Дамски бижута според зодията

Дамски бижута според зодията

Не сте сигурни как да изберете бижу? Опитайте се да изберете най-подходящия вариант за вас според вашата дата на раждане. Бижутата, базирани на зодиакални знаци, могат да бъдат интересно вдъхновение за това как да декорирате в съответствие с вашата личност. Открийте своето!

Изборът на правилното бижу понякога не е лесен. Офертата е богата и вие също не знаете дали точно избраният вариант ще ви стои добре. А проблемът е още по-голям, ако искате да купите бижута за някой друг. Как да изберем изделието, което най-добре отговаря на вашата личност? Опитайте се да следвате знаците на хороскопа, който ще ви подскаже кой орнамент ще е най-подходящ за вас.

Не се притеснявайте, не искаме да кажем, че една жена в знака на Везни задължително трябва да вземе гривна с розов кварц, а всички останали ще бъдат лош избор за нея. От древни времена нашите предци са приписвали на определени зодиакални знаци не само определени черти на характера, но и видове камъни, които би трябвало най-много да паснат на неговия носител и да му донесат късмет и щастие. Затова можем да ги приемем като интересно вдъхновение. И ако не вярвате в звездната астрология, можете да разгледате само от любопитство. Може би ще откриете интересен вариант, с който ще допълните кутията си за бижута.

Какви бижута ви подхождат най-много според вашия зодиакален знак?

Овен (21. 3. - 20. 4.)

Смели и уверено заредени, Овните определено не се нуждаят от нежни бижута, които ще бъдат бледи и темпераментът им ще ги засенчи напълно. Те ще оценят по-поразителни, отличителни и богато украсени бижута, които напълно ще отговарят на личността им. Отличен избор ще бъде рубин, който също е наречен камъкът на любовта и страстта. Той ще пасне идеално на тяхната енергичност и огнена природа. Рубинът ще повиши тяхното естествено самочувствие и смелост, а също така ще ги насочи по правилния път, ако изпаднат в беда поради огнения си нрав.

Телец (21.4.-21.5.)

Телците са повлияни от стихията на земята, така че те не са прекалено лекомислени и обикновено практическата и материалната страна на нещата печелят. Затова не очаквайте при тях за са популярни отличителни, диви цветове или орнаменти. Такива бижута биха привлекли твърде много внимание и не биха паснали на изискания им гардероб. Затова по-скоро трябва да посегнете към по-скормните бижута. По-фините обици с кристали или малки пръстени ще бъдат иделаното решение. Най-доброто прилягане на камък е розов сапфир, който също ще им помогне да управляват по-добре междуличностните отношения. Телците харесват красиви и луксозни неща, така че този скъпоценен камък определено ще ги очарова.

Близнаци (22.5.-21.6.)

Интелектуалните и комуникативни Близнаци ще намерят своето щастие с камъка цитрин, който има радостна и свежа енергия. Казват, че този полускъпоценен камък е камък на дипломацията, радостта и веселото настроение. Това ще донесе благополучие и баланс в живота на активните Близнаци. Що се отнася до бижутата, заложете на опростени и свежи варианти. Близнаците са малко непостоянни и често променят стила си, затова им подарете бижу, което ще бъде по-универсално и ще отива на всичко.

Рак (22.6.-22.7.)

Раците са сред личности с чувствителна и крехка природа и са много емоционални. Затова нежните и изтънчени бижута ще отговарят на техния характер, което ще подчертае тяхната женственост и ослепителна аура. Перлите, които са символ на женственост, чувства и емоции, седят най-добре на Раците. Въпреки че раците имат силна връзка със семейството и обръщат голямо внимание на добрите междуличностни отношения, понякога имат затруднения да се справят със себе си. Бижутата с перли ще им помогнат в това.

Лъв (23.7.-22.8.)

Смелият и силен Лъв обича да му се възхищават. Дори в животинското царство лъвът е царят на всички живи същества и обича да се гордее с буйната си грива, така че не е изненада, че бижутата за Лъвовете трябва да са такива, че никой наистина да не ги пропусне. Те не се страхуват ярките цветове, орнаменти или екстравагантни варианти, но дори тук е необходимо да се обърне внимание на определена елегантност. Най-подходящият камък за тях е диамантът, царят на всички скъпоценни камъни, чиято енергия никой не може да укроти по-добре от жените в знака Лъв.

Дева (23.8.-22.9.)

Девите принадлежат към земните знаци, те са много внимателни, логични и винаги стоят здраво на земята. Те също могат да бъдат много критични, така че подбирайте бижута за тях внимателно. За тях ще бъдат подходящи варианти, които не са много изразителни, защото Девите не обичат да бъдат в центъра на вниманието. По-скоро изберете сдържани орнаменти, които ще бъдат елегантни и в идеалния случай практични. Ако изберете бижута с камък, изберете зелен смарагд. Този красив скъпоценен камък ще им помогне да се справят със стреса, който често ги измъчва, а също така ще им даде енергия да преследват съвършенството, което толкова обичат.

Везни (23.9.-23.10.)

Игривите и артистични Везни имат страхотно чувство за красота. Ето защо те са може би най-ентусиазирани от целия хороскоп за всички украшения, сред които определено принадлежат бижутата. Те са възхитени от гривни, пръстени и обици и тъй като имат страхотен вкус, винаги могат да ги съчетаят перфектно. Полускъпоценният камък розов кварц, камъкът на любовта, който играе най-важната роля в живота на Везните, най-добре пасва на тяхната природа. Той напълно се вписва в романтичната им природа.

Скорпион (24.10.-22.11)

Скорпионът е един от знаците със страстна душа. Въпреки че може да изглеждат като пасивни личности, не се заблуждавайте, те имат много енергия вътре. Ако искате да зарадвате Скорпиона, подарете му отличително, но скормно бижу. Можете да опитате някои от минималистичните бижута, които имат остри ръбове и поразителни форми, но не са прекалено декорирани. От камъните за Скорпион са подходящи черен диамант, камък на страстта и също малко мистериозен минерал, който точно отговаря на дълбоката душа на този знак.

Стрелец (23.11.-21.12)

Енергичните Стрелци са искрени и целите им са високи. Поради авантюристичния си характер и активен живот те не обръщат особено внимание на бижутата, тъй като тези украшения биха ги задължили. Затова е препоръчително да им подарите обици или пръстен, които няма да им се налага да свалят ежедневно и ще характеризират идеално личността им. Ако се касае за камъни, заложете на чешки гранат. Неговата сила и наситено червен цвят подкрепят вродената им искреност и носят надежда за Стрелеца за по-добро утре.

Козирог (22.12.-20.1.)

Козирозите обичат строгата елегантност. По своята същност те са амбициозни същества, целенасочени, но малко консервативни. Те не обичат да пробват нови неща и дори не обичат да експериментират в областта на бижутата. Изберете вариант, който не е силно украсен и неговата естествена красота се откроява. За Козирозите най-добър е прозрачният кристал, който е бистър и не крие нищо. Местните жители на този земен знак имат проблеми с разкриването на душите и емоциите си пред хората около тях, поради което кристалът ще им помогне да внесат малко повече нежност в душите си и малко по-отворени за света.

Водолей (21.1.-20.2.)

Истинският Водолей обича да плува срещу течението. Тяхната природа е много свободолюбива, приятелска и въображаема. Въпреки това те имат дълбока душа и могат да се борят за своите идеали. Идеални бижута за този знак всъщност не съществуват, защото Водолеят обича да носи всичко и по всяко време. Просто не искайте те да бъдат обвързани с установени рамки на избор. Подходящ полускъпоценен камък за този енергиен знак е лилавият аметист, който ще издигне съзнанието им, но в същото време ще им напомни, че реалността е тук, на земята.

Риби (21.2.-20.3.)

Деликатните и спокойни риби могат да бъдат много мечтателни и замислени. Те ценят хармонията в живота и интуицията им рядко ги разочарова. Ето защо те ще имат бижута, които не са екстравагантни и изразителни. По-скоро изберете по-фини парчета с нежен, крехък дизайн. От камъните ще им отива син сапфир, красив скъпоценен камък, който крие мистериозните дълбини на океаните, магията на нощното небе, а също така насърчава творчеството. Освен това е символ на лоялност и любов, които Рибите високо ценят.