Всичко за часовници Фестина

Всичко за часовници Фестина

За целия свят Швейцария означава "гаранция за качество". Това е така, защото техните продукти са създадени върху солидни стълбове на традиционни ценности, коректност, качествени компоненти и луксозен дизайн. Това ги прави безконкурентни и непобедими. Модерните часовници Festina ясно потвърждават тази концепция, а благодарение на над 100 годишна упорита работа на създателите им, днес се намират на върха на швейцарската часовникова индустрия. 

Малко история

Дизайнерската компания Festina, създадена през 1902г в Швейцария е прочута със своите часовници, точни по швейцарски и стилни по европейски. През 1984-та компанията става част от испанската Лотус. Двата бранда се обединяват под името Фестина Лотус и съчетават най-доброто от двата свята - швейцарската точност и испанския колорит и смелост в цвета и формите. Девизът на Фестина е Festina Lente (латински израз за "бързай бавно") - също така магнетично двойнствен и все така хармоничен.

Mapa Švýcarska

Festina работи и с няколко други марки като Lotus, Jaguar, Candino и Calypso, а тази мощна петица (под името Festina Group) започва да разпространява луксозни ръчни часовници от световна класа, които могат да се похвалят не само с най-високо качество, но и с луксозен вид.

Сърцето на компанията (централата) се намира в Барселона Испания, но мозъкът (производственият център) остава на мястото на нейното възникване в Швейцария. Като се има предвид, че Festina Group доставя най-висококачествените и модерни ръчни часовници в света, а за година произвежда около 5 милиона нови бройки, това не може да стане без помощта на няколко дъщерни дружества, базирани например в Мексико, Чили, Франция, Германия, Полша и Чехия.

Клиенти на всякаква възраст, професия, предпочитания и чувство за мода имат избор от няколко много отличителни, богато украсени и невероятно впечатляващи колекции от ръчни часовници, които съчетават може би само едно - великолепие и качествена изработка до последния детайл.

Фестина се интересува ентусиазирано от всичко красиво и от най-новите технологии. Тази своя страст прилага във всеки нов дизайн, с който произвежда най-добрите и най-качествени часовници в света.

Може би затова активно се занимава с различни спортни дисциплини, защото топ състезателите представляват перфектното съчетание на търпение, целенасоченост и блестящи резултати, които са толкова близки до Фестина.

Активно подкрепя колоезденето, не само чрез своите колоездачни отбори, но и като официален времеви измервател на най-престижните световни състезания. До 2015 г. се осигурява точни резултати в най-известната обиколка на Франция и по-малко известната обиколка на Испания. Днес тази дейност продължава на второто най-старо и най-трудно състезание по колоездене Giro d'Italia, както и на престижната обиколка на Великобритания. 

Ако и вие обичате това чувство, когато стъпите на педалите и избягате от сивото ежедневие, изберете Chrono Bike. Тази колекция е създадена точно в момент, когато Festina буквално живее в Тур дьо Франс. И точно както професионалните колоездачи дават всичко от себе си всяка година, за да бъдат поне малко по-добри от изминалата, Фестина започват със същата постоянност да произвеждат все по-добри спортни часовници. Специално мъжките часовници Chrono Bike представляват перфектната комбинация от най-високо качество, луксозен дизайн, мултифункционалност и харизма (типични за повечето спортисти). Можете да избирате от модели със стоманена, пластмасова и каучукова каишка. Голям брой допълнителни функции е нещо обичайно. Плувците и всички любители на водните спортове и забавления също ще оценят водоустойчивостта им от 100АТM.

Например часовник Festina 16973/1 от колекцията Chrono Bike ще ви служи по този начин. Стоманеният корпус и сапфиреният плъзгач допълнително гарантират здравината му, така че можете да разчитате на него във всякакви екстремни ситуации.

В допълнение към колоезденето, Фестина спонсорира и маратони (в Берлин, Хамбург, Милано и др.), италиански баскетболен отбор, BMX състезания в Полша, унгарски световен шампионат по ветроходство, чешки отбор по хокей и други. 

Почти 800 луксозни модели на мъжки, дамски, детски и унисекс часовници марка Festina можете да разгледате тук.

 

 

Търся
Търся
up