Денят, който повечето мъже забравят

Денят, който повечето мъже забравят

| 4. 3. 2019

Пролетта отново е тук. Заедно с нея идват и типичните пролетни празници. Много от тях остават пасивни и не им се придава значението, което заслужават. Празнувайте този път 8-ми март с цялата слава, която притежава и покажете колко цените всички важни жени в своя живот.

Произход на празника

Международният ден на жената съществува вече повече от век. Възниква благодарение на усилията на жените да влязат в обществения и политически живот. През 1908 г. в Ню Йорк жените от шивашки и текстилни предприятия излизат на протест против лошите условия на труд и ниските заплати. Една година по-късно се чества за първи път на 28 февруари. Празникът започва да се чества на 8-ми март след Първата световна война под влиянието на великата демонстрация на работнички срещу глада, войната и управлението в Санкт Петербург през 1917 г. През 1975 г. празникът е международно признат от ООН.

В нашата страна 8-ми март не се свързва толкова с политически кампании и борба за равенство, колкото с изразяване на уважение и почит към жените.

Много е важно да покажете своята благодарност, особено към дамите, които ви обичат, подкрепят и помагат в сложни ситуации. Те със сигурност го заслужават.

Сега имате възможност (поне веднъж годишно) да покажете колко ценни и незаменими са жените във Вашето обкръжение.

Как най-добре да го докажете?

Направете ги щастливи с цветя, шоколад, дамски часовници, парфюми, козметика за коса или бижута. Нещо, което ще има смисъл за Вас и за тях. Вдъхновете се от нашата оферта!

Вдъхновяващи подаръци

Парфюм

Дамски парфюм е чудесна идея за подарък, който със сигурност ще зарадва всяка жена. Приятният дамски парфюм може да подобри настроението не само защото е приятна изненада. Например ароматът на мента, известен със своите лечебни свойства, може да облекчи стреса и умората (Giorgio Armani – Acqua di Gioia). Ароматът на лавандула успокоява сетивата (Calvin Klein Obsessed), розата укрепва психическото равновесие (Chloé Chloe), а ароматът на кафе помага при тревожност (Yves Saint Laurent – Black Opium). Благодарение на редица рецензии от клиенти, изборът на парфюм не е сложен. Като алтернатива, можете дискретно да проучите какъв парфюм използва дамата и да ѝ купите същия.

С часовник ще изразите благодарност

Луксозни дамски часовници Michael Kors, Festina или Fossil ще кажат без думи всичко важно вместо Вас. Те са перфектно проявление на уважение и заради перфектната си изработка ще издържат дълго във времето. Подарете качество!

Интересна информация за празника на жената

  • В Русия е въведен списък с неподходящи подаръци, поради популярността на празника и голям брой разнообразни предложения. Той включва например карти за фитнес или кухненски прибори.
  • В Турция жените на 8-ми март се радват и празнуват пълноценно. На този ден на мъжете е забранен достъпът до някои места.
  • Карамфилите, които все още се свързват с деня на жената (а често и в отрицателен смисъл), са подарявани главно поради липсата на други цветя.
  • Празникът на жената се чества дори в Китай, Армения, Камбоджа, Монголия или Алжир.

Търся
Търся
up