Вдъхнете нов живот на косата си с бразилски кеартин

  • СПИСАНИЕ
  • Вдъхнете нов живот на косата си с бразилски кеартин

Вдъхнете нов живот на косата си с бразилски кеартин

Защо да използвате бразилски кератин? Например защото косата Ви отново ще възвърне силата и красотата си. Ще бъде отново мека и гладка. Прочетете си повече в днешната статия.

Чупи ли се косата Ви? Или пък е прекално суха и безжизнена? С този чудесен помощник къдриците Ви отново ще изглеждат пленителни. Погрижете си за косата си отвътре, като използвате кератин.

Какво е кератинът?

Кератинът се намира в косата и ноктите. Съставлява 88% от структурата на косата и е отговорен за нейното качество, растеж, здравина и блясък. Кератинът е изграден предимно от аминокиселини. Хората се срещат с него предимно под формата на мъртви клетки. Това звучи малко ужасно, но ноктите и косата са наистина мъртва тъкан. Живите клетки са в корените на косата и в ноктеното легло. Това, което расте е мъртва тъкнан, която предпазва кожата и също изглежда добре. 

Какво е бразилски кератин?

Става дума за чисто природен продукт, който е бил разработен през 2006 г. в Бразилия. Този нехемичен продукт, съдържащ кератин е предназначен за оформяне и регенерация на косата и преди всичко за нейното дълготрайно изправяне. Молекулите на кератина проникват  чрез заглаждането до вътрешната част на косата и възстановяват увредените места. Ще усетите резултата веднага след нанасянето и ще има ефект минимум 3-4 месеца. Косата е по-укрепнала след нанасянето и е предпазена от UV лъчи, вятър, студ, морска или хлорирана вода. Бразилският кератин е подходящ за тънки, увредени, къдрави, твърди и груби коси/ Може да се използва и върху боядисана коса.

Нанасяне на кератина

Количеството кератин, което ще Ви е нужно след нанасянето се различава в зависимост от дължината на косата. На коса до 35 см ще Ви стигне 50 мл кератин, до 55 см дължина – 100 мл кератин, а до 70 см – 150 мл кератин. Не забравяйте 48 часа пред нанасянето да си направите тест за алергия; ако разберете, че кожата Ви не реагира добре, не насяйте кератина върху косата си.

Нанасяне на кератина с преса за коса

Измийте косата си с шампоан и изсушете със сешоар, разрешете. Вземете си предпазни ръкавици и започнете да нанасяте с четка приблизително сантиметър от корените на косата. Разрешете косата със ситен гребен, за да се разнесе кератинът равномерно. Оставете да действа 10-30 минути, отново разрешете и започнете да изправяте с пресата, настроена на 220 градуса. Изправяйте постепенно по кичури, изправете всеки кичур по пет пъти. Косата трябва да бъде права и блестяща. Три дни след нанасянето, не мийте косата си, за да не се отмие кератинът.

Ако нанасянето на кератина Ви изглежда сложно или се страхувате да не увредите косата си, като начало изпробвайте шампоан с кератин или маски за коса. Блестящ резултат ще постигнете, ако бъдете по-смели и използвате чист кератин, за да бъде косата Ви сбъдната мечта.