Грижа за косата през зимата - какви продукти да използвате?

  • СПИСАНИЕ
  • Грижа за косата през зимата - какви продукти да използвате?

Грижа за косата през зимата - какви продукти да използвате?

През зимата косата става доста изтущена. Имаме съвети за продукти, които ще ви придадат блестяща коса, дори при смразяващи студове и сняг. Нека да разгледаме!

Зимата е изключително агресивна за косата, която е изложена не само на леден вятър, сняг и дъжд, но и ние я изсушаваме в прегряти офиси и домове. Промяната на температурите със сигурност не е добра за косата ни, както и честото носене на капачка. Как да се грижим за нея в този труден момент? Вижте нашите съвети!

Освен качествена храна и хранителни добавки, които осигуряват на косата достатъчно минерали и витамини, е необходимо да се мисли и за фризьорство. Отделете време, за да посетите фризьора си, който ще отстрани цъфналите ви краища. Според най-новите тенденции можете да оставите по-дълги цветови израстъци, но се уверете, че преходът е естествен.

Що се отнася до продуктите за коса, винаги избирайте професионална грижа, която няма да намерите в обикновена дрогерия. Класическите продукти, предлагани в магазините, може да са много евтини, но по-голямата част от тях не са в състояние да осигурят на косата ви същата качествена грижа като професионалната козметика. 

Какви продукти да изберете за зимата?

1. Шампоан

Добрият шампоан е от съществено значение. За зимата изберете съставка, която достатъчно хидратира вашата стресирана коса и й придава блясък. Може да имате проблеми с пърхота, който може да се образува след често носене на капачката. Това решава подходящ шампоан, който успокоява скалпа.

2. Балсам

Балсамът затваря и изглажда повърхността на косата, след като шампоана я измива. Това поддържа косата хидратирана и предотвратява накъсването й. Ако не харесвате класическия балсам, можете да потърсите такъв, без изплакване. Лесен е за употреба и не е нужно да чакате под душа.

3. Маска за коса

Потърсете подходяща маска за коса, която може да нанасяте поне на всеки 14 дни. Тя ще проникне дълбоко и ще добави много витамини на косата ви. След качествена маска, косата ви ще бъде лъскава и мека на пипане. Не забравяйте да я нанасяте само върху краищата на косата. В противен случай скалпът бързо ще се омазни, което ще се ускори също с носенето на шапка.

4. Олио за коса

Ако страдате от изтънели краища и повредена коса, определено си струва да опитате олио за коса. Обикновено се прилага върху мокра коса, защото се свързва с вода и също така се задържа вътре в косъма. Опитайте любимото арганово масло от Мароко или рядката моринга.

5. Изглаждащо мляко

Последният съвет за зимната коса е изглаждащото мляко. Знаете ситуациите, в които сваляте пуловер в отопляем офис и косата се наелектризира във всички посоки. За да я поддържате спокойна, идва на помощ млякото за изглаждане. То може да се втрива на мокра и суха коса, за да й придаде кадифена мекота.