Защо дигиталните часовници са толкова любими?

  • СПИСАНИЕ
  • Защо дигиталните часовници са толкова любими?
24. 3. 2020

Защо дигиталните часовници са толкова любими?

Дигиталните часовници са популярен моден аксесоар заедно с класическите часовници, както за мъжете, така и за жените. По правило дигиталните часовници са по-ясен индикатор за времето и предлагат много повече функции от класическия ръчен часовник.

При дигиталните часовници – мъжки, дамски и детски, могат да бъдат намерени функции като дата, аларма, осветление, хронометър, таймер, световно време, ден от седмицата, месец, 12/24 часов режим , радио или Bluetooth. Часовници с високо качество на нашия пазар са дигиталните Casio, които се произвеждат от японска компания, създадена за производство на калкулатори, но с течение на времето нейната дейност се разширява с дигиталните часовници. Както и при класическите часовници, можем да намерим няколко вида дигитални часовници.

Основното разделение на часовниците е според пола – дамски дигитални часовници и мъжки дигитални часовници. Също така трябва да споменем категорията детски дигитални часовници.

Мъжките дигитални часовници в повечето случаи изглеждат по-грубо от другите две категории. Ако разгледаме мъжкия дигитален часовник от марка Casio модел G-Shock Original, откриваме мъжки соларни дигитални часовници за навън, които имат пластмасова каса и пластмасова каишка, допълнени с минерално стъкло, устойчиви на удари, магнитни полета и вибрации.

Тези характеристики придават на часовника отлично качество и са проектирани за тежки условия, с възможност за потапяне до 200 метра. Часовникът съдържа автоматично LED диодно осветление, календар, хронометър с максимална точност за максимум 24 часа, таймер, 5x будилник, 12/24 часов режим, дата, ден от седмицата, Bluetooth, тон на бутона, проверка на състоянието на батерията, радиоуправление, световно време и месец. Слънчевата енергия се осигурява от качествена Tough Solar система. 

Няма да останем само с тези часовници за навън, тъй като Casio предлага също така  дизайнерски мъжки дигитални часовници, които могат да станат част от лукса и стила на всеки мъж. Дигиталните модели часовници, които имат стоманени каишки, предлагат комбинация от дигитален циферблат и по-класически стил часовник. Всички дигитални часовници предлагат функция за подсветка на дисплея, която често липсва при класическите часовници и това затруднява четенето им в тъмното.

Дигиталните часовници за жени предлагат по-голям избор от гледна точка на външния вид, тъй като дамите обичат да купуват часовници според типа дрехи. Затова не е изключение дамите да имат повече часовници в гардероба си, които използват като аксесоари към облеклото, за разлика от мъжете, които предпочитат да си купят един часовник от категорията на по-скъпите модели. Подобно на мъжките дигитални часовници, цифровите часовници за жени могат да бъдат дизайнерски, за навън или за ежедневно носене с каишки от стомана, гума или пластмаса.

Детските дигитални часовници обикновено са първият избор за идентифициране на времето, главно заради дигиталния дисплей, който е много по-лесен за четене от децата, отколкото класическия часовник. Препоръчва се да купите първия часовник не по-късно от 6 години, например като подарък за рожден ден или при записване в първи клас. Детските дигитални часовници се опитват да привлекат децата главно с цветове, с ограничени издания на различни филмови герои, марки и други. Детските дигитални часовници трябва да са устойчиви, както на удар, така и срещу вода.

И на практика винаги би трябвало да са с батерия, така че децата да не забравят да навиват часовниците си, каквито Casio предлага в своята оферта. Детската линия Casio предлага Casio Chronograph или Casio Classic Chronograph.

И двете колекции са с цифров циферблат и са проектирани за момчета и момичета, т.е. те са унисекс. За малките модни ентусиастки Casio предлага колекцията Baby - G, която спечелва с прозрачния си голям външен вид в бонбонени цветове, така че на ръката не могат да не бъдат забелязани. Дигиталните часовници Casio за деца са ценово достъпни, така че родителите няма да скубят косите си, ако детето им случайно загуби часовника или го повреди по някакъв начин.

Цифровите часовници са най-честият избор за спортисти, пътешественици и други авантюристи, които трябва да имат часовник на ръката, на който могат да разчитат без да има нужда да да се грижат. Дигиталните часовници са не само издръжливи, но предлагат и множество функции за разлика от класическите часовници, а също така изглеждат добре. Ако имате нужда от часовник, който е 100% точен, добре е да си купите радиоуправляем женски или мъжки цифров часовник. Производителите гарантират максимално забавяне от 1 секунда на 1 милион години. При класическите часовници важи, че  Quartz движенията се забавят с по-малко от 0,5 секунди на ден, а механичните движения - с около 2 секунди на ден. Мъжкият цифров часовник Casio G-Shock е радиоуправляем и по този начин е 100% точен индикатор за време. 

Ако погледнем сравнението на класическите часовници и цифровите часовници, дигиталните часовници се избират от потребители, които очакват повече функции от часовника и приветстват по-голяма механична устойчивост, както вече беше споменато в статията, цифровите часовници са по-четливи и с подсветка, която при повечето класически часовници липсва. Повечето цифрови часовници се захранват от батерия или слънчева система, така че не е необходимо да навивате часовника, както е при класическите часовници с по-високо качество. При избора е най-важно да решите за какво искате да използвате часовника.

Етикети

Препоръчани статии