Часовник с голям циферблат

Часовник с голям циферблат

Мъжки часовник с голям циферблат е една от най-търсените думи при закупуването на часовници по интернет. Но какво означава "голям циферблат"? Ще разберете в нашата статия.

Ако наистина се фокусирате върху тази категория, ще откриете, че няма точни цифрови данни, от които да можем да твърдим, че имат голяма лицева част на часовника. Всеки продавач има различен лимит за това определение. Обикновено обаче става дума за часовници с диаметър на циферблата по-голям от 44 мм.

Въпреки че може да изглежда като една модерна тенденция, която ще се оттегли с времето, желанието за по-голям от "нормалния" циферблат може да се види още през 90-те години на 20-ти век. По това време типичните мъжки часовници са били 37-39 мм, няколко години по-късно се увеличават на 41-44 мм и около 1995 година вече са често срещани 45-48мм! Бумът на още по-масивни корпуси за часовници, дори с диаметър 60 мм, се случва някъде към края на хилядолетието.

Два враждебни лагера

Značkové hodinky jsou skvělým módním doplňkem.

Една група хора, които обожават часовници с голям дисплей, мислят, че ако някой мъж носи на пръв поглед малък часовник, той подтиска мъжествеността си. Според тях притежателя на часовник със среден размер на дамски такъв, го използва от времето, когато е бил малко момче или показва неговата покорност в партньорските взаимоотношения или дори, че има афинитет към същия пол…

От другата страна на този спор чуваме, че извънгабаритните часовници на китката изглеждат просто глупави и техният ползвател се опитва да компенсира нещо. Според тях не е само индивидуален вкус, а опит да се направи впечатление на всяка цена и да се представи като "голям мъжкар".

От това можете да си представите колко страстен и безкраен е този спор…

Часовникът като показател за престиж

През 80-те години на миналия век настъпи голям пробив в часовниковата индустрия. Обикновените механични часовници бяха заменени от такива с кварцови батерии, които доминираха не само с почти перфектна точност, но и с парадоксално по-ниска цена. Известният швейцарски пазар отговори на това с по-скъпи, но по-сложни механични часовници (с много повече функции и интересни дизайни), които станаха популярни сред любителите на луксозните стоки. Часовници се превърнаха в символ на финансовия просперитет.

Повечето хора избират нов часовник според вида или броя на функциите, които притежават. Ние добре знаем, че след апартамента и колата, точно с часовника можем да покажем на другите по ненасилствен начин, как живеем, какъв е нашият социален статус и колко успешни сме в кариерата си. Ориентацията във времето е само второстепенно изискване, особено днес, когато мобилният телефон е винаги в ръката ни.

Въпрос на мъжественост

Větší ciferník je lepší než menší.

Сегашната женска тенденция е да заемат нещата от мъжете си (рядко обратното) - име, дрехи, начин на работа с хора, вкус за автомобили и часовници... Веднага след като на пазара започнаха да се появяват дамски часовници с голям циферблат, които на пръв поглед започнаха да се сливат с мъжки часовници, производителите отговориха с още по-големи циферблати за мъже. Пазарът беше наводнен от все по-масивни и сурови модели на мъжки модели, връщайки на мъжете за момент отслабеното господство.

Въпреки това по-малкото понякога е повече

Господа, не се увличайте от околните и изберете часовника си според собствените си нужди. Познавате себе си най-добре и знаете какво ви подхожда и какво не. Най-добре е да пробвате часовника и да прецените как изглежда точно на китката. Не на всички отива часовник с голям циферблат. Ако сте с по-нисък ръст или не много раменен тип (погледнете професионалните бегачи или колоездачи - успехът не се измерва с обиколката на бицепса), не купувайте масивен часовник, а по-скоро се фокусирайте върху по-традиционни размери (около 44 мм).  

Производители

Часовници с голям циферблат основно се произвеждат от: Casio Bentime, Lotus, Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Policeили Festina. За нас, ако вземем предвид съотношението качество, цена и дизайн, категорично печелят часовници Festina. Тази престижна швейцарска фирма с дългогодишен опит (основана през 1902 г) работи с висококачествени материали, което гарантира, че вашият часовник няма да се повреди и след няколко години. Предлагат модерни, класически и спортни часовници. 

Ако обичате водата, разгледайте мъжки водоустойчив часовник с голям циферблат. Festina ясно показва, че мъжествен вид и практичност не са непременно взаимно изключващи се. 

Ако искате часовник с голям циферблат, погледнете тук. Можете да избирате от над 1500 модела от най-известните марки.

Етикети

Препоръчани статии