Принципи за правилното използване на часовниците

  • СПИСАНИЕ
  • Принципи за правилното използване на часовниците

Закупуването на часовници не е наука, но е необходимо да знаем и най-вече да се придържаме към определени принципи за правилното използване на часовниците. Благодарение на тази информация, с която бихме искали да се запознаете добре, избягваме неприятни ситуации не само при рекламация.

Въпреки че винаги се опитваме да направим максималното за нашите клиенти, това не винаги е възможно. Тук ще разберете кои са най-големите клопки за положителното разрешаване на всички рекламации.

Антимагнетизиране:
Часовникът може да бъде магнетизиран за кратки периоди, когато е изложен на магнитно поле. В резултат часовникът може да се забави или ускори. Това явление изчезва веднага след като часовникът е извън обсега на магнитното поле. Ако проблемът продължава, часовникът трябва да бъде демагнитизиран от сервиз.
Часовникът може да устои на магнитното поле до 60 gauss.


Статично електричество:
Интегрираните вериги вътре в часовника са много чувствителни към статичното електричество. Ако те влязат в контакт със статичен заряд, тези вериги могат да бъдат повредени или унищожени. Във всеки случай, не отваряйте часовника си сами!


Температура:
Препоръчителната температура варира от -5 до + 35 ° С
Не излагайте часовника на пряка слънчева светлина и не го дръжте в изключително топла или студена среда. Избягвайте внезапни промени в температурата (не използвайте часовника си, например в сауна, не го оставяйте на таблото в автомобила или не скачайте загряти в студена вода). Това предотвратява повреда, изпреварване или забавяне на часовете, изтичане на вода или съкращаване на живота на батерията.


Батерия:
Животът на батерията не се покрива от гаранцията. Не оставяйте разредена батерията в часовника си, защото изтичащите киселини могат да го повредят - повредите, причинени от неправилна употреба, не са покрити от гаранцията.


Химикали:
Избягвайте контакт с химикали, като парфюми например. Те могат да повредят цвета
и материал на часовника. Тези щети не са покрити от гаранцията. Часовниците трябва да бъдат защитени от контакт с агресивни химикали и газове. В резултат на контакта, цветът на корпуса или каишката може да се промени. Освен това повърхността може да бъде гравирана и евентуално да бъде повредена. Особено избягвайте контакт с разредители, бензин, разтворители и др.


Удари:
Класическите часовници, предназначени за обичайна употреба, са устойчиви на нормални фини удари и вибрации при стандартни дневни дейности. За съжаление, в тези случаи трябва да се вземе предвид тяхната изработка
Ако часовникът е с циркони, той се нарича моден часовник и ние препоръчваме да бъде използван особено нежно. Не препоръчваме този часовник за обичайно целодневно носене. В случай на невнимателна или прекомерна употреба, също при изпускане или удар (както и повтарящите се удари), часовникът може да бъде повреден, цирконите могат да изпадат или да бъдат унищожени.


Циркони:
Всички циркони в часовника са прикрепени със специално лепило, което при по-често носене, неправилна употреба или при многократни и фини удари се получават различни замърсявания и не могат да се почистват, необходимо е да подменят. Избягвайте подобна среда и по този начин предпазвайте часовника си - този дефект не се покрива от гаранцията, както и изпадането на цирконите в резултат на различни удари. Часовниците с циркони не се препоръчват за къпане, сауна и различни спортни дейности - може да се отлепят цирконите, както и да се излага на пряка слънчева светлина или други високи температури, влажност и студ. Залепените циркони също не издържат внезапна промяна на температурата.


Препоръчителна грижа за часовника ви:

Батерия:
Животът на батерията се отчита веднага от момента на вкарването в часовника във фабриката и служи само за контролни цели. При първи признаци на нейното разреждане я сменете. За водоустойчивите часовници, направете смяната на батерията в специализиран сервиз, само с тест за налягане!


Кожени и метални каишки:
Препоръчваме да не затягате твърде плътно - трябва да е възможно да поставите пръст между китката и каишката. Металната каишка трябва да се почиства редовно по хигиенични причини и за да се поддържа елегантен външен вид.


Поправка по повърхността:
Ако купувате позлатени часовници, както и часовници с различно покритие (розово злато, черно, сиво, синьо и др.), Имайте предвид, че повърхността на тези часовници е по-податлива на механично износване.
Часовниците с такова покритие не са предназначени за прекомерна употреба и ежедневно носене. Удължете живота на часовника си, като не го излагате на пот, влага, химикали, различни кремове или други агресивни вещества. Ако повърхността на Вашия часовник се замърси, избършете го с влажна кърпа и го подсушете. В случай, че искате да използвате часовника си за спорт или физическа работа, изберете часовник с масивен стоманен корпус без позлата и други цветове.