Парфюми Chloé – елегантност и нежен аромат

  • СПИСАНИЕ
  • Парфюми Chloé – елегантност и нежен аромат
4. 3. 2020

Парфюмът би трябвало да се харесва не само на хората около нас, но и на нас самите. Би трябвало да подхожда на жената, да я допълва и да я характеризира. Би трябвало да е изразителен и специфичен, но не излишно да дразни обонянието и да е неприятен. И точно такива нежни, характерни и приятни са парфюмите Chloé.

Историята на марката Chloé или всичко започва с модата и колекцията от дрехи  

Марката Chloé е създадена през 50-те години на 20-ти век от дизайнерката и шивачка Gaby Aghion. Gaby Aghion е родена в Египет, но през 1945 година се премества във Франция и започва да работи върху нова модна колекция. Целта на тази колекция е да раздвижи строгостта и закостенелостта на модата, характерна във Франция по това време.  

Gaby Aghion свързва силите си с търговския партньор Jaxques Lenior и заедно пускат в продажба шест различни нежни памучни рокли, които продават главно в магазините. Благодарение на това марка Chloé била достъпна почти за всички и е подходяща за всекидневно носене.  

Своята първа модна колекция Габи създала с оглед на удобството, освободеността, приятното носене и мекота. Нейните модели били въздушни, отивали на всички, защото копирали извивките на женското тяло и добре се носили. При измислянето на нови модели Габи обръщала внимание на нежността и женствеността, и от това идва името на марката. След дълго обмисляне и консултации с търговския си партньор решила да й даде нежното име Chloé.

Първата колекция официално се появява пред очите на света през 1956 година в Café de Flore и практически веднага спечелва огромно възхищение и популярност. Марката рязко се издига и заедно с това растат и изискванията към нея. Затова през 60-те и 70-те години на 20-ти век основателката на марката Chloé Gaby Aghion отваря вратите на марката и предлага възможност за реализация и на млади таланти.  

Преди смъртта си през 2014 година Gaby Aghion  посочила, че вдъхновение за колекциите Chloé черпела от своята среда и от своите преживявания, особено от залезите и изгревите на слънцето, от изживените чувства и любов, както и от моментите, които прекарала на конското седло.  

Karl Lagerfeld и първият дамски парфюм  

Благодарение на възможностите за млади таланти в компанията Chloé постъпва също и Karl Lagerfeld. Той започва да работи за марката през 1966 година и през следващите години я прославя и разпространява в много страни по света. Измислял не само красиви и оригинални дамски колекции, но сътворил също така първия парфюм Chloé. Ставало въпрос за парфюма Chloé for Women, който представил на пазара през 1975 година и с различни обновявания се продава и е хит до днес.  

По времето, когато със световноизвестната марка Chloé сътрудничи Карл Лагерфелд, продуктите на марката, независимо дали ставало дума за мода или парфюми били любими на популярни жени като Бриджит Бардо, известна филмова актриса или, например, Джаки Кенеди, съпруга на президента Кенеди. Карл Лагерфелд приключил сътрудничеството си с Chloé след 17 години и преминал към конкурентната марка Chanel.

Откупуване на марката Chloé от голяма верига   

През 1977 година известно лице на марката става Стела Маккартни, която освен другото създава бельо и панталони с ниска талия. След нея идва Phoebe Philo с колекции на смели модели. Мото на марката Chloé в този момент става „твърдо и нежно“. Марката предлага дрехи за всекидневно носене, но също така еротично бельо, дантелено бельо и нежни блузи.  

През 1985 година марката е откупена от голям холдинг, който се занимава с производство и продажба на луксозна стока - Richemont Group. Това отваря нови възможности за марката и още повече подпомага нейното пропагандиране и разширяване. Известни са не само модните колекции облекла, но също така свежите чувствени аромати, т.е. дамските парфюми Chloé.

Брандиране на марката през 21-ви век  

И през 21-ви век се задълбочава съзнанието за марката и парфюмите Chloé и модните колекции без съмнение са едни от най-популярните. Милиони жени харсват дамските парфюми и продуктите на марката Chloé. Между тях например са моделката Лу Дилън и американската актриса Натали Портман.  

От 2005 година начело на тази френска марка застава Пауло Мелим Андерсън, шведски дизайнер и професор в областта на модата. Той вдъхва на Chloé своеобразен и модерен стил. След него ръководството на Chloé поема Хана Макгибон, която издава нов дамски парфюм и представя на пазара нова колекция.  

И в днешно време чувствеността, женската рафинираност и лекотата покоряват милиони жени по целия свят и марката с право е на едно от челните места в модния свят.  

Дамските парфюми Chloé и техните характеристики  

Всеки парфюм изработен от световноизвестната марка Chloé леко се отличава от другите. Но всички си приличат по това, че са възвишени, нежни, свежи и в същото време - силни и неустоими. На жените, които ги използват придават чар и самочувствие.  

За парфюмите Chloé е характерен флорално-дървесен аромат, често с ориентални подтонове и тон на ванилия.  

Дамските парфюми Chloé подпомагат романтичното мислене, затова чудесно подхождат, както на романтични жени, така и на мениджърки с високо самочувствие. Парфюмите Chloé се приспособяват към своята носителка, ще бъдат уверени, романтични, мечтателни, замислени, нежни, безгрижни – просто точно такива, от каквито имате нужда. Парфюмите Chloé ще подчертаят вашата красота, ще допълнят вашата външност и общо впечатление. С една дума ще ви превърнат в кралица.  

С една дума парфюмите Chloé са чувствени, женски и подхождат за всеки случай. Ще ви превърнат в кралица на парти или бал, но може да ги използвате и всекидневно.  

Най-любимите парфюми Chloé

Между най-любимите продукти на френската марка Chloé са Chloé Nomade, Chloé L’Eau, Chloé Love Story и естествено иконата на тази марка Chloé Chloé.


Може би най-продаваният и любим дамски парфюм е Chloé Chloé. Отличава се със своята игривост, чувственост, елегантност и въображение. Подчертава романтичната и нежна душа на своята носителка. Отличава се с флорални тонове, в сърцевината на които стоят ароматите на магнолия, роза и момина сълза. Този парфюм е на пазара още от 2008 година и все още се радва на огромна популярност като много жени постоянно се връщат към него и не трябва да липсва между ароматите, които притежават за всекиднево ползване или за особени случаи.  

Значително по-млада сестра на по-горе посочените парфюми е Chloé Nomade, която се появява на пазара през 2018 година. Лице на този нежен женски аромат става актрисата Арияна Лабед. Ароматът е нежен, флорален, възбужда нежност, дава усещане за свобода и подтиква към преоткриване на света около нас. В сърцето на този аромат стои фрезията, която има нежен флорален аромат. В горната част на този дамски парфюм е мирабелата, която допълва и подпомага нежността на този деликатен парфюм Chloé. Този млад и модерен аромат има също така много оригинален флакон, който е инспириран от колекцията чанти Chloé Drew.