ШОКИРАЩО ОТКРИТИЕ: ПЪТЯТ КЪМ ЩАСТИЕТО ИМА САМО 13 СТЪПКИ

  • СПИСАНИЕ
  • ШОКИРАЩО ОТКРИТИЕ: ПЪТЯТ КЪМ ЩАСТИЕТО ИМА САМО 13 СТЪПКИ

ШОКИРАЩО ОТКРИТИЕ: ПЪТЯТ КЪМ ЩАСТИЕТО ИМА САМО 13 СТЪПКИ

Щастие пожелават почти всички, но откъде идва и как да го постигнем? И наистина ли ни трябва толкова много, за да се докоснем до него? Отговорът е изненадващ. Пътят, който води до него, може да не е толкова стръмен, отколкото изглежда на пръв поглед. Мнозина твърдят, че щастието е напълно естествено състояние на съществуване, а не сложен процес, както си представяме. Казват още, че се постига с тренировка на духа и мисълта.

 

Според учените, чувствата ни не са нищо повече от химически реакции. Доброто настроение предизвиква отделянето на ендорфин, който се нарича "хормон на щастието". И той не е единствен, можем също да споменем серотонин, допамин или окситоцин - или хормона на любовта. Но наистина ли е толкова просто? Можем ли да получим еуфорични чувства на радост само от добра храна, движение или топло прегръщане? Как тогава можем да удължим вътрешното удовлетворение?

1.ЗАПОЧНЕТЕ СЪС СЕБЕ СИ

Всяка благоприятна промяна започва отвътре. Едва тогава следват външните обстоятелства. Какви ще бъде твоята промяна? Имайте предвид, че твърдението "Каквото си го направите, такова ще бъде" е напълно е вярно. Никой няма да го направи за вас и чуждите наставленията няма да ви помогнат. Поставете себе си на първо място. Приемете ситуацията си, дори и да не ви харесва в момента. Промяната може да се случи в един миг - може да отнеме година, месец, седмица или секунда, но това не е невъзможно. Важно е да осъзнаете, че е възможно. Никой никога не е очертал границите на всички възможности, така че не може да се каже със сигурност, че е невъзможно да се промени живота ни към по-добро. Поемете отговорност за действията си, не се страхувайте да признаете грешката си. Бъдете честни със себе си. Обърнете внимание на заобикалящия ви свят. Наслаждавайте се живота, правете си подаръци, например модерна кожена чанта, приятен свеж аромат или просто красив сувенир.

2.ВЯРВАЙТЕ В СЕБЕ СИ

Трябва да вярвате, че подобрението е възможно и да бъдете упорити в своите вярвания.Това не означава да се пренебрегва изцяло мнението на други хора, напротив, всеки съвет би бил от полза. Никой не е всемогъщ. Но това също не означава да се сравнявате с другите във всичко, което правите. Всеки от нас е различен. И вие сте уникални и неповторими. Дори ако ви клонират сега, вашият клонинг няма да бъде напълно идентичен, защото той няма да има точно същите мисли или точно същите преживявания. Вие сте оригиналът. Научете този урок и започнете да го прилагате. Ценете своите усилия. Бъдете наясно, че всичко е по вашите сили. Колко сте постигнали вече? И как можете да използвате тези умения? Погледнете се в огледалото - самоопознаването е важно. Всеки от нас се нуждае от това понякога, за да спре да се оплаква от проблеми, които въобще не съществуват. Вероятно има много повече неща, в живота ви, които работят във ваша полза, отколкото, тези които ви притесняват…

3.ЖИВЕЙТЕ В НАСТОЯЩЕТО

Разбира се всеки обича да си припомня приятните мигове, но не се връщайте в миналото повече от необходимото. Нашите преживявания ни правят такива, каквито сме. Всеки е преживял и някои неуспехи и падения, просто се учим от грешките си и продължаваме. Не мислете за нещата, които не можете да промените. Ако не притежавате машина на времето, като героите от филмовата трилогия "Завръщане в бъдещето", това би било просто загуба на време. Животът в миналото нарушава вашето настояще и следователно вашето бъдеще. Когато живеете в настоящия момент, съществувайки тук и сега, опитвайки се да се насладите на всяко добро, което срещнете, ще избегнете бъдещо угризение и неудовлетворение. Не пропускайте възможността. Живейте на максимум.

4.НАСЛАЖДАВАЙТЕ СЕ

Наслаждавайте на всичко, което ви харесва, независимо какви успехи притежавате вие и вашите близки. Когато не се чувствате добре, не се противопоставяйте и не се затваряйте в себе си. Негативните емоции също трябва да бъдат преживявани, плачете, крещете, не задържайте проблема в себе си. Потискането на чувствата е вредно за здравето. Защо трябва да се преструвате, че не чувствате нищо, когато проблемът тайно отвътре ви изяжда? Ако го преборите сега, ще изчезне по-бързо и няма да ви изненада в бъдеще. Но ако го подминете, можете да създадете вътрешен блокаж, от който едва ли ще се отървете. И също - ако не се опитвате на всяка цена да сдържате и криете вашите емоции, ще се научите да ги овладявате много по-добре. Защо ненужно да се лишавате от радостта, когато може да й се насладите?

5.ИЗЯСНЕТЕ СВОИТЕ ПРИОРИТЕТИ

Какво е важно за вас? Какво наистина искате? Запитайте се. Направете списък с неща, без които не можете и какво искате да постигнете. Помислете за това. Изяснете си го. Това ще ви помогне по-добре да организирате времето си и да се почувствате по сигурни.

6.РАДВАЙТЕ СЕ НА МАЛКИТЕ НЕЩА

Наслаждавайте се на малките ежедневни неща, за които повечето от нас забравят. Независимо дали става дума сутрешно кафе, хубаво време и приятелска дума - всичко приятно може да погали душата. Нужно е просто да го осъзнаете.

7.БЛАГОДАРЕТЕ

Радвайте се на това, което имате, за да получите още повече. Не приемайте вашите постижения, вашите близки и всички добри неща, които имате в живота си, като даденост. Бъдете наясно с истинската стойност на нещата.

8.ПОЧИВАЙТЕ СИ

Не прекалявайте, работата никога няма да свърши. Понякога е нужно да изключите. Около домовете на нищо неподозиращите хора обикаля обсебващ демон...Нарича се депресия. Най-често срещаните причини са стрес, трайна неудовлетвореност, недостатъчна почивка или потискане на чувствата. Лице, което страда от тежка депресия, едва ли може да се чувства щастлив…

9.ИЗЛИЗАЙТЕ СРЕД ПРИРОДАТА

NВъзстановете вашата енергия, като се разхождате в гората. Научете се да се отпускате, тази полезно способност ще ви помогне в много ситуации.

10.ЖИВЕЙТЕ ЗДРАВОСЛОВНО

Осигурете си редовна доза движение. Ако работите седнали или в една и съща поза, разбира се е необходимо някакво движение, веднага ще се почувствате по-свежи. Освен това можете да се забавлявате, като ходите до работа с велосипед. Вземете си интелигентен спортен часовник и наблюдавайте напредъка си. Casio G-Shock или Festina Chrono Bike ще зарадва много спортисти.

 

11.НЕ ПРЕКАЛЯВАЙТЕ

Не прекалявайте с прекомерно високи цели и преценяйте перспективите си. Имайте търпение дори със себе си. Не се отказвайте преждевременно. Не прекалявайте със самокритика, тя само води човек към дъното. Погледнете света без предразсъдъци и се развивайте, защото закостенелият ум е пълно нещастие.

12.НАБЛЮДАВАЙТЕ ОКОЛНИТЕ

Гледайте другите и се учете от тях. Не мислете само за себе си. Радвайте се безкористно на щастието на другите, това ще донесе щастие и на вас. Малък жест на внимание към някого, например популярния дамски парфюм Chloe или тоалетна вода за мъже Hugo Boss, ще повдигнат и вашето настроението.

13.ЗАПАЗЕТЕ СПОКОЙСТВИЕ

Не навлизайте в нещо, за което не сте готови. Не се поддавайте твърде много на критика и неуспехи. Вземете това, което може да ви помогне и се освободете от това, което не е важно за вас. Поддържайте своя вътрешен мир и баланс. Ако не сте наясно с обстоятелствата, не правете прибързани заключения. Никога не знаете, дали зад неприятната ситуация не стои личен проблем на другия човек. Най-важното, не забравяйте да бъдете щастливи!