Как да се насладите на Коледа без стрес

  • СПИСАНИЕ
  • Как да се насладите на Коледа без стрес
16. 12. 2019

Как да се насладите на Коледа без стрес

Коледните празници в днешни дни, често са синоним на стрес свързани с пазаруване, препълнени магазини, приготвяне на трапези и голямо почистване. Искате ли тази година отново да е спокойна и мирна , както трябва да бъде? Не се поддавайте на консуматорството и проверете как да избегнете предколедния стрес.

Коледните празници, чукат на вратата. Може би и вие сте решили, че тази година, ще се справите с всичко, спокойно и без напрежение. Но може и да не успеете да го направите, след като ви заливат от всякъде с телевизионни реклами, украсени витрини и огромният брой хора, бутащи се по магазините. Така не трябва да бъде! Не позволявайте на красивите празници да бъдат опорочени от консуматорството и досадни продавачи. Имаме няколко съвета, които да ви помогнат да се насладите на Коледа по начин, по който наистина желаете.

Не трябва да се разстройвайте, ако пропуснете нещо

Имайте предвид, че никой няма да се занимава с небоядисаните рафтове в кухнята, лошо нагънатите завеси или "само" 5-те вида бонбони. Коледата не е състезание. Предполага се, че времето прекарано у дома в спокойна и приятна обстановка в компания на близките хора е по-важно, от излишното шетане. Но ако почиствате, украсявате и готвите само защото смятате, че се очаква от вас, спрете се и помислете за себе си. Наистина ли искате да прекарате свободните си дни така?

Предколедното излъскване може да бъде забавно

Няма да настояваме, че предколедното почистване не е важно. Никой не иска да прекара Коледа в бъркотия вкъщи. Какво можеш да направиш? Ако имате деца и съпруг, имате два варианта - да ги изпратите на еднодневна екскурзия или при баба им, така че никой да не ви се мотае пред краката. Или активно ги ангажирайте. В крайна сметка цялата работа може да не чака само на вас. Определете приоритетите си и почистете само необходимото - наистина няма нужда да почиствате прах от чаши, които са останали неизползвани в шкафа от една година. Пуснете си коледна песни, докато почиствате и не забравяйте да възнаградите себе си за добре свършената работа! Отидете на вечеря, поръчайте пица или отидете на кино. Почистването може да стане доста приятно забавление, когато почиствате не само апартамента, но и главата си.

Попитайте кой, какво иска за подарък и се опитайте да го намерите онлайн

Търсенето на подаръци може да бъде забавно, когато имате идея. По-лоша ситуация се получава, когато безпомощно се лутате по магазините и просто не знаете какво да купите. Със сигурност е хубаво да изненадате своите близки с подаръци, които идеално се вписват в техните вкусове и ще ги използват редовно. Но нека си признаем, изборът на такъв подарък, никак не е лесна работа. Ето защо, ако не знаете, не се страхувайте просто да попитате другите. Ако се справите навреме, можете да поръчате повечето подаръци онлайн, като избягате досадните опашки и тълпите в магазините.

Ако търсите качествени маркови часовници, парфюми или бижута, разгледайте нашия електронен магазин.

Съвет: Запишете! В течение на годината вашите близки ще кажат какво искат, дори без да осъзнават. Харесали са някоя чаша на пазара, тениска на витрината и т.н. Научете се да слушате добре, запишете желанията им и го купете тайно. Повечето хора всъщност доброволно изказват своите желания. А стане ли декември, вие вече сте се погрижили.

Отделете време на любимите си хора

Това е самата същност на Коледа. Бъдете с тези, които обичате. В наши дни, пълни с консуматорство, когато се занимаваме с това дали имаме достатъчно скъпи подаръци и пълни хладилници, малко забравяме какъв е всъщност празникът. Опитайте се да изскочите от въртележката на стреса, която е навсякъде. Излезте с приятели, разходете се в центъра и изпийте по едно греяно вино, оставете телефона си в чантата си и изпечете ароматни коледни сладки, отидете на кънки на лед. Накратко, не се оставяйте в ръцете на предколедния стрес и ще видите, че цялото ви семейство ще го оцени.


Не стой вкъщи, ако не искаш

Копнеете ли да избягате от коледният стрес? В днешни дни, не е толкова необичайно, ако отидете в чужбина на празници. Не е нужно да прекарвате декември, като ядете купища храна и гледате телевизия. Чувствайте се свободни да хванете някой полет до Египет или Тунис, където винаги е топло. Или отидете на ски в Алпите и се насладете на купища сняг по дълги склонове. От вас зависи как ще си прекарате почивни дни, а през януари ще сте пълни с енергия и добро настроение.

Ако има едно нещо, което да запомните от днешната статия, то това е, че дните на Коледа винаги ще бъде такава, каквато я направите. Дали те са забързани, изпълнени със стрес и стремеж към съвършенство, или приятни, спокойни и в компанията на тези, които обичате най-много, зависи от вас.