Какви функции на умния часовник може би не знаете?

  • СПИСАНИЕ
  • Какви функции на умния часовник може би не знаете?

Искате да си купите умен часовник? Ако сте любопитни какви интересни характеристики имат тези все по-популярни модни аксесоари, днешната статия ще ви хареса. Може да откриете, че няма как да се справите без модерен умен часовник.

Знаете ли за вашия умен часовник всичко? Открийте неговите скрити функции!

Часовникът е един от най-популярните модни аксесоари. Той не само украсява добре китките ни, но разбира се ни информира главно за часа. И който иска да върви в такт с времето, трябва да си вземе умен часовник. Той вече не е са само със спортен дизайн. Така че, ако твърдите, че те няма да ви подхождат с елегантен тоалет, губите вие. Можете да избирате от очарователни варианти със златни или сребърни панделки, които перфектно ще паснат на избраната от вас рокля или любима вратовръзка.

В сравнение с фитнес гривните, умните часовници са много по-сложни и тяхната разлика се крие главно във възможността за по-сложна връзка с мобилен телефон. Благодарение на това той не само измерва сърдечната честота или изгорените калории, но можете да ги използвате, за да контролирате смартфона си и да хвърлите един поглед какво се случва на него. Ето защо често изобщо не се налага да вадите телефона от джоба си. В резултат на това интелигентният часовник намалява времето, прекарано в телефона, което ще бъде приветствано не само от вашите колеги на срещата, но и от семейството и близките, които не обичат да ви виждат с мобилен телефон в ръка.

Така че с дизайна сме се разбрали. Но знаете ли с какво може да се справи днешният умен часовник? Броят на функциите му непрекъснато се разширява, така че днес можете да носите наистина интересни устройства на китката си. В допълнение към обичайните задачи като крачкомер или известие за входящо повикване, той може да изпълнява и други специалности, които можете да разширите още повече, ако изберете часовник с Android или iOS, който поддържа инсталирането на интересни приложения. Нека да разгледаме с какво могат да ви изненадат тези модни модни прищевки.

За какви функции на умния часовник все още не сте чували?

Кредитна карта на китката

Днес плащаме с карта по-често, отколкото в брой. Но все пак трябва да имаме портфейл под ръка и да извадим картата от него. Но понякога е толкова неудобно. Особено в ситуация, в която трябва бързо да опаковаме стоките в чанта, или имаме портфейл, заровен дълбоко в чантата си.

Ако изберете умен часовник, който може да се справи с комуникацията чрез NFC чипа (безжична комуникация с други устройства в района), можете да извършвате безкасови плащания с тях. Така че просто прикрепете часовника към терминала и това е всичко. Можете да оставите портфейла си у дома.

Карти и GPS навигация

Независимо дали обичате да тичате в града или сте на излет в планината или в гората, трябва да проверявате навигацията си от време на време, за да видите дали не сте извън пътя, GPS навигацията ще ви бъде полезна за това. Не винаги имаме телефон с нас или не искаме да го извадим от раницата си. Следователно е много по-лесно да погледнете китката си и веднага да разберете къде се намирате. По-специално спортистите ще оценят тази функция, която им позволява лесно да записват тренировъчен маршрут на картата. Трудно е да се изгубите с умния часовник. Разбира се, компасът също е част от навигацията.

Спортна функция

Независимо дали сте ентусиазиран спортист или се занимавате с физически дейности само развлекателно, определено ще използвате интересните спортни функции, които също могат да бъдат чудесна мотивация за здравословен начин на живот.


  • Акселерометър - сензор, който измерва ускорението на движението, както и ударите. Това позволява на часовника ви да измерва стъпките.
  • Жироскоп - сензор, който измерва пространствената ориентация на устройството в движение
  • Алтиметър - показва изкачването и спускането в терена
  • Оксиметър - измерва нивото на кислород в кръвта
  • Барометър - измерва атмосферното налягане


Сензор за околната светлина

Подобно на смартфоните, умните часовници имат сензор за наблюдение на околната светлина. Съответно те регулират подсветката на дисплея, като по този начин значително намаляват консумацията на батерията.

Функция always on

Друго чудесно нещо, което ще спести енергия от батерията. Благодарение на тази функция умният часовник ще изключи дисплея, но пак ще можете да видите основни данни като дата и час.

Сън

Сънят е важна част от живота на всеки човек. Можете да следите качеството му благодарение на интересната функция за наблюдение на съня. Той използва данни, събрани от сензор за пулс и жироскоп. Тази функция ще ви каже колко дълго и особено колко добре сте спали.

Приложение за дистанционно снимане чрез умен часовник

С новото приложение Wear Camera Remote можете да предавате поточно изображения от вашия фотоапарат към вашия умен часовник. Ако имате по-стар таблет или телефон вкъщи, можете да го свържете към часовника си и да наблюдавате какво се случва у дома (или другаде). Имате интересно шпионско устройство в ръката си!

Приложение за инсталиране

Ако сте закупили часовник, който ви позволява да изтегляте други приложения, можете значително да разширите тяхното използване. Особено ако имате операционна система Android или iOS. Например вече можете да използвате приложението Shazam за разпознаване на песни, приложението CloudPlayer за лесно възпроизвеждане на музика или Wear Reader, за да опростите четенето на кратки текстове на дисплея на часовника. Има и приложения за релакс, прогноза за времето или звукозапис.

И така, интересувате ли се от някои функции и обмисляте ли да закупите часовник? Разгледайте нашия електронен магазин, където ще намерите широка гама от мъжки и дамски интелигентни часовници в спортен и елегантен дизайн.