Какво могат и от кого се произвеждат часовници Festina

Какво могат и от кого се произвеждат часовници Festina

Без преувеличение швейцарският часовник Festina представлява най-добрата инвестиция във вашата красота, кариера и добри взаимоотношения. По-добро "3в1" на пазара за часовници няма да намерите. А дори не трябва заради него да продавате любимите си голф стикове или да обещавате своята пораснала дъщеря на арабски шейх.

Може би си мислите, че в много случаи етикет "3в1" не означава нищо добро. Например, в козметиката за коса не можете да очаквате тройни ползи от продуктите, етикетирани като такива, напротив (тук, разбира се, качеството спада за сметка на количеството). Но луксозни часовници Festina съвсем не се поддават на това правило! Независимо кой модел ще изберете, можете да сте сигурни, че ще подобрите имиджа си на работа и в семейното огнище, и никога повече няма да закъснеете. Ще бъдете толкова ентусиазирани да го гледате, че няма да пропуснете никаква среща.

Какви функции имат?

Нека да пропуснем всички вече добре познати функции като хронометър, индикатор за дата или ден от седмицата, и се съсредоточим върху тези, които трудно можем да си представим. 

Хронограф. Часовниците тип хронограф обикновено са снабдени с по-сложен механизъм, позволяващ им да работят освен като нормален аналогов часовник и като хронометър. Това всъщност е и основната функция, поради която казваме, че един часовник е хронограф. Повечето часовници тип хронограф са снабдени с два допълнителни бутона, които служат за стартиране и стопиране на хронометъра. Другото характерно нещо, е наличието на една допълнителна дълга и тънка стрелка, измерваща секундите при включен хронометър, която стои неподвижна на 12 часа при нормална работа на часовника и няколко малки кръгли скали с отделни стрелки или дигитални дисплейчета, визуализиращи изминалите стотни, секунди и часове в зависимост от модела. 
Дамските часовници обикновено не разполагат с хронограф, защото жените държат на външен вид, а не на функционалност-или напълно изчистени, или богато украсени.

Тахометърът е пръстен със скала върху корпуса или циферблата на часовника. Функцията му е да измерва скорост или свършена работа. Така може да се изчисли скорост, базирана на изминало време или дистанция на базата на постоянна скорост. Тахометърът може да измерва също изминато разстояние при положение, че се движите с еднаква скорост. В този случай, ако се движите с постоянна скорост 80 км/час, когато стрелката на секундите достигне 45 секунди, значи сте изминали разстояние от точно 1 км. Часовниците, снабдени с тахиметър, освен с функцията си да изчисляват, придават и страхотен вид на дизайна на часовниците.

Луминисцентното покритие осигурява дълго осветяване на екрана в тъмна среда, след като за кратко часовникът е бил изложен на светлина. При дневна светлина, така наречените части абсорбират топлинна енергия, която след това бавно спада, докато не "изгасне" напълно. Много добър модел е модерният мъжки часовник Festina 20270/2 със 100М водоустойчивост.

От какъв материал е направен корпусът?

Най-използваният материал за изработване на часовника е стомана, заради нейната издръжливост и относително ниско тегло. Така имате гаранция, че нищо няма да застраши вашия часовник. Благодарение на модерните технологии стоманата може да бъде в почти всеки цвят, за да съответства на останалата част от вашите аксесоари (пръстени, гривни, любима рокля и т.н.). Повечето от моделите са в цвят модерно сребро, тъй като сребърните бижута днес буквално разгромиха класическото жълто злато. Но хит на пазара в момента е така нареченото розово злато (с лек бронзов нюанс). За разлика от предишните два варианта, той изглежда уникален, свеж и луксозен, а също така ви позволява да го комбинирате свободно със златни и сребърни аксесоари. Ако купите Festina в розово злато, ще можете да го носите по всяко време и навсякъде.

В нашия електронен магазин можете да намерите и часовници Festina, чиито корпус е направен от стомана с PVD покритие. PVD е висококачествено покритие, което е устойчиво на износване, висока температура или корозия, и за разлика от обикновените цветни покрития на повечето метални часовници, при носене няма никакъв шанс боята да започне да се люпи и пада.

Сред трите най-предпочитани материала са пластмаса, керамика и титан. Пластмасовите часовници са най-популярни сред атлетите, които търсят не толкова моден аксесоар, а надежден измервателен уред за техните резултати. Ето защо те се фокусират върху водоустойчиви пластмасови часовници, които не са ненужно тежки и не биха предизвикали неприятна алергична реакция (в комбинация от метал и пот при чувствителна кожа). Ако сте алергични и търсите модерен часовник, за вас са подходящи изработените от титан (твърди, леки и стилни) или керамичните часовници Festina-в момента много популярни сред любителите на качествени часовници.

 

С каква каишка се комбинират?

Най-често отново със стомана. Изцяло металните часовници държат в продължение на няколко десетилетия челните места в продажбите. Дамски и мъжки часовници Festina са с перфектно украсени циферблати и би било жалко да се отвлича вниманието с друг вид каишка. И все пак кожените каишки са все още много популярни. Вероятно защото изразяват и подчертават характера и вкуса на притежателя. 

Търся
Търся
up