КАК ДА ИЗБЕРЕМ ДАМСКИ ПАРФЮМ

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ДАМСКИ ПАРФЮМ

Надя Славова | 20. 11. 2018

Без повече връщане на ненужни и нежелани подаръци. Без повече усложнения при избора на аромат. Правилният парфюм има естествен и ненатрапчив способ да допълни вашия личен аромат. Но как да изберем правилния? Винаги е въпрос на вкус. Какво да правим, когато избираме коледни подаръци за друг човек и искаме да намери перфектния аромат под елхата?

Разбира се, най-добре е да знаете какво харесва човека. Много жени имат любима и доказана марка, но какво да направите, ако не я знаете? Най-лесно би било да попитате. Но ако това не е опция и не искате да разваляте изненадата, има друг начин да се справите.

На първо място е добре да знаете, че има разлика между парфюм, парфюмна вода и тоалетна вода. Парфюмът съдържа между 15 и 30% парфюмна есенция, парфюмната вода между 8 и 15%, а тоалетна вода между 4 и 8%. Това влияе върху трайността и силата на аромата. Като цяло обаче, тоалетната вода е по-подходяща за ежедневно ползване, а парфюмът е много по-подходящ за празнични събития.

Ако търсите дамски парфюм за ежедневна употреба, би било добре да изберете нещо по-дискретно. Ако жената, за която е предназначен парфюмът, пътува до работа с градския транспорт, останалите пътници няма да си ви особено благодарни, когато всеки път има силна миризма около себе си. Със сигурно сте го изпитвали - голямото количество парфюм сутрин е като удар в носа. В допълнение, ароматът може значително да повлияе на настроението. Твърде острата миризма има тревожен ефект, а приятният аромат може да подобри настроението.

 

КАКВИ ВЪПРОСИ Е НУЖНО ДА СИ ЗАДАДЕТЕ ПРЕДИ ДА ИЗБЕРЕТЕ ДАМСКИ ДАМСКИ ПАРФЮМ

  • Колко често ще бъде използван? Всеки ден или само понякога?
  • За кого избирате? За млада жена или възрастна дама?
  • Какво харесва? Какво интереси има? Спокойна или темпераментна личност е? Какви са нейните отличителни черти? Какви плодови аромати харесва? Обича ли миризмата на канела или ванилия?

ПО ДОЛУ МОЖЕТЕ ДА ИЗБЕРЕТЕ МЕЖДУ НЯКОЛКО ВАРИАНТА:

 

ПАРФЮМ ЗА МЛАДА ЖЕНА

По-скоро, са подходящи фини, цветни и свежи аромати. Аромат на ванилия, теменужки, цитруси, люляк, роза. Накратко ненатрапчиви и леки тоалетни води. Страхотен избор може да бъде Moschino Funny, защото е игрив и необуздан.

ПАРФЮМ ЗА ЖЕНА СЪС СПОРТЕН ДУХ

Спортният тип жена има нужда преди всичко, да почувства жизненост и свежест. Тя е енергична и практична жена. Естествени и освежаващи аромати на диня, лиметка, мента или евкалипт способстват обновяването на изразходваната енергия. Цитрусовата дамска тоалетна вода DKNY Women Energizing гарантирано ще я зареди с нова сила и желание да продължи.

ПАРФЮМ ЗА ПРИВЛЕКАТЕЛНА СЪБЛАЗНИТЕЛКА

Какво да подарим на очарователната жена, която умее майсторски да привлече вниманието върху себе си? Знае как да се държи във всяка среда и е запомняща се. Харизмата на тази жена може да се допълни с ориенталски аромат, подходящ за вечеря в компания. Парфюмна вода Euphoria на Calvin Klein с аромат на нар и черна орхидея придава допълнителен чар към характера. Също така е подходяща парфюмна вода Opium на Yves Saint Laurent.

ПАРФЮМ ЗА ЕЛЕГАНТНА ДАМА

За жена, която има изтънчен вкус и много добре знае как да съчетае гардероба си с подходящите аксесоари, е подходящ по-изразителен аромат, който не е повърхностен и безличен. Парфюм с есенция ванилия, жасмин, сандалово дърво или кехлибар. Подходящият парфюм трябва да придава разкош, но не и кич. Дървесният аромат Chanel Chance или парфюмната вода Michael Kors Glam Jasmine перфектно допълва уникалната индивидуалност на всяка елегантна дама.

ПАРФЮМ ЗА РЪКОВОДНА ЛИЧНОСТ

За жена, която е в състояние да запази хладнокръвие, водеща фигура във всяко едно отношение, няма нужда да търсите нещо пресилено, но не и нещо обикновено. Тя се отличава с особена решителност и способност да се справя при всякакви обстоятелства. Тази характерност идеално се допълва с цветно-дървесния аромат с цитрусова нотка и лилия на Estee Lauder: Modern Muse.

ПАРФЮМ ЗА СПОКОЙНА НАТУРА

Ако тя е модерна, стилна и непринудена жена, не носи удивителни бижута и аксесоари, но все пак е уникална? Ако не обича да играе роли, просто е себе си и за нея е важно да се чувства удобно? Ако не изпитва нужда да е център на внимание, но е силно позитивна и обича да се смее? Hugo Boss Orange с цвят на портокал, бели цветя, ванилия, сандалово дърво и червена ябълка ще й доставят удоволствие.

ПАРФЮМ ЗА МАМА

Рагледайте вкъщи какви марки предимно използва. Със сигурност тя ще има поне една, която й е любима. Отидете в магазина и изпробвайте някои тестери. Може би един от тях ще ви се стори познат. Парфюмна вода Lacoste pour Femme има мек аромат на сапун и ядки. Виолетовата фрезия, ямайският пипер и цвят хибискус ще разкрият естествената женственост на майка ви и ще я освежат.

ПАРФЮМ ЗА БАБА

Баба обикновено свързваме с аромата на печени сладкиши, пресни плодове и цветя. Парфюмът за нея не трябва да е прекалено натрапчив, сладникав или тежък. Опитайте с парфюма Burberry. С аромати на жасмин, праскова, пачули, кехлибар и рози, не е нито пресилен, нито прекалено сладък, просто подходящ за достойни дами.

Имайте предвид обаче, че един и същи парфюм мирише различно при всеки човек. Всеки от нас има различен личен аромат и се храни различно.

Ако имате много чувствително усещане и можете да си спомните миризмата на различните хора, лесно ще направите добър избор за вашите близки, приятели или роднини. Дори и да не се вписвате в обичайния им вкус, вие ще изберете парфюм, който ще допълни личния им аромат. Просто следвайте инстинктите си, бъдете смели в решенията си и не се страхувайте да давате добри съвети.

 

Търся
Търся
up