е жалко да не се възползваме от всичко, което ни се предлага.

3) Проверете културните събития 

Есента е подходяща за всякакви културни събития: театър, опера или балет. От вас зависи на какво ще заложите.

Идея: Купете си нов часовник или красиво бижу и допълнете изискания си вкус, когато сте на някое културно събитие  

4) Направете си екскурзия 

Имате чувство, че сте видели всичко наоколо. Винаги ще се намерят места, които сте пропуснали или бихте могли да видите от друг ъгъл. Оставете колата вкъщи и се качете във влака, наблюдавайте природата и хората, слезте там, където погледът ви се задържи.

5) Станете доброволец 

Ако искате да се забавлявате  и същевременно да направите нещо добро не само за себе си, но и за останалите, запишете се в някоя доброволническа програма. Можете да се обърнете към някоя неправителствена организация и активно участвайте в добри инициативи.

6) Изведете на разходка кучета от приюта 

Обичате кучета, но условията ви на живот или свободното ви време не ви позволяват да си вземете собствено? Няма нищо по-лесно от това да посетите някой приют и да разходите някое кученце. Ще им направите голяма услуга, а може и толкова да се влюбите в някое, че да си го вземете вкъщи. Кучетата имат нужда от много грижи, но любовта му към Вас ще бъде безгранична, а и няма опасност от стереотипи.

7) Изпробвайте нови настолни игри 

Когато вън вали като изведро, забавлявайте се вкъщи. Забравете за времето, прекарано пред компютъра или телефона. Изпробвайте например някоя настолна игра. Има безброй стратегически и логически игри, с които ще прогоните скуката.  

8) Украсете дома си 

Есента е идеалното време за работа в дома. Боядисайте стените или сменете тапетите. Можете да отидете и до някой антиквариат и да откриете съкровище за дома си.

9) Измислете си ново общо хоби 

След ваканцията е идеалното време за някакъв нов курс. Можете заедно да отидете на курс по рисуване, фотография или да учите чужд език.  

10) Пускайте хвърчило 

Кога за последно пускахте хвърчило? Това е детско..А пробвали ли сте? Можете да си го направите вкъщи заедно с половинката си и да изживеете незабравими мигове на щастие.  

11) Организирайте парти с приятели 

Не е задължително да сте само двамата през уикенда. Можете да поканите и приятели и да отпразнувате например Хелоуин. Направете си състезание за най-добра маска или най-добре изрязана диня.

12) Направете си есенен пикник в парка 

Не си мислете, че само лятото е подходящо за пикник. И през хладните дни можете да се храните навън. Най-важното е да сте добре облечени и да имате дебело одеало. Можете си приготвите специлно есенно меню

13) Релаксирайте - масажи, уелнес 

Есента може да бъде и време за почивка и за грижа за себе си. Поглезете се! Идете на уелнес уикенд. Използвайте нови козметични продукти. Подарете на себе си и на своя любим нов парфюм и се отдайте на заслужен релакс.

14) Останете вкъщи 

Ако не ви се прави нищо от споменатото? Сгответе заедно за вечеря и се отдайте на романтика. Насладете се на близостта си!