10 правила за щастлива връзка

10 правила за щастлива връзка

Дългата щастлива връзка е мечта за всеки от нас. Искате ли и Вашата да издържи дълги години? Прочетете си тези 10 правила и опитайте да се вдъхновите. Има голяма вероятност точно Вашата връзка да издържи в хармония дълги години.

10 правила за щастлива връзка 


1) Перспектива

Когато попитате двойки, които са отпразнували златната си сватба, какво ги е държало заедно толкова години, какво мислите, че ще Ви кажат? Любов? Да, разбира се, без нея не може. Важно умение, което всяка двойка трябва да усвои, е гледането напред. Би трябвало да се научите да не приемате нещата лично и да не обръщате внимание на отровни забележки. Затова когато следващия път партньорът Ви си замърмори под носа, че сте изгорили вечерята, усмихнете се и подминете. Наистина ли искате заради такава глупост да си развалите вечерята? Научете да реагирате правилно, не говорете навъпреки и не се ядосвайте от забележките на партньора си. Може би е имал труден ден. Това със сигурност не е начинът и не искаме да твърдим, че трябва да толерирате всичко. Но понякога е по-добре да си замълчите.

2) Погрижете се за себе си

Много жени си мислят, че когато са спечелили мъжа си, не трябва повече да се грижат за себе си. Вкъщи не поглеждат косата си, обличат анцуга и стари тениски и за какво да се грижат? Нали са си вкъщи. Всеки мъж разбира, че не можете да изглеждате като на първа среща, но да спрете да се грижите за себе си, е път към Ада. Тогава не се учудвайте, че се обръща след всяка жена. Мили дами, време е да започнете да се вглеждата в себе си. Ходете редовно на фризьор, на козметик и на маникюр. Купете си качествена козметика за коса, тяло и кожа. Поглезете се с парфюм, който ще използвате и вкъщи. Купете си нови дрешки и си ги облечете и вкъщи. Зарежете анцуга. Ще видите как ще зарадвате партньора си.

3) Прекарвайте време отделно

Когато двама души започнат да ходят, искат да прекарат всяка минута заедно. След време обаче влюбеността изчезва и хората започват да мечтаят за самостоятелност и късче свобода. В повечето случаи мъжете са тези, които започват първи да чувстват нужда от собствено пространство, докато жените приемат този факт доста песимистично със заблудата, че мъжете вече не ги обичат. Мъдрите хора осъзнават, че във всяка връзка трябва да има свобода. Оставете го да спортува или да излезе с приятели, вие направете същото. Когато после се срещнете вкъщи, можете да си говорите и да се радвате, че отново сте заедно. Така ще поддържате искрата!

4) Общи преживявания

Разбира се, че за да е хармонична връзката, трябва да има и общи преживявания. И те трябва да са повече от отделните. Не трябва да ходите всеки месец на скъпа почивка, достатъчно е да намерите време за себе си. Да сготвите заедно вечеря и да си поговорите. Да карате заедно колело, да отидете на театър или концерт. Важното е да споделяте малките неща. В такива моменти ще опознаете истинската същност на Вашия партньор.

5) Общуване

Казва се, че общуването е основата. Можем само да потвърдим. За съжаление много хора днес не знаят как трябва да изглежда правилното общуване. Мъжете особено не знаят как да изразят чувствата си, да изслушат жената. От друга страна жените не умеят добре да представят нуждите си и често възникват недоразумения. На мъжете им е нужно да чуят директно какво имате да им казвате. Така ще знаят по-ясно какво да правят с получената информация. Лесно е.

6) Доверие

Това е едно от най-важните неща във връзката. Ако между Вас няма доверие, никога няма да можете да живеете спокойно и връзката ще се разпадне заради подозрения и ревност. Никой не може да Ви гарантира, че партньорът Ви няма да Ви излъже. С укори и пристъпи на ревност обаче само ще го прогоните.

7) Изненада 

Не само на рожден ден, Коледа или Св. Валентин, поднасяйте радост и без повод. Изненадвайте се с малки неща. Защото те сътворяват същността. Оценявайте малките жестове и ще видите, че ще бъдете доволни.

А ако мечтаете за нещо по-голямо, кажете на партньора си, какво бихте искали. Нов часовник? Парфюм? Бъдете конкретни и ще видите, че скоро ще бъдете зарадвани.

8) Взаимна подкрепа и изслушване

Готвите се да смените работата или преживявате трудна ситуация? Вашият партньор трябва да Ви е опора в такива ситуации. Разбира се, трябва да сме силни и да се справяме с много неща сами. Но милата дума и подкрепата ще Ви дадат по-голяма сигурност. Споделената грижа е половин грижа. Мъжете често мислят, че проявите на страх са знак за слабост. Покажете му, че не трябва да се срамува да признае съмненията си. Изслушайте го и не го прекъсвайте, ако е решил да Ви се довери. Бъдете най-добрата жена на света за него.

9) Оценяване на малките неща

След няколко години общ живот нещата се променят. Това, което сме ценили в началото, постепенно се превръща в даденост. Преставаме да забелязваме малките неща, които другият прави за нас, струва ни се, че не сме обичани. Опитвайте се да забелязвате малките жестове и благодарете. Ако тази думичка е изчезнала от общия Ви речник, нещо не е наред.

10) Умиението да прощаваме и да признаем грешката си

Човек не е безгрешен, затова не е честно да очаквате, че Вашият партньор ще е самото съвършенство. Забравил е за годишнината Ви? Нещо не му се е получило и прехвърлил вината на Вас? Напил се е с приятели и се върнал късно? И на Вас може да Ви се случи нещо подобно. Затова покажете великодушието си и се научете да прощавате. Разбира се, добре е да кажете какво чувствате, но без обиди и укори. Имате право да се ядосате, но добре помислете какво ще допринесе отровният въздух у дома. Важно е и двамата партньори взаимно да признаят грешките си и да се извинят.  

Във всеки случай не забравяйте да се смеете заедно и да се наслаждавате на живота. Облаците понякога затъмняват всяка връзка, но ако наистина се обичате, винаги ще намерите силата да продължите и да преодолеете препятствията. Любовта е най-красивото нещо, което можем да имаме в живота. Пожелаваме ви винаги да ви е достатъчно.