Защо да изберем класически часовник

Защо да изберем класически часовник

Класическите часовници с аналогов дисплей и кожена каишка са аксесоар, с който никога няма да сбъркате. Но внимавайте с грешното мнение, че те са скучни и подходящи само за консервативни личности без намек за игривост и спонтанност. Техният красив и традиционен външен вид отразява добрите стари времена и те ще изпъкнат на китката ви с истинско благородство. Защо да изберете този стил?

Обмисляте да си купите нов часовник и се чудите кой вариант да изберете? Понякога не е лесно. На пазара ще намерите много интересни модели от различни стилове и е трудно да вземете решение. Предпочитате да изберете спортен часовник с цифров дисплей, който може да носите в планината или да плувате в морето без притеснения? Или сте склонни да изберете модерен дизайн, който да блести с вас по време на празнични моменти? Трудно вземане на решение, нали? Днес обаче бихме искали да се съсредоточим върху класическите часовници, които се завръщат на видно място и определено заслужават вашето внимание.

С какво отличава класическият часовник

Watch on the wristАко сте от хората, които не копнеят за модни прищевки и предпочитат да изберат доказана и изпитана във времето класика, часовникът от този тип ще бъде най-добрият избор за вас. Техният елегантен външен вид и дизайн са вечни, така че не е нужно да се притеснявате, че ще изглеждате твърде старомодни с тях. Те имат магията на добрите стари времена, които много от нас обичат да си спомнят в съвременните и свръхтехнологични времена.

Основното кредо на класическия часовник е простотата. Няма да намерите ненужни украшения, препълнени камъни, сложни циферблати или стилизирани каишки. Класическите часовници не се нуждаят от нещо подобно. Именно изчистеният им дизайн привлича вниманието и хората, които обичат традициите и уменията на старите майстори. Ако обичате да шокирате, искате да бъдете забелязани и трябва да привлечете внимание на всяка цена, класическите часовници няма да са за вас. По-добре посегнете към модерни модели с голям циферблат, който обаче лесно може да надвие силата на вашата личност.

Класическите часовници имат или каишка от кожа или стомана. Не очаквайте някакви специални украшения или игри с различни цветни метали. Циферблатът е прост, но може да бъде украсен с функционални хронографи. Тук ще намерите часовници с големи циферблати, както и по-малко отличителни части. Сред класическите часовници ще намерите и автоматични модели, които могат да имат видимо механично движение. Другото им предимство е перфектната изработка и първокласните материали. Те не пестят от класически часовници, те се отличават с перфектна техническа сложност, която им гарантира дълъг живот.

Те са малко ретро и традиционни, но това е тяхната сила. Ако някои часовници се наследяват от поколение на поколение, те са класически модели. Сред тях ще намерите както мъжки, така и дамски часовници.

Мъжки часовник Festina 16760/3 230,60 лв.
Дамски часовник Tommy Hilfiger 1781970 228,17 лв.
Мъжки часовник Guess W1264G1 179,60 лв.

Къде да носите класически часовник

Главната им характеристика е гъвкавостта. Когато купувате класически часовник със стоманена, черна или кафява каишка и чисто аналогов циферблат, можете да го носите практически навсякъде. Той ще върви добре с ризата и сакото по празнични поводи, може да го сложите когато отивате на театър, абитуриентски бал или друго светско събитие. Подходящ е и за ежедневието. Ще се подхожда чудесно, ако работите в офис или имате бизнес среща.

Единственият недостатък на класическите часовници е не особено подходящото им използване в спорта. Повечето от тях имат поне някаква водоустойчивост, но не можете да получите повече от 10 ATM. Ако искате да скочите в езерото с тях, най-вероятно това ще ги унищожи. Въпреки че са изработени от качествен материал, за пътувания и спорт, по-добре изберете от гамата спортни часовници, които освен подходяща конструкция имат и други функции под формата на хронометри, компаси и висотомери. Например, часовник Casio ще бъде идеален.

Watches

Най-популярните марки класически часовници

Решили ли сте да се насладите на класически часовник? Със сигурност одобряваме това, защото вярваме, че той със сигурност ще заеме незаменимо място във вашия аутфит, дори в емоционалното ви състояние. Сега остава само да изберете часовник, който точно ще пасне на китката ви.

Можете да намерите много марки на пазара, така че изборът на подходящата не е лесен. Много известни производители се занимават с производството на класически часовници, всеки от които превъзхожда в нещо.

Някои от часовниците Festina определено ще бъдат отличен избор. Марката Festina произхожда от Швейцария - мястото на качествените часовници. Тя има повече от век традиция и ако искате да си купите модел, който да ви издържи наистина дълго време, определено ще изберете между нейните предложения. Една от най-популярните колекции определено е Festina Chronograph, в която ще намерите мъжки модели със по-спортен характер. Каишката е изработена от стомана или кожа в черно или кафяво, по-тежкият метален корпус крие аналогов циферблат с хронограф. Колекцията Festina Retro, която отговаря на името си, също няма да разочарова. Например дамите могат да изберат парче от колекцията Festina Mademoiselle, която е деликатна и много женствена. Festina Ceramic няма да разочарова в чудесно изчистени линии.

Ако искате класически часовник, на който не му липсва искра, изберете такъв от работилницата на американската марка Tommy Hilfiger. Тя предлага варианти, които са красиво минималистични, но не забравяйте модерните елементи, които ги правят напълно вечни часовници. Особено сред дамските модели ще намерите часовник с голям циферблат и тънка каишка, който ще ви изуми със своята елегантност.

Въпреки че часовниците Casio се считат по-скоро за спортни, дългогодишната им традиция вече ги е превърнала в класическа марка. С нарастващата популярност на ретрото, ​​може да си позволите да изберете някои модели от редиците на тази марка. Часовникът често е цифров, със златен или черен корпус. Опитайте например колекцията Casio Vintage.

Мъжки часовник Tommy Hilfiger 1791649 190,60 лв.
Дамски часовник Festina 16937/D 122,89 лв.
Мъжки часовник Festina 16807/2 140,20 лв.
Търся
Търся
up