Как да изберем мъжки часовник

Как да изберем мъжки часовник

Гала Димова | 27. 11. 2018

Търсите подарък за своя баща, дядо, брат или партньор? Какво ще кажете за удивително качествен и полезен коледен подарък, който да  издържи години наред? Празниците са буквално пред вратата и няма много време, така че трябва да изберете бързо правилния модел мъжки часовник.

СПОРЕД КАКВИ КРИТЕРИИ ДА ИЗБИРАМЕ МЪЖКИ ЧАСОВНИК?

 

1.ВАЖЕН Е МЕХАНИЗМЪТ

Можете да изберете механичен (ръчно навиване), кварцов (батерия), автоматичен (самонавиващ сe) механизъм, дигитален или друг вид.

Кварцовите часовници са с батерии, а първите на пазара се представят от японската компания Seiko. Батерията в кварцовите часовници може да издържи до десет години, но всичко зависи от вида на механизма и експлоатацията. Предимството е, че те са ценово по-достъпни от механичните, които от своя страна имат много по-дълъг живот.

 

2.ИЗБЕРЕТЕ ПОДХОДЯЩИТЕ ФУНКЦИИ

Производителите постоянно ни изненадват с много нови функции, които радват съвременните любители на ръчните часовници. Какво бихте оценили най-много и какво предпочита човекът, за когото е предназначен подаръкът? Може би компас, календар, луминисценция, Bluetooth или радио контрол на времето? Със сигурност хронометър, GPS или тренировъчни функции ще удовлетворят спортистите.

 

3.НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ ВОДОУСТОЙЧИВОСТТА

Етикетът за водоустойчивост ви информира за какви дейности могат да бъдат използвани. Например 3 ATM/3 BAR водоустойчивост означава, че тези часовници са подходящи за ежедневни дейности, те издържат на случайни контакти с вода (дъжд). С водоустойчивост 10 ATM/10 BAR е подходящ за плуване, а с 20 ATM/20 BAR дори за гмуркане.

 

4.НЕ СТЕ СИГУРНИ В ИЗБОРА НА СТЪКЛО?

Материалът, от който е направен екранът на часовника, влияе върху неговата издръжливост. С високо качество е например синтетичното сапфирено стъкло.

 

5.КАКЪВ МАТЕРИАЛ НА КАИШКАТА Е НАЙ-ДОБЪР?

Каишката може да бъде изработена от кожа, стомана, изкуствена кожа, силикон или пластмаса, или комбинирана. Тук изборът строго зависи от използването на часовника, а също и от възможни алергии към материала. Кожена или стоманена каишка са подходящи за ежедневно носене и специални случаи, спортно настроените хора ще предпочетат повече силиконова или пластмасова.

 

6.НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ СЕ РАЗЛИЧАВАТ

Швейцарските часовници (като Festina) отдавна са синоним на прецизност и образец за качество. Японските часовници (Seiko, Casio) също са известни със своята точност и способност да се развиват с модните тенденции. А ако имате афинитет към истински модерни дизайни, погледнете американското бижу Michael Kors.

 

7.ВКУСЪТ НА ПОЛУЧАТЕЛЯ ИГРАЕ ОСНОВНА РОЛЯ

Не трябва да забравяте това. Можете да изберете най-красивия часовник, но най-важното е да се хареса на лицето, което ще ги носи. Каква личност е той? Дали е спокоен или динамичен? Какъв е стилът му? Как се облича? Лежерен, формален или атлетичен тип? Какво харесва? Какво прави в свободното си време?

СПОРТЕН ТИП

Той харесва да се движи и обожава туризъм. Тогава за него е идеален някой от серията G-Shock на Casio. Но ако той е обсебен от колоезденето, часовници Festina Chrono Bike със сигурност ще са точно по вкуса му.

БИЗНЕСМЕН

Той трябва да направи впечатление и да подчертае стила си? Часовници Michael Kors ще му помогнат перфектно за тази цел.

НЕ ИЗНЕВЕРЯВА НА КЛАСИКАТА

Не иска да стъпи и крачка встрани! Заложете на старата добра класика като Festina Retro или Festina Chronograph. Подходящи са за всеки случай.

МОМЧЕ ЗА ВСИЧКО

Вечният работник и момчето за всичко, ще оцени изключителната устойчивост. Casio Edifice часовниците са стилни и издръжливи едновременно. Или като алтернатива, отново можете да изберете модел от колекцията G-Shock, способен да оцелее в най-екстремните условия.

Търся
Търся
up