Започва европейската седмица на мобилността - присъедини се и ти!

  • СПИСАНИЕ
  • Започва европейската седмица на мобилността - присъедини се и ти!

Започва европейската седмица на мобилността - присъедини се и ти!

На 16-ти септември стартира Европейската седмица на мобилността, следвана от Световния ден без автомобили. Възползвайте се от случая и оставете колата вкъщи. Идете на работа  с колело или пеша.  Ще направите нещо добро за планетата, а същевременно ще зарадвате тялото си с движение.

Все по-трудно е да се игнорира сегашното състояние на климата. Еколозите призовават към некосене на тревните площи, неизползване на еднократни продукти и т. н. Студентите организират протести за защита на климата. Екоактивистката Грета пресича Атлантическия океан...

Може би сте изморени от всички тези препоръки и протести. Може би ще си поръчате телешка пържола и напитка с две сламки. И никой няма право да Ви се меси. Свободен сте да правите каквото искате.

И ние вярваме в свободата, но си мислим, че понякога можем да правим нещата и по друг начин.

Не само ще помогнем на природата, но ще се почувстваме по-добре. Можете да участвате в седмицата на Европейската мобилност и да ходите пеша или да карате колело.

В понеделник 16-ти септември оставете колите си у дома и идете на работа или на училище по друг начин. Европейската седмица на мобилността съществува, за да осъзнаем колко вредни са изгорелите газове от автомобилите и че всеки от нас може да допринесе за чистотата на въздуха.

Кога запоследно пътувахте с влак? Или карахте колело? Ще видите, че ще пристигнете на работа пълни с енергия и с чувството, че правите нещо за здравето си. Добра алтернатива е и разходката. Ходенето е най-естественото движение за човека. Не само ще ви зареди с енергия, но ще повлияе добре и на фигурата ви.  

За да ви мотивираме да ходите повече пеша, ще ви дадем няколко идеи за подходящи часовници, които активно ще ви помагат.

От мъжките модели можем да ви препоръчаме супер устойчивите Casio-G Shock, които благодарение на водоустойчивостта си ще издържат и разходки под дъжда, а също така ще ви служат доста години. Или пък можете да пробвате Timex IQ+, които разполагат с крачкомер.

Женският вариант на  G-Shock - Casio Baby-G ще бъде чудесна алтернатива за активните дами. Благодарение на своята водоустойчивост, няма да бъдат само аксесоар за вашата ръка. Ако не ви допадат спортните модели, можете да пробвате моделите на Invicta. Освен че са водоустойчиви и имат много функции, изглеждат елегантно.

Да не забравяме и за децата. Точно у тях трябва да възпитаме любов към движението. Зарадвайте ги с качествените  Festina Sport или Junior, които са с водоустойчивост 5 АМ.