5 причини защо да изберем по-скъпи часовници от евтините

5 причини защо да изберем по-скъпи часовници от евтините

Премисляте ли каква е разликата между скъпите и евтините часовници? В нашата статия ще се опитаме да ви обясним какви са причините да си купите по-скъп часовник и да не пестите излишно.

Часовниците са част от живота ни. Не само че показват актуалното време, но са и задължителен аксесоар, който издава много и за вашия характер.  

При избора на часовници често играе роля марката, визуалният облик и функциите и преди всичко цената. В нашата статия можете да прочетете защо е добре да инвестирате в по-скъпи модели.  

1. Изразете стила си

Точното време може да се открие на всеки ъгъл, затова часовниците са станали по-скоро моден аксесоар. Защо обаче да изберем по-скъпите модели? 

Външният вид лъже. Въпреки, че на пръв поглед някои часовници изглеждат еднакви, често не е така. Евтините часовници са направени от евтини материали: вместо титаний или други скъпи метали, са от неръждаема стомана или пластмаса. Съществена част от часовника е и каишката. Каишката от естествена кожа представя носителя си много по-добре от гумената. Материалът на предпазното стъкълце също е от значение, въпреки че на пръв поглед не се забелязва. Минералното стълко например е евтино, но бързо се надрасква за разлика от сапфиреното, което не може толкова лесно да бъде издраскано. 

При евтините модели имате много по-малка възможност да изразите собствения си стил. По-скъпите модели предлагат щипка лукс и възможност за по-добро изразяване на стила. 

2. Представителни функции

Часовниците не само показват времето, но и представят своя собственик. Въпреки че дигиталните часовници  в стил 90-те са ви слабост, не се появявайте на работни срещи с тях. Да не говорим за тържествени събития като сватби или посещние на театър. 

Въпреки че за лаика разликата между скъпите и евтините часовници не е толкова видима, елегантността си личи отдалеч. По-добре изберете часовник, който ще украси китката ви, защото това е място, което бие на очи. 

Балната рокля или костюм ще паднат няколко нива надолу, ако са придружени от безвкусно подбран часовник. 

3. Надеждността е на първо място

Качествен часовник означава преди всичко качествен механизъм. На пръв поглед не го виждаме, но има съществено влияние върху цялостната функционалност на часовника. По-евтините модели използват кварцови механизми, които са сравнително надеждни.  

Евтиният механизъм има обаче и много недостатъци. Часовникъте може да тиктака силно например, да изостава или да работи неефективно с батерията. Така посещението на часовникар може да стане честа дейност през свободното ви време. 

4. Повече функции

Измерване на времето, секундомер, дата - това са основните функции на всеки евтин часовник. По-скъпите модели часовници могат да предложат функции, които са не само практични, но също и доказателство за това докъде е стигнало часовникарството. 

Световно или двойно време, термометър, барометър, идикатори за време за риболов или лунните фази - това са само малък брой функции, които няма да откриете при евтините модели.  

Една от най-полезните функции е водоустойчивостта. При евтините часовници понякога липсва изцяло или е минималнав до 5 AM. Такъв часовник ще издържи под лек дъжд, но къпане в близкото езеро би било край за него. Само по-скъпите модели разполагат с водоустойчивост 10 ATM и повече, което би понесло плуване. Феновете на гмуркането трябва да си осигурят минимално 20 ATM и повече.  

5. Бъдеща инвестиция

С леко преувеличение можем да кажем, че часовниците зреят като виното. С времето качествените часовници повишават стойността си, докато евтините са само обикновена стока. Скъпите часовници могат да бъдат приемани като добра инвестиция. 

Евтините часовници спират да работят  сравнително скоро, докато скъпите могат да бъдат използвани и от вашите правнуци.  

Готови ли сте за подобна инвестиция? Господата със сигурност ще бъдат впечатлени от часовници Hugo Boss Ikon с водоустойчивост до 10 ATM. Жените вероятно ще оценят  елегантните Michael Kors Parker със сапфирово стъкълце водоустойчивост до 10 АТМ.

Търся
Търся
up