Натурални шампоани и екологични часовници. Какво мислите?

  • СПИСАНИЕ
  • Натурални шампоани и екологични часовници. Какво мислите?

Натурални шампоани и екологични часовници. Какво мислите?

Световният ден на околната среда е на 5 юни. Как Вие опазвате околната среда? Като за начало се опитайте да запазите косата и скалпа си, като изполвате естествени продукти. Какви ще бъдат ползите? Ще обсъдим това в следващата статия.

Световен ден на околната среда

Международният ден на околната среда е отбелязан за първи път през 1974 г. Всяка година се провеждат тематични тържества на предварително избрано място. На този ден трябва да обърне внимание на необходимостта от опазване на нашата околна среда, насърчаване на екологичен начин на живот, предотвратяване на по-нататъшното значително замърсяване на нашата планета и връщане към природата.

Коя натурална козметика за коса да използваме?

Натурални шампоани Kerastase са с много висока оценка от потребителите, защото са наистина ефективни. Те не съдържат силикони, сулфати и парабени. Третират всички видове коса перфектно и връщат жизнеността и блясъка.

Друга марка, която заслужава да се спомене, е  Wella Professionals – нейните продукти Wella Professionals Elements не съдържат парабени и оцветители, а опаковките им са от рециклирани материали. По този начин са щадящи и към околната среда.

Не трябва да забравяме и за козметиката за коса Matrix Biolage R.A.W., която съдържа висок процент натурални съставки (70 - 100). Повече за нея ще намерите в тази статия.

Разбира се, можете да опитате и от биокозметиката или т.нар. козметика "без опаковка" или такава, която е съхранена в стъкло. 

Предимства на натуралната козметика

  • Химикалите, силиконът и парабените, които се съдържат в повечето шампоани, увреждат косата, те обаче не се намират в натуралната козметика.
  • Могат да имат благотворно действие – особено за хора с много чувствителна кожа на главата.
  • Не запушва порите Ви, не уврежда косата Ви и не вреди на природата.
  • Опаковките на натуралната козметика би трябвало да бъдат също  екологични и подходящи за рециклиране.

Екологични часовници

Когато говорим за опазване на околната среда, трябва да споменем, че различни производители също се стараят да помогнат в борбата срещу пластмасата. Как? Със създаването на екологични часовници! Често това са лимитирани едиции или модели, създадени за някакъв юбилей, който се отнася до опазването на околната среда.

Подобни са часовниците в серия G-Shock от Casio, които са създадени в сътрудничество с неправителствената организация Surfrider Foundation по случай 25-годишния юбилей на Деня на Световния океан.

Екологични технологии се използват и за часовниците на Citizen. Ако се интересувате от такъв вид часовници, заложете на този бранд.

Искате да помогнете на околната среда, но не знаете как? Започнете с това да разделяте отпадъците и да не събирате множество пластмаса. Мислете и когато пазарувате. Наистина ли трябва винаги да използвате найлонова торбичка? Не е ли по-добре да имате чанта от плат, която винаги да е с Вас. Помислете и върху честата консумация за сладки лимонади в пластмасови бутилки. Не са здравословни и излишно замърсяват природата.