Бъдете стилни на сватбата

Бъдете стилни на сватбата

Мария Ракова | 24. 6. 2019

Ще ходите на сватба? А знаете ли какво се очаква от Вас? Как да се облечете? Какви аксесоари да изберете? Всяка сватба е различна. Можете да се срещнете с причудливости като сватба във фургон...  

През 2019 ще бъдат предпочитани сватби, които са семпли и са в унисон с природата.

Сватби в бохо стил

Сватбите в бохо стил са много популярни в последно време. Стилът "бохо" е бохемски, освободен и естествен. Невестата с жениха не трябва да се придържат към никакви предписани правила. Декорациите обикновено са естествени - дървени подноси, сламени украси или горски цветя. Невестата обикновено прилича на самодива, косите й са сплетени, а на главата има венец. Оредът обикновено протича навън, сред природата, идеално на поляна.

Как да бъдем правилният гост на бохо сватба? Не съществуват никакви правила. Облечете се празнично, но същевременно естествено. Използвайте цветя за аксесоари и бижута от естествени материали.  

Можете да допълните облеклото си с часовник с каишка от естествена кожа. Изберете цитрусов или цветен парфюм, но по-нежен и естествен.

Сватба в стил DIY

Голям хит е сватба в стил „do it yourself“ или направи си сам. Няма да се отрази предимно на финансиите Ви. Невестата може сама да направи декорацията и сватбените ястия или с поомощта на приятели или членове на семейството. Резултатът може да е доста приятен.

Какво да си облечем за такава сватба? Зависи дали има някаква тема или не. Ако няма, може да се облечете като за стандартна сватба. За аксесоар можете да използвате класически ръчен часовнк.

Рустикална сватба

Сватбата на село в рустикален стил използва природните мотиви както сватбата в бохо стил. Обредът се извършва между лозята, в гората или в чифлик. Украсата е от сушени цветя, плодове и дървесни кори. Стилът на сватбата отговаря на сезона, в който се осъществява обредът. Невестата се украсява с естествен венец.

Облечете се според сезона и мястото на сватбата. Украсете се с естествени бижута или с часовници с каишка от естествен материал.  

Фолклорна сватба

Фолклорната сватба е силно традиционна  - понякога се осъществява в народни носии. За гостите не е необходимо да бъдат в носии, но могат да сложат някакъв фолклорен мотив в стила на сватбата. Подобен мотив може да има на каишката на часовника - например Daniel Wellington имат модели, при които можете да смените каишката.  

Ако сватбата е на пролет или през лятото, изберете нежен, цветен парфюм.

Луксозна сватба

Луксозна сватба в замък или църква също е много популярна през последните години. Невестата е облечена стилно. В декорацията преобладават златист, пурпурен и сребърен цвят. Всичко белсти.

Изберете си рокля според цвета на сватбата. Трябва да бъде елегантна и пищна. Ако искате да имате часовник, изберете сребрист или златист. Някои дамски модели са украсени с камъни Сваровски, други с диаманти. Мъжкият часовник би трябвало да бъде по-скоро класически в сребърен или златист цвят. Не трябва да е прекалено екстравагантен, но можете да си позволите по-голям циферблат. Подобни часовници са голям хит в последно време!

Необикновена или тематична сватба

Темата на някои сватби е изцяло оригинална. Някои избират плаж в чужбина с присъствието само на служители и заснемат обреда за своите близки. Други мечтаят за сватба в исторически костюми, келтска сватба или сватба на планински връх.

Към историческите костюми не си вземайте никакви модерни аксесоари. Нито часовници.

Ретро сватба

Връщането към 50-те до 80-те години днес е много модерно. Чудесен моден аксесоар може да бъде например ретро часовник Fossil - някои модели на тази марка са изключително оригинални.

Винтаге сватба 

Друг стил. който се обръща към миналото и е много романтичен, е стил винтидж. При него на всяка стъпка се срещате с исторически мебели, фенери, стари куфари и др. Основен елемент е дантелата. Сватбата в този стил е една от най-предпочитаните.

Сватба в градината

Може да се осъществи например в приказна кайсиева градина, което може да изглежда вълшебно, но трябва да бъдете подготвени и за лошо време. Облечете си официална рокля, с която ще се чувствате удобно. Същото се отнася и за обувките, високите токчета не са подходящи за тревата. Часовниците и аксесоарите също могат да са класически и елегантни.

Класическа сватба

Класическата сватба също е една от възможностите. И Вие можете да заложите на класиката що се отнася до роклята, часовниците, бижутата и други аксесоари.   


Търся
Търся
up