Часовници, които ще оцелеят дори при апокалипсис

  • СПИСАНИЕ
  • Часовници, които ще оцелеят дори при апокалипсис

Часовници, които ще оцелеят дори при апокалипсис

Търсите ли наистина издръжлив часовник? Няма проблем! Имаме часовници за Вас, които са известни с изключителната си издръжливост и устойчивост. Представяме Ви колекция от модели Casio G-Shock!

Всичко започва с желанието да се създаде часовник, който не може да бъде счупен. И невъзможното става реалност... Изключително издръжливите часовници, които днес са признати от военни, спасителни служби и астронавти (и разбира се любителите на модата), съществуват повече от тридесет години.

Фактът, че те могат да оцелеят почти при всякакви условия и температури под нулата, отдавна не е тайна или някаква мистерия. И тъй като идва пролетта (първият пролетен ден тази година е на 20 март), Casio G-Shock ще бъдат оценени особено от спортно ориентираните души. Дали планирате гмуркане или да покорите някой планински връх, винаги е добре да имате този часовник на ръката си!

От идеята до легендата

Компания Casio от десетилетия предлага часовници с много модерни и полезни функции. Мъжки часовници Casio G-Shock не са изключение. Тези необикновени, предимно мъжки часовници са пуснати в продажба през 1983 г. Зад тяхното възникване стои дизайнера Kikuo Ibe, който започва работа в Casio през 1976.

Предшествани са от много експерименти, които са били предназначени главно за това да не се повреждат при падане от големи височини. Един от тестовете за устойчивост например е хвърляне на тези часовници от третия етаж на завода. Те трябва да са водоустойчиви, да издържат на падане от десет метра и да работят до 10 години, без да се налага смяна на батерията. Часовници Casio G-Shock рязко изместват границите на модерното часовникарство, също и благодарение на оригиналния си дизайн.

Много модели днес надминават първоначалните критерии. Ценовият диапазон на тези часовници варира между 150 лв и 1500 лв и повече.

Функции, които са ненадминати

Часовници Casio G-Shock са оборудвани с минерално стъкло, повишена устойчивост на магнитно поле, светещ циферблат, световно време, датчик за дата, календар, аларма и измерване на скоростта. Някои модели са оборудвани с GPS и водоустойчивост подходяща за дълбоко гмуркане. Часовници Casio G-Shock непрекъснато се подобряват, опитвайки се да вървят с времето, да преодоляват пречките и да се справят с невъзможно. 

Дамски вариант

Въпреки че в серията G-Shock има няколко дамски модела, съществува колекция специално създадена за жени. Така всяка ентусиазирана спортистка може напълно да се наслади на качествените часовници Casio Baby-G. Подобно на Casio G-Shock, те са издръжливи на екстремни условия и разполагат с множество функции.

В случай на апокалипсис

За предстоящ апокалипсис ни предупреждават различни източници периодично през няколко години. Последното библейско предсказание трябваше да се случи през септември 2017 г. Пет години преди това, според календара на маите бяхме "заплашени", че краят на света ще настъпи на 20.12.2012 г. Подобна лудост имаше в началото на хилядолетието, когато някои любители на конспирации предупредиха, че краят ще настъпи точно една минута след полунощ на 1.1.2000 година.

Но оракулите и конспираторите не излязоха от равновесие. Напротив - катастрофални сценарии ни обещават дори и тази година... Още по-популярни са филмите с различни бетствия и много хора наистина вярват, че ще се случи някога апокалипсис. Дали ще го дочакаме някога?

Страхувате ли се от подобен сценарии? В такъв случай, вземете Casio G-Shock или Casio Baby-G, защото тези часовници ще преживеят дори апокалипсис...